Užpiltos mažosios paprikos su vyšniniais pomidorais

Užpiltos mažosios paprikos su vyšniniais pomidorais

01. Sep 2010, 08:30

Tikiu, daugumai iš jūsų dar neteko matyti štai tokios mažos paprikos. Tiesą sakant, net pati nežinau, kaip taisyklingai vadinasi ši rūšis, bet paprastai dėl savo formos, primenančios gėlytę, ji taip ir vadinama - gėlyte.

 

Labai tinka puošti maistui, taip pat vartojama mišrainėse, ruošti įvairius mėsos patiekalus - tiek šviežią mėsą, tiek marinuotą.

 

Tad siūlau pasigaminti užpiltų paprikų su vyšniniais pomidoriukais.

 

Reikės:

2 – 3 kg paprikų,

Česnako,

6 stiklinės vandens,

Stiklinė cukraus,

Stiklinė aliejaus,

2 – 3 šaukštai druskos,

2 šaukšteliai citrinų rūgšties,

Kvapiųjų pipirų,

Karčiųjų pipirų.

 

Nuo savęs dar pridėjau vyšninių pomidoriukų, bei įmaišiau raudonosios paprikos,

Petražolių,

Keletą gvazdikėlių.

 

Gaminimas:

Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką, česnaką, petražoles ir pomidorus – išvirti užpilą.

Papriką nuvalyti, supjaustyti gabalėliais (kadangi ši mažiukė, tad pjaustyti nereikėjo), skersai ir išilgai, išimti sėklalizdžius ir apvirti 1 – 2 min. verdančiame užpile.

Išėmus dėti į švarius, sausus stiklainius, įdėti pomidoriukų, česnako skiltelę, petražolių – užpilti užpilu ir sandariai užsukti.

 

Kadangi pomidorai ir taip labai plona plėvele, tad jų kaitinti nereikia, nes jie gali pasileisti.

 

Kaitinti nereikia.

 

Štai ir viskas!

 

naujas-skanus-konkursas-ruosiame-gėrybes-ziemai

 

01. Sep 2010, 22:12

Kokios grazios paprikytes 😀 Tokiu dar neteko matyti

01. Sep 2010, 17:31

Kiekvienais metais vis daugiau Jūratux 😉

01. Sep 2010, 13:14

Liuks😀

01. Sep 2010, 10:46

super😀

01. Sep 2010, 10:20

saunuole

01. Sep 2010, 09:18

Oho,roberta, kiek tu cia priruosi gerybiu ziemai 👍 😀