„Turbūt mažai rasite tokių, kurie nėra ragavę šio populiaraus sausaininio pyrago“, – šypteli Živilė ir kviečia kartu pasigaminti šį skanėstą.
„Nuo pat mažų dienų pamenu, kaip dažnai mes darydavome šį gardumyną. Galbūt tarp mūsų yra tokių, kurie nėra ragavę ar gaminę šio pyragėlio. O galbūt pamiršote, kaip gaminti, todėl pateikiu tradicinį „tinginio“ receptą“, – sako mama.
Sudėtis:
180 g sviesto (bet ne riebalų mišinio!),
2 – 3 v. šaukštai kakavos,
1 v. šaukštai cukraus,
1 mažasis indelis kondensuoto pieno,
2 pakeliai sausainių „Gaidelis“ be priedų.
Paruošimas
{pic:tingi1}
Sutrupinti sausainius į indą. Ištirpinti sviestą. Kakavą sumaišyti su cukrumi ir sudėti į ištirpintą sviestą – maišyti tol, kol neliks gumulėlių.
{pic:tingi2}
Tuomet supilti 4/5 kondensuoto pieno. Gerai sumaišyti. Neperkaitinkite, nes pradės tirštėti. Paprastai nereikia sunaudoti viso kondensuoto pieno indelio, nes bus per skysta masė.
{pic:tingi3}
Paruoštą šokoladinę masę supilti ant sausainių ir išmaišyti. Tuomet pasiruoškite maistinę plėvelę, ant kurios suformuokite norimą formą, ir gerai suvyniokite.
{pic:tingi4}
{pic:tingi5}
Įdėkite į šaldymo kamerą valandai. Galima naudoti ne tik plėvelę, bet ir sausainių popierių. Tiesiog gražiai ištraukite sausainius nesuplėšydami pakelio.
{pic:tingi6}
Skanaus!
Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė
Siųsk receptus tų valgių, kuriuos mėgsta Tavo mažylis! Laukiame receptų su nuotraukomis adresu: redakcija@mamyciuklubas.lt
koks grazuoliukas 😉
Bet geriausios tokios nuotraukos 😀)))
svecias cia as pabuvau😀
Zivile, ziuriu Domantas vis patenka i kovas del maisto, sikart su Gabrieliumi susikibo😀
Įsivaizduoju 😃
Super 😃
dekui 🌷
😀 kiek komplimentu 😀
ai kiek dantu😉
Šaunuolis mažiukas, jau tikras vyrukas 😀
Labai gražus vyrukas 😀 Na tikrai jau tikras vyras 😃 Gražus dantukai, pats valgo..super 😀 😉
O jau kokia graži šypsenėlė😀
Gražiai pavyko akimirką pagauti. Šaunuolė
Saunuolis! 😀 As is pradziu naudojau silikonini dantu sepetuka,kuris uzsideda ant pirsto,tai greit buvo galima isvalyt dantukus 😀
😀 mum kaip tik isdygo kruminiai,cia buvo nepilnai metuku,tai ir pradejo pats kramtyt viska 😀 tai db faina,galima ideti valgyti kaip ir sau,tik mesyte pasmulkinu mazais gabaliukais,nes tokia kaip jautiena tai ir mum ne taip lengva sukramtyt.arba sumalu ir padarau kaip farsiuka ir tada kotletukus suminkau ir t.t. 😀 tik va valyt dantuku dar atsisako,pazaidziam ir tiek..
saunuolis vaikas,nera cia ko ta smulkinta maista valgyti,turi grazius stiprius dantukus,ir tegul kramto👍
liuks nuotraukyte 😀 o jau patenkintas vaikinukas 😀
wicki, o tu riesutus kartu su sausainiais sumaisai ar vien tik riesutus su dziovintais vaisiais dedi be sausainiu?
Siuo metu "tinginys" musu seimos pagrindinis skanestas 😃 Isbandziau iwairiy wariaciju! Dedu riesutu, dziowintu waisiu. Megstu naudoti ne paprasta kondensuota piena, bet karamelizuota rududu. Taip pat, kad tinginio forma butu grazesne, lygesne ji formuoju skardeles pagalba. Iskloju kekso formos skardele plewele (skirta maistui) ir tada sukreciu tinginio turini. Pyragiukas buna ne tik skanus, bet ir iswaizdus! 😀
Labai skanu as tik dar dadejau graikisku riesutuku.