1 porcijai reikės:
2 nedidelių vaflių
200 g ledų
kelių šviežių braškių (arba braškių uogienės)
Naminių vaflių tešlai naudojau:
2 kiaušinius
1 stiklinę cukraus
150 g kepinių margarino (galima sviesto)
1 arb. š. sodos
2 šaukštai grietinės
apie 1 stiklinė miltų.
Sodą sumaišome su grietine, kad nusigesintų. Ištirpiname kepinių margariną. Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame gesintą sodą, ištirpintą margariną, gerai išplakame (plaku elektriniu plakikliu), po truputį pilame miltus ir plakame, kol gausis grietinės tirštumo tešla. Kepame turimoje vaflinėje (mes turime senovinę, ant dujinės dedamą).
Iškepusius vaflius susukame (arba ne).
Patiekiame su bananiniais ledais ir braškėmis. Dar viena patiekimo improvizacija (nors čia sakyčiau svarbiau ne patiekimo būdas, o vaflių, ledų ir braškių skonių derinys):
Skanaus!