Troškinti kopūstai su dešrelėmis

Troškinti kopūstai su dešrelėmis

24. Oct 2010, 09:00 blogietee blogietee

Ar dar pamenate, kaip mokyklos valgyklose pietums gaudavote troškintus kopūstus su dešrelėm ar dešra?

 

Šį patiekalą prisiminiau kažkada ir aš. Ir nuo tada jis tapo mūsų kiekvienos savaitės meniu dalis. Nes kaip mano mama ir vyras sako, jų gali valgyt ir valgyt – niekada neatsivalgysi.

 

Jis ne tik, kad pigus, bet ir labai labai paprastas. Ir jam bereikia tik tiek nedaug ingredientų:

kopūsto,

parūkytų dešrelių (mokyklos laikais darydavo su šlapia dešra),

pomidorų padažo,

prieskonių ir

vandens.

 

Žinoma, prie kopūstų dar visada patiekiamos virtos bulvės arba bulvių košė.

 

 

Gaminimas labai nesudėtingas. Užkaičiame vandens nedidelį kiekį, susmulkiname kopūstą norimo dydžio gabalėliais. Man patinka, kai būna šiek tiek stambesni.

 

Ir supilame į verdantį vandenį. Vandens turi būti tiek, kad neapsemtų visų kopūstų. Pasūdome ir troškiname. Jei tai šviežias kopūstas, išsitroškins greitai, jei pernykštis  - prireiks šiek tiek palaukti.

 

 

Per tą laiką susipjaustome dešreles ir užsikaičiame bulves.

 

Kopūstams baigiant troškintis, sudedu supjaustytas dešreles ir dar paverdame. Kadangi dešrelėms daug laiko virti nereikia, užtenka vos keleto minučių.

 

 

Tada nupilu didžiąją dalį vandens, nes turi likti kuo mažiau skysčio. Gi čia ne sriubą gaminame. Ir dedu prieskonius (dedame tik dabar, nes anksčiau viskas būtų nusipylę kartu su skystimu). Belieka įdėti tik pomidorų padažą ir viską gerai išmaišyti.

 

Jei dar jaučiate, kad liko skystimo, galima šiek tiek palaikyti ant ugnies, kad pasitroškintų dar.

 

Bulvės išvirė, kopūstai pasitroškino ir patiekalas baigtas. Belieka skanauti ir prisiminti gerus mokyklos laikus ir mokyklinę valgyklą.

 

 

 

 

Skanaus!

 

Patiekalo savikaina tikrai nedidelė. Kopūstas kainavo 1,50 Lt, dešrelės (sunaudojau tik pusė pakelio) 5 Lt, pomidorų padažas - 3 Lt, bulvės - 1kg/1,50 Lt. Gavosi mažiausiai 4 porcijos. Tad - tik iki 2 Lt vienam žmogui.

 

Rima

 

25. Oct 2010, 15:51

As irgi megstu troskintus tiek sviezius, tiek raugintus kopustus su desrelem, tik kol kas dar negaliu ju valgyt☹

24. Oct 2010, 18:39

super, as labai megstu troskintus kopustus, o jei dar imaisiu raugintu kopustu, tai visai pasaka 😃 oi net seile nutyso 😀

24. Oct 2010, 16:15

tik pamacius ta nuotrauka man tikrai pirmiausia pries akis iskilo mokyklos valgykla, net atrodo skoni burnoj pajutau 😀)reiks ir man pagaminti tokia vakariene!!

24. Oct 2010, 13:01

bet privalgius geriau atsidaryti visus langus 😃

24. Oct 2010, 11:18

mmmm kaip skanu, kaip megstu kpustusd patusintus 😃 tik man skaniau kad jie dar pries tai parauginti butu 😃

24. Oct 2010, 11:13

as ir svoguneli,ir morkyte dedu..ir zalumynu daug.