Vaikiškos knygelės recenzija: V. Krakauskaitė "MUZIKANTAI"

Vaikiškos knygelės recenzija: V. Krakauskaitė "MUZIKANTAI"

20. Jun 2013, 22:59 jaldija jaldija

Tai dar viena knygelė susilaukusi mūsų susidomėjimo. Pasaka, bet kartu ir mokomoji knygelė, kurioje labai gražiai ,žaismingai, vaikui suprantamai, aprašomi muzikos instrumentai.

Sugalvojo gaidelis Giedorius, kad jam nuobodu giedoti, ir jis nusprendė, kad būtų geriau kokiu nors instrumentu pagroti. Ir davė gaidelis skelbimą, kad keičia jis savo balsą į muzikos instrumentą.
Suėjo, sugužėjo žvėrys ir paukšteliai, kiekvienas nešinas kokiu nors instrumentu. Piešinėliai patrauklūs tuo, kad instrumentas ne šiaip nupieštas, bet juo groja koks nors miško, ar zoologijos sodo gyventojas. Čia pamatėme fleitą, obojų, klarnetą, fagotą, , triūbą, valtorną, tromboną, tūbą, , smuiką, altą, violončelę, kontrabosą ir dar keletą kitų.
Pabandė gaidelis vienu instrumentu pagroti, kitu pagroti, ir pasirodė, kad ne taip paprasta. Reikia mokytis, dirbti, treniruotis. O geriausiai išeina tai, prie ko pripratęs nuo mažens. Ir nereikia ieškoti priemonių kitų, reikia groti savo instrumentu, tuo kuo moka. Tada išeina darnus orkestras, džiuginantis visus aplinkui.

Tiesa piešinėliai nespalvoti, juos reikia nuspalvinti patiems. Tik kadangi mūsų knygelė iš bibliotekos, mes jos nuspalvinti negalėjome.