Vaikystės gidas: užaugusių vaikų tėtis..

Vaikystės gidas: užaugusių vaikų tėtis..

07. Jun 2015, 23:00

Daug kalbame apie tėvelius.. tuos „šviežius“, kurių „stažas“, turbūt maksimum 10 metų.

Mano tėvelio “stažas” – beveik 33 metai. Nors jaunystėje ir burnodavau dėl to, kad niekur neišleidžia, bet dabar suprantu, kad viskas iš meilės, iš didelio rūpesčio. Teisybės dėlei reiktų pasakyt, kad turiu valdingą mamą, o ši.. viską darydavo atvirkščiai: jei tėtis neleis eiti į šokius, tai mama būtinai išleis, jei tėtis lieps važiuot į sodą braškių ravėt, tai mama leis pasilikt namie :) Kadangi mama valdo – būdavo taip, kaip pasakys ji :)

Atrodytų, jog tėtis tokiu būdu turėjo prarasti autoritetą, bet anaiptol.. Aš charakteriu labai panaši į jį (žmonės sako, kad ir išvaizda), todėl mes vienas kitą suprantame: abu mėgstam pajuokauti, dievinam siurprizus (tik kad mažai kas mums juos daro :D), esam jautrūs, jei mylim – tai visam gyvenimui..

Dabar tėčio gyvenime sunkus periodas – labai norėjau jam padaryti kažką malonaus. Tėvo diena – puiki proga.

Jau sakiau – tėtis mėgsta siurprizus.. Organizuojam! Mano šeimyna, mama ir brolis, susitinkam prie upės įrengtoje poilsiavietėje. Maloniai nustembu: čia įrengti suoliukai, stalai, tinklinio aikštelė, šašlykinė. Iš savo jaunystės pamenu tik papuvusiuis suoliukus :) Minutę, net pasigailiu, kad atsitempiau tortą – mintys apie šašlyką privertė nuryti seilę. Tiek to – mano tėtis smaližius.. diiiiiidelis smaližius, jis turbūt mielai iškeistų viso pasaulio šašlykus į tortą (viena savybė, kuria mes absliučiai skiriamės :) ). Liko užduotis, sugalvoti kaip atsivilioti tėtį, kad jis nieko neįtartų. Greit sukurpiu planelį: brolis važiuoja pas tėtį, pasako, kad turėjo reikalų gimtinėje (nes šiaip visi gyvename 50 km nuo jos) ir kad mano vyras paprašė pagalbos – sugauti pabėgusį bičių spiečių :) Mąstau, kad įtars klastą, bet.. bandom. Po keliolikos minučių įsuka brolio automobilis – tėtis šalia. Išlipa. Apsivilkęs sportinį kostiumą, papildomus marškinius – vyniosis ant galvos, kad bitės nesukąstų :)) Nustemba, ką aš čia veikiu.. ir dar su vaikais :D Ir tik pamatęs stalą „pagauna kampą“ :)

Pavyko!!! Mačiau, kad tėčiui buvo malonu. Džiugu buvo matyti pavargusias, bet besišypsančias tėčio akis.. Valgėme tortą, kėlėme tostą už šauniuosius tėčius. Vaikai dūko tinklinio aikštelėje. Vyrai net tinklinio varžybas surengė. Buvo taip gera.. šeimyniška.. kad net užmiršau įamžinti :)

Taigi.. už mūsų, užaugusių vaikų, TĖČIUS! Sveikatos jiems visiems!

Myliu tave, tėti..

 

motinysteveza motinysteveza 08. Jun 2015, 23:31

pasisekė tavo tėčiui, kad turi tokią nuostabią dukrą 🌷 😉

Krisliukas Krisliukas 08. Jun 2015, 20:48

Šauniai! Įsivaizduoju, koks tėtis buvo laimingas 🌷

lina_baj lina_baj 08. Jun 2015, 15:22

Super! Labai miela, net man, jautruoei ašara ištryško 😉 Pavykęs siurprizas!

Liucyte Liucyte 08. Jun 2015, 08:13

😍

floryte floryte 07. Jun 2015, 23:52

Gražu😀

kodelcia kodelcia 07. Jun 2015, 23:22

Kaip miela 😀