Vakar virėme super minkštas pagerintas varškės spurgytes. Vaikams labai patiko, o ypač viduje paslėpta šilauogė :)
Šiam desertui reikės:
2 pak. varškės
1 kiaušinio
4 v. š. miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
2 v.š. cukraus pudros
Šilauogių
1,5 v.š. maistinių rugių sėlenų
Aliejus virimui
Gaminimas:
Kiaušinį išplakti ir į jį suberti sėlenas. Palikti 10-15 min. kad sėlėnos išbrinktų.
Varškę sutrinti šakute. Tada įberti miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, kiaušinio-sėlenų mišinį, viską išmaišyti. Iš paruoštos masės formuojame nedideles spurgytes, o į vidų dedame po didelę šilauogę.
Spurgytes verdame įkaitintame aliejuje.
Išimtas dedame ant servetėlės, kad susigertų aliejus
dedame į lėkštę ir pabarstome cukraus pudra
Skanaus :)
Ooo, niekada nesu bandžiusi su uogomis viduje...
Super 👍
Tikrai šiltos skaniausios 😀
Niam niam, skanumėlis! Ir aš panašias verdu. Skaniausios šiltos👍😀 Gera idėja su ta uogele👍