Tortukas su vyšniomis ir trešnėmis

Tortukas su vyšniomis ir trešnėmis

29. Jul 2015, 17:06 Natele Natele

Biskvitui reikės (tešlos kiekis 24cm skersmens formai):

90g multų,

4 kiaušinių,

150g sviesto ar margarino,

2 šaukštų cukraus,

120g juodojo šokolado,

1/2 šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Vyšnių - grietinėlės pertepimui reikės:

pusantros stiklinės vyšnių be kauliukų,

1,5 šaukšto cukraus,

dviejų šaukštelių krakmolo,

3 šaukštų vandens,

250ml plakamosios grietinėlės,

1 (arba kiek daugiau - pagal skonį) šaukšto cukraus pudros.

Šokolado glajui:

100g šokolado,

30g sviesto,

2 šaukštų pieno,

trešnių arba vyšnių papuošimui.

Pašildome sviestą, cukrų ir šokoladą, kol ištirps (negalima perkaitinti). Kai pravės, sudedame kiaušinių trynius, druską,  miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome. Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Iškeptą biskvitą paliekame atvėsti. Atvėsusį perpjauname pusiau, pašlakstome norimu skysčiu (5-6 šaukštai vandens, įspausti truputį citrinos, įdėti cukraus arba  truputį vyšnių sulčių praskiesti vandeniu - 4-5 šaukštais, įdėti cukraus).

Vyšnias be kauliukų su visomis išbėgusiomis sultimis, 1 šaukštą vandens, cukrų paviriname apie 2 min (jei skysčio mažoka, įpilti dar šaukštą vandens). Krakmolą išmaišome 2 šaukštuose vandens ir supilame į karštą uogienę. Greitai išmaišome. Kai pilnai atvėsta, dedame ant pirmosios biskvito dalies.

Grietinėlę išplakame su cu cukraus pudra, sudedame ant vyšnių uogienės ir uždengiame kita biskvito dalimi.

20150729170045-11404.jpg

Tortuką būtų gerai palaikyti bent valandą šaldytuve, kad grietinėlė gerai sustingtų ir tada pilti glajų.

Ruošiame glajų. Pašildome pieną, šokoladą ir cukraus pudrą kol ištirps, supilame ant torto, puošiame trešnėmis su kauliukais ar kitaip.

20150729165727-27202.jpg

Palaikome šaldytuve.

20150729165911-59973.jpg

Kiek greičiau ir lengviau puošti paprastesniu būdu - išplakti didesnį kiekį grietinėlės su cukraus pudra darant pertepimą ir ja padengti torto viršų bei šonus. Šokolado glajaus tada daryti mažesnį kiekį ir tik pašlakstyti juo torto viršų. 

20150729165515-16481.jpg

Skanaus :)

 

30. Jul 2015, 21:23

Atrodo labai skaniai, bet neturiu kantrybės tokiai sudėtingai gamybai. 😀

ramune. ramune. 30. Jul 2015, 18:51

mmm, kaip gardžiai atrodo 😀

Gintarep Gintarep 30. Jul 2015, 11:01

Prie kavutes uzsimaniau 😀