Tvarkom vonią...

Tvarkom vonią...

05. May 2015, 00:03 jaldija jaldija

Vonia mūsų namuose ta vieta, kurios aš nemėgstu tvarkyti. 
Nemėgstu, bet tai nereiškia, kad to nedarau. Deja, bet tai neišvengiama...Tvarkau, tvarkau, o ten visuomet trūksta tos tvarkos, nors tu ką...
Visų pirma vonia "reikalauja" atnaujinimo...
Antra, kadangi karaliauja net trys vyrukai, jie sugeba vonioje sukelti amžiną netvarką...
Trečia joje labai mažai vietos, o kiekvienas ten norime pasidėti daugybę reikalingų daiktų...

Tiek vonios , tiek tualeto tvarkymui naudoju tas pačias priemones.
20150504231226-33949.jpg
 
Tai FM GROUP ir AMWAY produkcija. 
Pienelis ir purškiamas valiklis man tarnauja sienų, pačios vonios ir unitazo, krano ir čiaupų, veidrodžio, grindų valymui. Šitos priemonės man patinka, kitų net ir nebandau.
Beje ir tvarkydama vonią lieku ištikima sodai. Sudrėkinta soda gana dažnai šveičiu savo "senutę" vonią. 

Sodą ir actą naudoju ir vamzdžių valymui bei dezinfekcijai.

Grindis, paprastai plaunu vandeniu. Retkarčiais plyteles išpurškiu, minėtu valikliu, ir tada nuplaunu. Nenaudoju jokių specialių šluotų, tam man puikiai pasitarnauja paprasti naudoti, prikelti antram gyvenimui frotiniai rankšluosčiai, arba kokie kiti švelnūs, gerai vandenį sugeriantys skudurėliai (neretai koks nebenešiojamas ir sukarpytas rūbas).Kuriuos skalbiu skalbyklėje. Susidėvėjo, metu be jokio gailesčio lauk, ir imu kitą jau laukiantį savo eilės.

Be kilimėlių vonioje neapseiname. Naudojam Dormeo, natūralius, pagamintus iš organinės medžiagos. Puikiai skalbiasi, labai džiaugiuosi jų kokybe.

Dantų šepetėlius laikome plastikiniuose indeliuose. Vaikų viename, tėvų kitame. Juos laikas nuo laiko išplikinu verdančiu vandeniu, lygiai taip pat dezinfekuoju ir dantų šepetėlius.

Nešvarius skalbinius laikome plastikinėje dėžėje, vonioje. Skalbiu kone kasdien, nes keturių asmenų šeimoje, o dar kai joje auga du sportuojantys "partizanai" kitaip tiesiog neįmanoma.
Skalbimui naudoju AMWAY produkciją. 
Mūsų Zanussi skalbyklė, dėl vietos stokos,  stovi virtuvėje. Tarnauja ji mums jau 18 metų, ir nei karto nebuvo sustreikavusi. 
20150504233609-54587.jpg 
 Kažkaip virtuvėje tvarkytis man lengviau nei vonioje. Tikriausiai todėl, kad joje karaliauju aš viena, o vonioje karalių daug :-) 

03. Feb 2016, 21:11

Gal turit kas tokią rankų džiovyklę? http://rankudziovintuvai.lt/lt/iranga/jvd
Kaip reikia dulkes iš vidaus išvalyti? Ar reikia ardyti?

kodelcia kodelcia 05. May 2015, 09:14

Aš ir savo vonios nemėgstu, nes jai niekaip neateina eilė totaliniam remontui , tad "karaliauti" joje išties sunkiau nei virtuvėje 😀