Vasaros ingredientai: vištienos ir varškės kamuoliukai su žaliaisiais žirneliais

Vasaros ingredientai: vištienos ir varškės kamuoliukai su žaliaisiais žirneliais

25. Jul 2017, 16:07 Loreta_K Loreta_K

Orkaitėje kepti maltos vištienos ir varškės kamuoliukai su žaliaisiais žirneliais labai patiko mano vaikučiams. Vietoj žaliųjų žirnelių galima įdėti kukurūzų arba įtarkuoti šviežią morką.

19 kamuoliukų paruošti reikės:

200 g. maltos  vištienos

4 valgomųjų šaukštų varškės

3 saujų žirnelių

1 skiltelės česnako

Žiupsnio druskos pagal skonį

Žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų

Žiupsnelio smulkintų krapų

Į dubenį sudedame maltą vištieną, varškę, įspaudžiame česnako skiltelę, beriame žirnelius, druską bei krapus ir išmaišome. Drėgnomis rankomis iš pasiruoštos masės formuojame nedidelius apvalius kamuoliukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Mes valgėme vienus. Skanaus!

Loreta_K Loreta_K 25. Jul 2017, 22:32

Prisipažinsiu labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą ir ilgai nedrįsau išbandyti, dabar galiu pasakyti, kad vertėjo pabandyti anksčiau, nes pasirodo varškė ir vištiena puikiai dera kartu, šiame patiekale gausu daug baltymų 😉

Vytulka Vytulka 25. Jul 2017, 20:00

Vištiena su varške, koks įdomus derinys, reiks pamėginti.👍😀