Trimetis akordeono muzikos šventėje

Trimetis akordeono muzikos šventėje

28. Aug 2017, 08:17 Liucyte Liucyte

Kaip bebūtų gaila, lėkė pralėkė paskutinis vasaros savaitgalis... Kaip ir pati vasara – šiais metais išskirtinai trumpa, turbūt dėl to, kad beprotiškai permaininga. Paskutines vasaros dienas norėjosi praleisti su visa šeima, kažkiek išskirtinai ir įsimintinai, todėl peržvelgėme savaitgalio renginių meniu ir išsirinkome labai patrauklų ir gana egzotišką pasiūlymą: akordeono muzikos koncertą... zoologijos sode! Ar galite įsivaizduoti, kaip skamba akordeono, styginių instrumentų, pelikanų, kupranugarių ir beždžionėlių kuriama simfonija?!.. Ne, mes irgi negalėjome įsivaizduoti, todėl nedvejodami nusprendėme nuvažiuoti pasiklausyti. Be to, su Antanuku dar nebuvome lankę Kauno zoologijos sodo, todėl šia išvyka tikėjomės nušauti du zuikius: ir klasikinės muzikos pasiklausyti, ir Antanėlį su kai kuriais egzotiniais gyvūnais supažindinti.

Renginys akordeonisto Martyno Levickio iniciatyva vyko Kauno zoologijos sode. Tiesa, kiek teko skaityti, šis talentingojo muzikanto sumanymas sulaukė daug prieštaringų nuomonių: neva nedera tokiose vietose kaip zoologijos sodas rengti tokių renginių kaip šis, neva nelaisvėje besiblaškantys gyvūnai ir aukštoji kultūra visiškai nedera ir pan. Galbūt, bet: 1) aš nuoširdžiai tikiu, kad surinktos lėšos už koncertą gali prisidėti prie zoosodo gyvūnų gyvenimo sąlygų gerinimo; 2) o kur dar, jei ne tokiose atvirose ir neįpareigojančiose erdvėse galima supažindinti mažuosius su rimtąja muzika ir talentingiausiais šalies (ir ne tik) atlikėjais?..

20170828081317-70653.jpg

Renginio metu pasirodė trys kolektyvai – akordeonsitų kvartetas „Indeed“, instrumentinis ansamblis iš Latvijos „Trio Mediante“ ir Martynas Levickis su styginių kvartetu „SinChronic“. Taigi, vienu ypu (tiesa, skirtingu laiku) buvo galima išgirsti net 3 koncertus! Koncertai neilgi, pusvalandžio trukmės – puikiai apgalvota, turint minty, kad koncerto klausosi tėveliai su mažaisiais nenuoramomis :-) Tarp koncertų buvo organizuojama edukacinė veikla: linksmieji cheminiai eksperimentai, robotikos užsiėmimai, pasakojimai apie Madagaskaro tarakono Zazu skleidžiamus garsus ir kt. Koncertų scenos buvo išdėliotos skirtingose vietose, tad einant iš vieno koncerto į kitą, galima buvo apžiūrėti ir pasilabinti su įvairiais zoologijos sodo gyventojais.

20170828081429-56514.jpg

Viskas buvo išties labai gerai, išskyrus... lietų... Renginio pradžioje krapnojo vos vos, o vėliau įsilijo gan stipriai: būtent dėl to ir kai kurių gyvūnų nepamatėme, ir kai kurios edukacijos anksčiau baigėsi, o ir žiūrovų bei lankytojų akimirksniu ėmė mažėti... Kaip bebūtų, kad ir trumpiau pabuvome, nei planavome, kad ir ne viską pamatėme, akordeono garsai gyvūnų apsupty nuteikė pozityviai ir tikrai paliko įspūdį!

20170828081522-27398.jpg