Vaiku dziaugsmas : Kiausiniai kitaip arba kuriame pasaka

Vaiku dziaugsmas : Kiausiniai kitaip arba kuriame pasaka

10. Aug 2016, 16:50 saulelydis123 saulelydis123

Siandien musu namuose vyksta kuryba net su maistu. Mazi pirsciukai puosia kiausinukus ,paversdami juos gyvuneliais ir grybais.Juk vaikai pirmiausia valgo akimis, o jei maistas patiektas graziai,vaikiskiek,tai ir maziesiems pilvukams skanu :) Taigi,

                  Kiausiniai kitaip 

Mes siandien issivirem kiausiniu, taip pat pasiruosem darzoviu,kokiu tik turejom ( pomidorai,agurkas,salotu lapai,morkos) bei prieskoniai ir surio lazdele.

Pirmiausia maziausioji dukryte panoro ,kad musu pasakoj atsirastu eziukas,kuris eitu grybauti. Tas pasiruosem pailga lekste,suklojom I ja salotu lapus. Ka gi, dabar galim "augint" grybus :) Paemem pomidorus,perpjovem juos per puse-stai ir grybu kepureles.Ant nuluptu kiausinuku pritvirtinom pomidoru puseles- stai ir grybai :) Kad grybai "augtu" ant salotu lapu,truputi nedaug nupjovem kiausinuko apacia. Dabar truksta tik eziuko. Paemem dar viena kiausini ir is prieskoniu padarem eziukui akytes ir nosi.Spygliukus padarem is agurko,supjaustydami ji lazdeles. Stai  ir musu grazi bei skani pasaka :)

20160810164406-16780.jpgDar dukryte nusprende ,kad musu pasakoj siandien butinai turi buti gaidziukas ir peliukas.Gaidziukui is morkytes ispjaustem snapeli ,skiauteryte ir kojytes, o akytes is prieskoniu.Peliukui taip pat is morkytes ispjaustem ausytes,o akytes ir nosyte is prieskoniu.Peliuko uodegytei mums labai cia tiko surio lazdeles juostele. Dukryte paciupo salotos lapa,kuris jai atrode panasus i sofa ir susodino ten du draugus.

20160810162917-68555.jpg

Stai ir musu siandienos pasaka.Tokius kiausinukus valgyt daug smagiau (ir net gi sveikiau) nei paprastus.Tad raskime laiko sukurt su vaikais ir  pasaka ,gamindami net paprasciausius patiekalus -VALGYKIME LINKSMAI ;)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 11. Aug 2016, 10:18

Oi kaip smagu! Man labai patinka kai vaikučiams taip žaismingai patiekiamas maistas 😀