Vasaros gidas:Pasislėpęs miestukas (La Palma)

Vasaros gidas:Pasislėpęs miestukas (La Palma)

27. Jul 2021, 20:58 Gintarep Gintarep

Porís de Candelaria yra pasislėpęs miestas  Tijarafe pakrantėje, į vakarus nuo La Palmos (Ispanija) .

Į Porís  atsitiktinai nepakliūsi, teks jo ieškoti, iki jo reikia du kilometrus nusileisti serpantinais. 

Na, štai,  esame geologiškai seniausioje salos dalyje, mažų namelių miestuke su savo istorija.

Miestą sudaro labai elementarių namų grupė, pritvirtinta prie jūros. Porís de Candelaria    yra iškart po dideliu akmeniniu, pusiau kupolu, kurį sukėlė nuolatiniai salos ugnikalnių išsiveržimai.

Baltos, ochros ir pilkos jo sienų spalvos susilieja su dangaus mėlyne, sukuria svajingą atmosferą.

Jei stovime šalia „Virgen del Carmen“ nišos, kupolo anga mėlyname danguje nubrėžia La Palmos žemėlapio siluetą. Sutapimas negalėjo būti stebuklingesnis. Taip, Mergelė, kurią rasite Porís, yra Virgen del Carmen, jūreivių globėja . 

Iš kartos į kartą šeimos mėgavosi viena iš nedaugelio prieigų, kurias ši pakrantė turi prie jūros nuo 1921 m.

Ramybės pojūtį pabrėžia jūros garsas ir...sudrumsčia kartais krentantys akmenukai. 

Oras leido išsimaudyti, nes jūra buvo rami.  Mes visada nešiojamės  nardymo akinius, nes niekada nežinai, kada galėsi mėgautis La Palmos jūros dugnu. 

Kaip patekti į Porís de Candelaria?
Norėdami patekti į Poris de Candelaria, turime vykti į Tijarafe savivaldybę. Miestelyje, kad ir kaip keista, nėra jokio ženklo, rodančio kryptį link Porís. Ši detalė mūsų paieškai suteikia daugiau įspūdžių.

Atvykstame į Tijarafe LP-1 keliu į šiaurę, tęsiame tol, kol randame savotišką apskritą paplūdimio barą (neveikiantį) , esantį mažoje aikštėje kairėje. Jo terasa yra ideali  pasimėgauti nuostabiais saulėlydžiais. 

Tarp šio paplūdimio baro ir prekybos centro yra kelias, kuriuo  leidomės žemyn,  keliu su kitokia danga. Kelias siauras su dešimtimis kaprizingų vingių. Turime būti ypač atsargūs.  Nusileidome ramiai ir atsargiai bei mėgavomės nuostabiu vaizdu. 
Yra vietų, kuriose gamima pasistatyti automobilį ir ramiai stebėti begalinio vandenyno vaizdus. Verodai, kardonai, tabaibalai ir kiti maži augalai suteikia žalios spalvos, viskas susilieja į šį įspūdingą vaizdą.

Po kelių posūkių radome pirmąją automobilių stovėjimo aikštelę. Iš čia einama į Jurao paplūdimio parką. 

Toliau važiuojame į antrą automobilių stovėjimo aikštelę, iš čia einame akmeniniu keliuku. Po 10 minučių mes esame vaizdingoje vietos. Nuotykis iki čia buvo praktiškai panašus į lobių urvo paiešką.