Turkiškas plovas arba pilav

Turkiškas plovas arba pilav

24. May 2015, 23:15 sraigiukas sraigiukas

Kai šeimynai pasakiau, kad gaminsiu turkišką plovą vakarienei. Vyras liko nesupratęs ką pasakiau, o dukrytės sakė ne ne ne. Bet avinžirniai jau buvo mirkę per nakt, taip, kad kas suplanuota turi būti padaryta.

Taigi pradėjau nuo sultinio, vištytė virė su morka, svogūnu ir kt. priedais. Užstačiau virt ir nuėjau namų apkuopt :)

Po gero pusvalandžio užkaičiau ir avinžirnius. Juos viriau kokias 45min.

Išvirus avinžirniams, ėmiausi ryžių. Kruopščiai nuplovus kelis sykius, š puodą dėjau sviestą, alyvuogių aliejų ir apkepinau, tada išjungiau sultinį ir jį perkošus, supyliau į ryžius. Viskas vyko daug greičiau nei tikėjaus, nors šiek tiek ir vėlavau su vakarienės patiekimu.

Susluoksniavau ir pateikiau su pomidorais ir agurkais.
Vyras paragavęs sakė labai labai skanu ir kartojo. O dukrytės turi savo griežtą nuomonę ir avinžirnius iš abiejų lėkščių dalinomės su vyru pusiau nes, nei viena nevalgė. Bet kaip sako prancūzai turbūt dar per mažai kartų ragavo, todėl drąsiai sakau kartosim, nes tokio skalsas plovo dar nesu  valgiusi :)
Ačiū Jolitai už recepto pasidalinimą.