Vasaros gidas: Kuo įdomūs Kuršėnai

Vasaros gidas: Kuo įdomūs Kuršėnai

02. Jul 2014, 12:45

vasarą labai puiku keliauti.Daug gražių vietų yra Lietuvoje.Aišku,pajūris ir jūros vanduo,vasaragaivina labiausia,bet galima išsimaudyti ir pailsėti prie upė .Šiuo metu miesteliai ir gyvenvietės puikiai tvarkosi,turigražias,savitas bažnyčias,kapines.Ypač įdomios būna senosios kapinės.Manau puikiai savaitgalį galima praleisti Kuršėnuose.Čia yra puiki bažnyčia ir jos kiemelyje koplytėlė Marijai.Taip pat yra daug gražių sodybų,senosios kapinės,daug liaudies meistrų,puodžių.Pavalgyti galima miesto kavinėse,užeigose.Nakvynė taip pat gali būti miesto viešbutyje.Kuršėnuose yra parkas,kuriame yra dvaras,yra puiki pasivaikščiojimui tinkanti vieta-pušynas.Daug kur galima išsimaudyti.Tai ir upė Venta,ir tvenkiniai,ir pirtis.Taip pat galima puikiai pailsėti prie upės gaudant žuvį.Dar yra likusių įdomių vietų,sodybų,kur galima pamatyti senoviškų dalykų,tai ir tikras,veikiantis malūnas,ir puikiai,iš tiesų,pasakiškai atsidarančios daržinės durys ir kitokie dalykai.Daug gali papasakotiir senesni kuršėniškiai,ir, miesto parke,esančių amatų centro darbuotojai.Taip pat galima apžiūrėti kultūros namuose esantį kalendorių muziejų.Manau,kad esant bet kokiam orui,Kuršėnuose savaitgalio,tikrai,gali neužtekti.

02. Jul 2014, 13:32

straipsnis tikrai nenupešė tikro miestelio veido😀

02. Jul 2014, 13:32

kadangi pati esu užkietėjusi kuršenietė,tai įmetu😀

http://kursenuamatai.puslapiai.lt/?page_id=14

motinysteveza motinysteveza 02. Jul 2014, 13:16

o man klausimukas toks kilo. Kadangi vasarą būsiu nemažai Šiauliuos, tai turiu minčių palėkti ik iKuršėnų. Kiek esu girdėjusi, kad Kuršėnai - puodžių kraštas. jūs kaip kuršėniškė (kaip supratau iš straipsniuko) gal žinosite, ar yra tokia galimybė pamatyti kaip iš molio virsta vaza ir pan.? yra kur nors tokios dirbtuvės, kur būtų galima pastebėti šį procesą?

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 02. Jul 2014, 12:53

Jeigu savo pasakojimą papildytumėte pačios darytomis nuotraukomis iš miestelio, būtų gerokai vaizdingesnis ir įdomesnis fotoreportažas. Nuotraukas galite siųsti redakcija@mamyciuklubas.lt (su prierašu Vasaros gidui)