Vasariškas patiekalas visiems

Vasariškas patiekalas visiems

26. Jun 2017, 19:44 Kristina B. Kristina B.

Kai tik pamačiau tokį konkursą negalėjau susilaikyti nepasidalinusi šiuo receptu. Pasinaudoju juo gana dažnai, nes mano nevalgiuką įkalbinti užkąsti tik derybininkės talento neužtenka. O patinka dėl savo paprastumo ir itin greito paruošimo.

Vasaros ingridientai: agurkas, pomidoras, ridikėlis. Ridikėlis man ypač vasariškas, jei agurką ir pomidorą galite rasti prekybcentriuose ne tik vasarą, tai ridikėlis ne toks dažnas svečias.. o vaikai jo dar ir nelabai mėgsta.. tik ne šitame patiekale. Dar čia reikalinga vištiena, nes ją vaikai mėgsta, ji greitai iškepa, yra lengvai paruošiama ir skani.

Taigi, vaikams pagal iniciatyvumo laipsnį pateikiame užduotis: supjaustyti daržoves, pačios supjaustome vištieną gabaliukais. Vaikai apibarsto ją druska ir pipiriukais, ir metame ant keptuvės (pagal galimybes galite pamarinuoti, apvolioti džiūvėsėliuose ir t.t. kaip fantazija neša). Maniškis mėgsta pats ir išsikepti. Ištraukus nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir pagal vaiko komandas veriame: agurkas, vištytė, pomidoras ir t.t. kaip tik mažajam patinka. O gal norės susiverti pats? Reiktų pakontroliuoti, kad panaudotų visus ingridientus. Dedame į lėkštę, užkandžių dėžutę ar tiesiog čiumpame į ranką.

Skanaus!