Veiksminga alijošiaus kaukė kovai prieš spuogelius

Veiksminga alijošiaus kaukė kovai prieš spuogelius

10. Aug 2012, 00:00

Sveikos. Seniai berašiau šioje rubrikoje, tačiau “pribrendo” reikalas tiesiog pasidalinti puikiu receptėliu (namudiniu, žinoma), kaip kovoti su nemaloniais spuogais.

 

Tai puikiojo alijošiaus galia. Jis šaunus pagalbininkas, kovojant su nemaloniais “draugais”, kurie papuošia veidą nemaloniomis moters gyvenimo dienomis, o kitas (kaip ir mane, deja) kankina ištisai.

 

Sunkiausia iškęsti ir nečiupti, nespaudyti tų bjaurybių, bet neturiu tam kantrybės ir nesuslaikau, to pasekoje jie ėmė tik plisti, plisti - baisu. Tad puoliausi gelbėti veido odą ir nutariau pradžioj grįžti prie namudinių priemonių ir, žinoma, profesionalesnės pagalbos – specialios kosmetikos nuo spuogelių. Kol kas rezultatai minimalūs, tačiau greiti rezultatai tik svajonėse, kovai reikia kantrybės.

 

Pasidomėjau, pasirodo, galingasis alijošius ne tik padeda esant ūmiam, sausam kosuliui, naudojamas su medumi, bet ir gelbsti nuo šios bėdos. Alijošius numalšina skausmą, tempimą odos srityje. Jei nesate alergiškos medui, tai išvis puikus derinukas.

 

Geriausia skinti kuo senesnius alijošiaus lapus, juose yra suskaupę daugiau aktyviųjų medžiagų.


Alijošiaus kaukė

 

Tad paimame alijošiaus lapuką, jį susmulkiname ir per marliuką išspaudžiame sultis, įmaišome šiek tiek natūralaus medaus, sumaišome ir mišiniu aptepame problemiškas veido odos sritis ar visą veidą.

 

Kaukę reikėtų laikyti kiek galima ilgiau. Po tokios kaukės išties oda tampa švelnesnė, sumažėja paraudimas (dėl medaus poveikio).

 

 

 

Žinoma, tokią kaukę derėtų daryti bent du kartus savaitėje. Iš didesnio lapo išeina tikrai nemažas kiekis šio “eliksyro”, tad patogu, supylus į švarią talpą, padėti mišinį į šaldytuvą.

 

Be abejo, nereikia laikyti jo ilgai, nes naminės priemonės tuo ir išsiskiria, kad jos natūralios, o tai reiškia, kad ir jų laikymo terminas žymiai trumpesnis.

 

 

 

Sėkmės!

 

Nuo MK redakcijos: Ačiū, Roberta, būtinai pasinaudosime ir išbandysime. Tik alijošiaus neauginu namie...hmm.

21. Jan 2016, 18:07

Aš atradau pirktinę alijošiaus kaukę su baltuoju moliu, išvalo poras, sutvarko oda nuo spuogu http://www.aloevera.lt/veido-prieziura-su-alijosiumi/23-aloe-vera-ir-molio-veido-kauke-su-alijosiumi-8435118490771.html

10. Aug 2012, 15:17

reiks pasibandyti kaip tik pradejau auginti alijosiu 😀

10. Aug 2012, 12:14

Na super receptukas 👍 ehh neturiu alijošiaus, o dar svečiuodamasi pas močiutę džiaugiaus koks didelis ir vešlus auga. Užsiprašysiu, kad man sudaigintų .