Reikia:
- 1 kg. mėsos (naudojau liesą sprandinę)
- 1 raudonos paprikos
- 1 didesnės morkos
- 1 didelio svogūno
- 2 vidutinių bulvių
- 2 pomidorų
- 1/2 galvuės česnako
- prieskonių – čiobrelių, raudonėlio, mairūno. kokius mėkstate.
- aliejaus kepimui
- apie 1 stiklinės sultinio
- druskos, pipirų pagal skonį
- kelių šaukštelių prieskonių mišinio "mozzarella tomate"
Ingredijentu kieki rinktis pagal tai koks moliugo dydis.
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamarinuokite su česnaku ir prieskonių mišiniu “mozarella tomate” bent kelias valandas. Moliūgui nupjaukite kepurėlę, išvalykite, vidų ištepkite druska. Kepurėlės kotelį apvyniokite aliuminio folija. Papriką, morką, bulves bei svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje gerai apkepinkite mėsą su svogūnais ir morkom, po to suberkite likusias daržoves, sudėkite nuluptus ir kubeliais pjaustytus pomidorus, sudėberkite priesonius. Viską gerai pakepkite, kai atsiras sulčių nuo pomidorų bei daržovių gerai patroškinkite. Suberkite mėsą su daržovėmis į moliūgą, užpilkite sultiniu, man reikėjo nepilnos stiklinės, uždenkite dangteliu ir šaukite į įkaitintą iki 180 – 190 °C orkaitę troškintis apie 1,5 – 2 val. (priklauso nuo moliūgo dydžio). Po valandos atidenkite, permaišykite ir vėl uždenkite. patikrinkite ar mėsa, daržovės ir moliūgo sienelės jau suminkštėjo. Kai matysite kad viskas suminkštėjo galite valgyti.
Pas mus taip pat jau baigėsi 😕 Teks laukti kitų metų 😛