Trys šventiniai mišrainių ir salotų receptai, kuriems nereikės nė 15 minučių

Trys šventiniai mišrainių ir salotų receptai, kuriems nereikės nė 15 minučių

21. Dec 2018, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kūčioms sugalvoti 12 patiekalų, o kitą dieną sumąstyti, ką patiekti ant šventinio Kalėdų stalo – išties nelengva užduotis. Ką patiekti šalia būtinų šventinio stalo atributų – baltos ar krabų mišrainės? Kokiais naujais patiekalais nustebinti artimuosius? Ką pagaminti, kad nereikėtų gaišti visos dienos virtuvėje? Panašūs klausimai kyla dažnam besiruošiančiam per šventes priimti būrį svečių. 

Sveiką mitybą propaguojantys ekspertai naujus receptus pataria rinktis paprastai – venkite mėsinių ingredientų ir drąsiai eksperimentuokite su daržovėmis, nes jų niekada nebus per daug. O štai ir keli įdomesni receptai, kuriems užtruksite iki 15 minučių, o pagyrų klausysitės daug ilgiau.

Pupelių ir burokėlių mišrainė

20181221160921-24171.jpg

396 kcal, 4 porcijos

Reikės: pagal jūsų skonį – virtų arba keptų burokėlių (greitesnis variantas - „Bonduelle“ Vapeur linijos garuose ruošti burokėliai kubeliais), 2 šaukštai acto, šaukštelis garstyčių, pusė šaukštelio cukraus, alyvuogių aliejus, druska ir pipirai, skardinė garuose ruoštų pupelių („Vapeur“ baltosios pupelės, 425 ml), pusė pakuotės mažesnio riebumo mėlynojo pelėsinio sūrio, pusė puodelio skaldytų graikiškų riešutų, žalių salotų.

Gamybos eiga: pirmiausiai paruoškite padažą – nedideliame inde sumaišykite actą (geriausiai – obuolių sidro), garstyčias, cukrų. Pamažu pilkite aliejų, tada berkite druską ir pipirus. Kitame inde sumaišykite burokėlius ir pupeles, apliekite jas naujuoju padažu. Lėkštę, kurią serviruosite, išklokite salotų lapeliais, berkite daržoves, ant viršaus pasmulkinkite sūrio ir viską vainikuokite pakepintais riešutais.

Ši mišrainė nustebins skirtingų skonių derme ir itin greitu rezultatu – patiekalas ant stalo stovės vos per 10 minučių, jis bus spalvingas ir labai maistingas (kupinas skaidulų, sotumo suteikiančių angliavandenių ir taip reikalingų baltymų).

Avinžirnių salotos

20181221161026-21964.jpg

272 kcal, 4 porcijos

Reikės: 1 nedidelis raudonas svogūnas, 1-2 čili pipirai (be sėklų), dvi saujos raudonų ar geltonų pomidorų, 1 citrina, ypač tyras alyvuogių aliejus, jūros druska, šviežiai malti juodieji pipirai, 425 ml „Bonduelle“ garuose ruoštų avinžirnių, 1 sauja šviežių smulkintų mėtų, 1 sauja šviežių žalių ar purpurinių bazilikų, 100 g feta sūrio.

Gamybos eiga: smulkiai supjaustyti svogūną, čili pipirus, stambiau – pomidorus. Viską sumaišius įspausti pusę citrinos ir kelis šaukštus alyvuogių aliejaus. Prieskoniai pagal skonį. Didžiąją dalį avinžirnių trumpai pašildykite keptuvėje, o likusius sutrinkite – tokia masė suteiks malonią tekstūrą jūsų patiekalui. Geriausia tokias salotas palikti pasimarinuoti pusvalandžiui, o prieš tiekiant sudėti smulkintas mėtas, bazilikus, feta sūrį ir, jei trūksta, dar spustelti likusios pusės citrinos sulčių.

Rezultatas: sočios, tačiau tuo pačiu metu gaivios salotos, suteiksiančios ryškesnių pojūčių prie stalo.

Greitos žaliosios salotos

482 kcal, 4 porcijos

Reikės: „Bonduelle“ žaliųjų žirnelių skardinė (425 ml), 3 saujos gražgarsčių arba špinatų lapelių, radicchio salotos (nežinantiems – jos panašios į raudongūžius kopūstus), 2 citrinos, ypač tyras alyvuogių aliejus, jūros druska, šviežiai malti juodieji pipirai, 80 g avių pieno sūris Pecorino arba parmezano.

Gamybos eiga: viską susmulkinti, sumaišyti, pagardinti citrin os sultimis, aliejumi ir prieskoniais ir patiekus į lėkštę – apibarstyti sūriu.