Tyrėjų naktis

Tyrėjų naktis

28. Sep 2019, 08:37 Kristina B. Kristina B.

Jau ne pirmi metai rudenį vyksta renginys „Tyrėjų naktis“. Vyksta jis ne tik Vilniuje, ir kituose miestuose. Šiais metais su vaikais prisijungėme prie Tyrėjų nakties Robotikos mokykloje ir Linkmenų fabrike.

Robotikos mokykloje užtrukome apie tris valandas. Susimodeliavome kompiuteriu ir atsispausdinome 3d spausdintuvu po raktų pakabuką, o kol jis spausdinosi pažaidėme pabėgimo kambaryje. Ačiū robotikos mokyklos komandai, buvo tikrai įdomu ir naudinga, na o personalizuotu raktų pakabuku jau papuoštas vaiko raktas :)

Po to nukeliavome į Linkmenų fabriką, kuriame vyko tikras šviesų ir robotų šou. Vaikai sumušė penkis su Kamane ir Optimu, tai neįtikėtina kiek džiaugsmo ir emocijų tai sukėlė. O kiek ten įdomybių.. Visų net ir nespėjome pamatyti, nes kai kurie stalai buvo itin gausiai apspisti žiūrovų, kūrėjų nakties dalyviai vos spėjo atsakinėti į klausimus ir rodyti mokslo pasiekimus. Kelios nuotraukos nė dalinai neatspindi visų renginių gausos.

Iš betono skyriaus parsitempėm žvaigždę, o vyras gavo vertingą patarimą, nufilmavome filmą su geležiniu žmogumi, išgirdome kaip groja teslakoilas, pamatėme daugybę robotų .. na kas gali būti geriau dviem berniūkščiams :D

Kaip džiaugiuosi tokiais renginiais kaip „erdvėlaivis Žemė“, Tyrėjų naktis, Kultūros naktis.. tai ne tik priartina vaikus prie pasaulio, kuris jiems dar nepažįstamas ir dar tik bus atrastas, bet jau dabar gali kelti smalsumą ir susižavėjimą, bet ir mums, tėvams, primena, kad svarbu ne tik ką valgyti ir kaip suguldyti vaikus laiku miegoti, bet ir mokytis, atrasti, tyrinėti, kad pasaulis platesnis nei kartais atrodo užsisukus savo rutinos rate. Ačiū rengėjams už naujas žinias, įspūdžių gausą ir žinias.

 

Kristina B. Kristina B. 29. Sep 2019, 14:51

Na jis jau 15 metų vyksta, bet vis plečiasi, didėja. Jūs ir pačios tokių renginių randat, kad žandikaulis atvimpa 😀 bet tikra tiesa ta, kad geros renginių suvestinės ir aš nesu radusi.

Gintarep Gintarep 28. Sep 2019, 17:45

Oi, kaip Jūs čia įdomiai. Pražiopsojom toooookį nerealų renginį... Kada jis vyko? Teks Jūsų prašyti pasidalinti būsimais užmatytais renginiais.