Turite mėsytės, daržovių, tačiau pabodo tie patys kepsneliai, karbonadai? Tad siūlau pasigaminti štai pagal tokį receptą.
Reikės:
Kiaulienos karkos;
6 šaukštų aliejaus;
3 šaukštelių kario miltelių;
½ šaukštelio aitriosios paprikos;
Druskos;
Pipirų;
200 g ryžių;
1 poro stiebo;
1 obuolio;
2 paprikų;
4 – 5 ananasų riekelių;
100 ml grietinėlės;
2 šaukštų chereso (galima keisti ir kitokiu vynu);
Vištienos sultinio kubelio.
Gaminimas:
Išmaišyti 4 šaukštus aliejaus, 2 šaukštelius kario, mažą žiupsnelį aitriosios paprikos, druską ir pipirus.
Šiuo mišiniu aptepti kepsnelius, apskrudinti ant silpnos ugnies su likusiu aliejumi ir troškinti 20 min. Išimti iš keptuvės ir padėti šiltai. Ryžius išvirti vištienos sultinyje. Jie turi būti birūs.
Porą supjaustyti žiedeliais ir patroškinti nuo kepimo likusiose sultyse. Kubeliais supjaustykite nuluptą obuolį, paprikas ir patroškinti.
Prie daržovių sudėti supjaustytas ananaso riekeles, supilti grietinėlę, cheresą. Įberti kario, aitriosios paprikos, druskos, pipirų. Tada sudėti kepsnelius, uždengti ir pakaitinti dar keletą minučių.
Skanių pietų!
Nžn raimonda, visad perku maltą karį, o sudėtyje toki produktai nurodyti. Tai mišinys taip visas vadinas. Matomai pagardintas tada visais tais komponentais
ar tu cia turi omenyje prieskoniu misiny i kuri ieina karis? nes karis atskiras prieskonis,gumbas is kurio padaromi milteliai
karis kitaip ciberzole,robke cia suklydai-tai – daugiametis žolinis metro aukščio aromatinis tropinis augalas,naudojama su saiku, kadangi perdozavimas gali neigiamai atsiliepti patiekalo skoniui.
Jei nemalonus kario kvapas, tai turėtumėt atsirinkti, kuris jo komponentas jum tą kvapą sukelia, nes jo dalys yra tokios: aitrioji paprika, ciberžolė, kalendros, garstyčios, kvapieji pipirai, kardamonai ir imbierai. Tad šitų prieskonių yra pirkti atskirai, kažkurie jums nepriimtini, tai ir kvapas kario juose susimaišęs. Galima nedėti tada vieno komponento, o kitų kurie įeina į karį. Tačiau geriausiai skonis atsiskleidžia visų kartu - karyje.
O čia daugiau daržovės, ananasai tai jau įprasta prie mėsos patiekalų. Kepsniukus iš karkos dažnai gaminam, nieko neįprasto, tik norėjos kažko naujesnio.
kario nereikia perdeti,tada ir smirda gal jis ir skoni gadina
gardu,turėtų būt,būtinai pasinaudosiu šiuo receptuku😀
nesu dariusi kepsniuku is karkos , idomus derinys prieskoniu ir vaisiu😀
o vietoj kario kuom kitu gal galima pakeisti,nes jis man visu patiekalu skoni gadina,smirda is toli
kari megstu tik su ryziais ,daugiau niekur jis man netink 😃
kari dievinu 😀 skanu man su juom viskas..ryzius grazia spalva nudazo 😀