Šiam nesaldžiam varškės pyragui reikės:
250 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
200 g.varškės
150 g. fermentinio sūrio
2-3 pomidorų
2 šaukštų grietinės
1 kiaušinio
krapų, druskos, pipirų, aliejaus formai patepti.
Gaminimas
Tešlą atitirpinti ir suminkyti į vieną gumulą, iškočiokite pagal turimą formą. Formą truputį patepkite aliejumi, įklokite tešlą ir suformuokite bortelius.
Varškę pertrinkite šakute ir sumaišykite su grietine.Tuomet įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį, smulkintus krapus, išplaktą kiaušinio baltymą, druską ir pipirus.
Varškės įdarą dėkite ant tešlos
Išlyginkite paviršių ir tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus.
Viršų ištepkite plaktu tryniu.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškepus viršų apibarstyti krapais
Skanaus.