Užduok klausimą homeopatei ir sveikos gyvensenos specialistei Deimantei

Užduok klausimą homeopatei ir sveikos gyvensenos specialistei Deimantei

03. Feb 2016, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klube turite progą užduoti klausimus įvairių sričių specialistams - pediatrui, kineziterapeutui, ginekologei, net seksologui ir kt. Nuo šiadien turėsite galimybę rašyti klausimus ir homeopatei, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistei Deimantei Rapalytei (Geros sveikatos paslaptys).

Homeopatija - vis labai populiarėjantis alternatyviosios medicinos naudojamas gydymo būdas, kur dėmesys sutelkiamas ne pasekmei, o priežasčiai. O ir sveikos mitybos bei gyvensenos klausimai labai aktualūs, tad labai džiaugiamės, kad nuo šiol turėsime puikią specialistę, kuriai galėsime rašyti klausimus šiomis temomis.

Na o dabar šiek tiek iš arčiau susipažinkime su Deimante.

20160203104150-33541.jpg 

Deimante, kada ir kaip susidomėjote homeopatija? Kiek metų užsiimate šia veikla?

Homeopatija susidomėjau dar studijuodama Vilniuje verslo vadybą. Kai homeopatijos pagalba išsprendžiau odos bėrimą, supratau, kad noriu ir pati išmokti šio mokslo. Pridursiu, kad nuo vaikystės buvau kitokia nei visi vaikai, mėgau rinkti žoleles, skaityti gydomųjų augalų knygas bei niekada nemėgau cheminių vaistų.

Kaip trumpai paaiškintumėte žmogui, kas tai yra homeopatija?

Gydant žmogų homeopatija, svarbus ne tik ligos pavadinimas, bet individualiai tam žmogui būdingi simptomai. Gilinamasi ne tik į paciento fizinius simptomus, bet ir į psichologinius. Pavyzdžiui, nuolatiniai skrandžio skausmai dažnai gali būti didelio streso, nervingumo ir pervargimo rezultatas. Tad homeopatiniais vaistais stengiamasi pašalinti priežastį, o ne pasekmes.

Homeopatiją studijavote Londone. Kas paskatino vykti svetur, ką naujo pasisėmėte?

Kai susidomėjau homeopatija, ėmiau domėtis, kur galėčiau studijuoti šį mokslą. Radau puikų universitetą Londone, todėl ir patraukiau ten. Baigusi studijas trejus metus dirbau vienoje didžiausių homeopatinių vaistinių Didžiojoje Britanijoje. Tai buvo pati vertingiausia įgyta praktika, nes susidurdavome su šimtais pacientų per dieną. Taip pat teko dalyvauti daugelyje seminarų, mokymų, kuriuos vedė garsiausi pasaulio homeopatai ir alternatyviosios medicinos žinovai. 

Gal galite palyginti Didžiosios Britanijos ir Lietuvos pacientus - ar svetur labiau priima homeopatinį gydymą?

Noriu pasidžiaugti, kad Lietuvoje gyvenantys žmonės myli homeopatiją. Tikrai tai tampa vis labiau populiarėjantis gydymosi būdas. Didžiojoje Britanijoje homeopatija taip pat labai populiari, ji yra įtraukta net į ligonių kasų programas. Taip pat gausu specializuotų homeopatinių vaistinių, daugelyje parduotuvių galima įsigyti homeopatinių preparatų.

Kokiais sveikatos klausimais žmonės dažniausiai į jus kreipiasi?  

Dažniausiai kreipiasi mamos, kurių vaikučiams reikia padėti išspręsti įvairias sveikatos problemas. Šiuo metu tai aktualiausias imuniteto stiprinimas ir peršalimo ligos. Taip pat dažnai tenka susidurti su žmonėmis, kuriuos kamuoja sąnarių, nugaros skausmai. 

Esate ir sveikos mitybos specialistė - kas paskatino tuo plačiau domėtis?

Dar studijuodama homeopatiją pradėjau dirbti sveiko maisto, vitaminų ir papildų parduotuvėje, ten pasisėmiau labai daug žinių apie mitybą, maisto papildus bei sveiką gyvenseną. Į maistą labai dažnai žiūriu kaip į vaistą, mūsų mityba yra išties svarbus faktorius, norint išgyti ar išvengti ligų.

Tad labai laukiu jūsų klausimų. Mamytės gali kreiptis dėl savo ir vaikučių problemų - ar tai būtų imuniteto stiprinimas, homeopatiniai vaistai, mityba bei ar visi kiti su sveika gyvensena susiję klausimai.

Ačiū. 

Primename, jog klausimų laukiame: redakcija@mamyciuklubas.lt