Noriu pasidalinti velykinių sausainių receptu. Prisipažinsiu dar nespėjau juo pasinaudoti, bet Velykoms būtinai kepsiu, nes mes su sūnumi Roku tikrai esame sausainių kepimo fanai (ypač Rokas aišku). Taigi trumpai:
Miltus (250 g) persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti duobutę. Į ją suberti cukrų (75g), vanilinį cukrų (3 a.š), kakavą (1 a.š), įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti. Sviestą (100g) supjaustyti gabalėliais ir sudėti į masę. Suminkyti vientisą tešlą, kurią 30 min. palikti šaldytuve.Tešlą plonai iškočioti ir išspausti ovalo formos sausainius. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti apie 10 - 15 min. 200 C įkaitintoje orkaitėje. Papuošimui naudokite cukraus pudrą (150g) sumaišytą su 1 kiaušinio baltymu ir maistiniais dažais.