Vasaros blogas: atitarnauti Dainų šventėje

Vasaros blogas: atitarnauti Dainų šventėje

04. Jul 2018, 15:39 Stebulė Stebulė

Dainų šventėje tarnaujama kaip kariuomenėje - kas dalyvavę, žinosite, kad visą dieną koncertą seka repeticija ir taip toliau. Dažniausiai sunku rasti minutėlę pavalgyti, nors organizatoriai ir išdalina lapelius nemokamiems pietums. O pareigos jausmas neleidžia kažkur nuslampinėti, norisi, kad viskas atrodytų tobulai, tad ne tik reikia įsiminti kiekvieną žingsnelį ir vietą, kur atsistoti, bet ir pasistengti per liūti nenudrengti sceninių drabužių.

Dainų šventė šiaip jau labai svarbus renginys - tai tautinės kultūros aruodas. Joje telpa viskas, kas lietuviška, kas tikra. Suvažiuoja lietuviai iš visų amerikų, neaišku net kelintos kartos, kaip į svarbiausią metų renginį. O ir žiūrint į istoriją, dainų šventės, kaip ir visas kraštotyros sąjūdis su Vilniaus universiteto ramuva priešaky, buvo ta jėga, kuri kurstė bepradedančią rusenti nepriklausomybės ugnį. Taigi dalyvauti Dainų šventėje mūsų patriotiškoje šeimoje yra prestižas. Kadangi vyras dirba, pasiryžau atlaikyti dainų šventės tarnybą su trimete ir vienmete dukromis ant rankų.

20180704153921-65275.jpg

Mes dainuojame apeigų folkloro grupėje “Kūlgrinda”, tad svarbiausia mums buvo folkloro diena. Mano vyras kartu su dukra Žemyna užkūrė atidarymo aukurą Šventaragio slėnyje (kas nežinote, Šventaragio slėnis - tai katedros aikštė, mat toje vietoje stovėjo viena pagrindinių mūsų šventovių dar iki krikščionybės). Buvo be galo didingas reginys.

Vėliau keliavome į kalnų parką, kur repetavome šiandienos vakariniam koncertui. Čia reikėjo kažkaip suganyti abu vaikus, kad eitų nurodytomis linijomis nurodytu laiku. Tiesa, vakariniame koncerte mano mažylės nedalyvaus, nes jis vyks dešimtą valandą, o tokiu metu jos jau miega. Pasiliks su tėčiu. Tačiau dukros atlaikė ir sutartinių mokymus, ir du pasirodymus Bernardinų sode ir Šventaragio slėnyje. Man buvo svarbu, kad jos pajustų tą Dainų šventės dvasią.

O be to, tarp šokėjų mačiau ir dar vieną mamą, kuri bandė atlaikyti dainų šventę su geltona ergonomiška nešioklę. Tad šiuolaikinės mamos tikros šaunuolės. Padaro dvigubą darbą nei visi kiti dalyviai, o tai rodo, koks tvirtas jų charakteris, kokios užsigrūdinusios ir atsidavusios jos yra. 

Turbūt nereikia nė sakyti, kad namo parsiradau apie vidurnaktį ne tik kiaurai peršlapusi, bet ir be galo išvargusi, tad ryte pramiegojome darželį. 

20180704153939-79973.jpg
jaldija jaldija 04. Jul 2018, 20:26

Vau, nu ir šaunūs jūs👍 Mažylės fantastiškos👍🌷😀

Dėkui, stengėmės. Kviečiu per LRT kultūrą žiūrėti šiandienos vakarinį koncertą.. Kiek mačiau repeticijoje, jis bus nerealus. O mačiau juk be visų kostiumų, kas tikrai paliks dar didesnį įspūdįį.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 04. Jul 2018, 15:53

Oho, Migle, kiek reikalų apturėjote ir kaip smagiai čia jūs 😀