Viešime Vaflių namuose Vilniuje ir kalbiname jų įkūrėją Laurą (taip pat ir Mamų radijo įkūrėją) - kaip kilo idėja imti ir pradėti kepti vaflius bei kitiems siūlyti.
"Ši idėja kilo natūraliai - atsiradus Deimilei, vaflių kepimas tapo savaitgalio tradicija. Kiekvieną šeštadienio rytą pasikeisdami su vyru kepame vaflius. Dukrytė sugrąžino mums vaikystę", - šypsosi Laura.
Šie vafliai ypatingi tuo, jog naudojami miltai be glitimo (be kviečių baltymo), todėl jie yra sveikesni ir lengviau virškinami.
Gimus Marijai Barborai gydytoja Mamyčių klubo laidos vedėjai Indrei taip pat rekomendavo vartoti produktus be glitimo, tad ji sako puikiai žinanti, ką reiškia paieškos produktų be jo.
Na o Laura prasitarė, kad jų restorane galima gauti vaflių ir be kiaušinių, ir net be pieno, nes mažoji Deimilė netoleruoja laktozės.
Vafliams reikės:
4 kiaušinių
150ml kefyro ar jogurto
220 ml miltų be glitimo
50 g sviesto
šiek tiek vanilinio cukraus
Įdarui:
1 citrinos sulčių
200 gr varškės
50-100 ml jogurto su vanile.
Sudėję ingredientus maišome tešlą, leidžiame jai pabrinkti, o jeigu matote, jog tešla per tiršta - įpilkite pieno, vandens ar augalinio pieno, jeigu per skysta - dar miltų. Turi būti grietinės tirštumo tešla.
Tešlą pilame į įkaitusią keptuvę ir kepame tol, kol vaflis gražiai apskrunda, o tada - laikas jūsų fantazijai - patieksime jį saldžiai ar sūriai? Mes ragausime vaflius su citrinine varške bei maskarpone patiektu kremu.
Skanaus!