Tvarkau vonios kambarį

Tvarkau vonios kambarį

06. May 2015, 05:16 Liucyte Liucyte

Kaip virtuvėje, taip ir vonios kambaryje tenka švarintis kasdien, tik, skirtingai nei virtuvėje, vonios kambaryje bei tualete yra šiek tiek daugiau valytinų objektų. Negana to, su vonios kambario bei tualeto atributika ne taip ir paprasta tvarkytis, todėl taip jau išeina, kad šiam tikslui pasitelkiu gerokai sunkesnę chemijos artileriją nei ta, kurią naudoju virtuvėje.

Vonią valau kaskart ja pasinaugojus: kasdien nešvarumus nulieju paprastu vandeniu bei patrinu kempinėle, o bent kartą per savaitę išvalau naudodama Ajax miltelius. Su minėtais milteliais valau ir čiaupą bei dušo maišytuvą, o vamzdžiams prižiūrėti naudojam "Kurmį"; taip pat vamzdžius profilaktiškai pravalome su pompa:

20150506050936-13599.jpg

Tam, kad nesusidarytų pelėsiai tarp vonios kraštų ir plytelių, naudoju specialų valiklį pelėsiams ir grybeliui šalinti:

20150506051002-58123.jpg

Kriauklę valau taipogi kone kasdien: perlieju paprastu vandeniu, patrinu kempinėle, o prireikus naudoju tą patį valiklį kaip ir voniai - Ajax:

20150506051034-76497.jpg

Įvairią vonios bei kriauklės atributiką – muilines, indelį dantų šepetėliams – plaunu tiesiog paprastu vandeniu ir dažniausiai jokių priemonių nenaudoju.

Spintelę, veidrodį bei sienų plyteles valau su universaliu valikliu Balance (tas pats, kurį naudoju ir virtuvei valyti):

20150506051104-80341.jpg

Po valymo veidrodį nusausinu popieriniu rankšluosčiu.

Grindis plaunu su specialiu grindų šepečiu (tuo pačiu, su kuriuo plaunu ir virtuvės grindis), dažniausiai jokio valiklio nenaudoju. Dabar specialaus kilimėlio ant grindų netiesiame, o nusiprausę pasitiesiame "kojų rankšluostį" (namuose turimus rankšluosčius esu suskirsčiusi į tuos, kurie naudojami veidui, viršutinei kūno daliai ir kojoms).

Skalbdama anksčiau naudodavau Persil skalbimo kapsules, o po sūnelio gimimo, kaip ir dauguma mamų, ėmiau dairytis ekologiškesnių skalbimo priemonių, taigi mažylio drabužėlius skalbiu su Neutral skalbimo milteliais, o mūsų, suaugusių – su Amway milteliais. Kartais naudoju Lenor minkštiklį. Skalbinius kaupiu plastikiniuose skalbinių krepšiuose (turiu du krepšius suaugusių drabužiams ir vieną mažytį sūnelio drabužėliams dėti):

20150506051213-23666.jpg

Skalbimo krepšius naudoti tikrai patogu: jie pralaidūs orui, o svarbiausia – talpūs ir neužimantys labai daug vietos. Skalbyklę tenka jungti dažnai, kelis kartus per savaitę, mat skalbiu ne tik savo šeimos, bet ir senelių drabužius. Mūsų skalbimo mašina Electrolux jau senutė, paveldėjome ją iš prieš mus gyvenusios buto šeimininkės: pasitaisėme ir kol kas ji kuo puikiausiai mums tarnauja. Dėl vietos stokos skalbimo mašina stovi ne vonioje, o virtuvėje. Tiesa, skalbdama dar naudoju specialias servetėles, sugeriančias drabužių dažus, nors vieną kartą šios servetėlės mane pavedė ir vienas ryškiai raudonas drabužis nudažė šviesesnius skalbinius, - nuo to karto prieš skalbdama drabužius parūšiuoju pagal spalvas.

Tualetą valau su specialiu valikliu Harpic: nelabai jis man patinka, labai stiprus ir labai aštraus kvapo, bet nieko kito veiksmingesnio nesu atradusi...

20150506051306-42354.jpg

Kai prireikia, klozeto bakeliui išvalyti mano vyras naudoja paprasčiausią actą – labai gerai nusivalo visos apnašos. Po valymo tualetą išpurškiu oro gaivikliu :)