Velykiniai darbeliai

Velykiniai darbeliai

19. Apr 2019, 09:44 Aviete Aviete

Šiemet Velykos bus ypatingos, ir ne tik dėl pagausėjusios šeimos, bet ir  dėl ypatingo joms pasiruošimo, juk sugužės visa giminė, kas kartu pabut, kas naujagimės aplankyti :) Velykinių patiekalų paruošimą palikus močiučių rūpesčiui, su vyresne dukra kibome į šventinių papuošimų, staigmenų kūrimą bei, žinoma, kiaušinių marginimą :)

Pirma atsirado karūna - zuikis, aš kirpau, keturmetė rinko spalvas, dėliojo, klijavo.

Vėliau pradėjome gaminti dėklą - vištą margintiems kiaušiniams sudėti. Šie stovai papuoš velykinį stalą. O idėją, kartu su vištos trafaretu radome mūsų mėgstamame Krakotak puslapyje (http://krokotak.com/2016/03/easter-hen-egg-carton-and-cardboard/).  Viskas labai paprasta, reikia dėžutės nuo kiaušinių, storo kartono, dažų ir fantazijos kokiom spalvom ir raštais dažyti :)

Atviručių gamyba užtruko, nes nutarėme padaryti net 4 - visiems svečiams, kurie planuoja mus aplankyti per Velykas. Čia jau teko ir mamai daugiau padirbėti, nes buvo daug kirpimo, o keturmetė pyko, kad nesiseka gražiai iškirpti...

O ketvirtadienio vakarą skyrėme kiaušinių marginimui. Taip paprasta ir taip gražu! Išvirėm kiaušinius, paruošėm maistinius dažus, kiaušinius apvyniojom popieriniu rankšluosčiu ir pradėjom lašinti dažus, vėliau apipurškėm juos vandeniu. Šįryt pamatytas rezultatas išties nustebino :) Paprasta ir be galo gražu ;)

Mūsų šeima visiems linki gražių, ramių ir saulėtų Velykų ;)

M^A^J^U

kodelcia kodelcia 19. Apr 2019, 16:29

Pernai bandėme jūsų nurodytą marginimo būdą- rezultatai išties kerintys! Ir nesudėtinga.