Ruošiamės kiekvienai šventei, bet Velykų laukimas kažkuo įpatingas. Šiais metais taip pat nepatingėjom ir kol laiką leidžiame namie sirgdami, ruošiame Velykinius viščiukus - margučių laikiklius.
Visų pirmą ėmėmės minkyti druskos tešlą.
Receptukas:
1 stiklinė šilto vandens
pusė stiklinės smulkios druskos
miltų "iš akies"
Šiltame vandenuke ištripiname druską ir beriame miltus. Tešla turi gautis tokia, kad nekibtų prie rankų, taptų elastinga it plastilinas.
Na o tada leidžiam mažom rankutėm padirbėti
Iš tešlos suformuojame viščiukus. Tam tikslui naudojome turimus plastilino formavimo įrankius. Viščiuko nugarėlėje su tikru kiaušiniu išspaudžiame duobutę, kurioje 'tupės' margutis.
Viščiukus šauname į orkaitę arba džioviname ant radiatorių. Orkaitėje džiovinome 120 laipsnių temperatūroje, funkcija su vėjeliu.
Na o išdžiuvus viščiukams, laukia pats smagiausias momentas - dažymas.
Spalvinome su paprasčiausiu guašu.
Puiki puošmena Velykiniam stalui ir maža dovanėlė kiekvienam velykautojui jau laukia :)
labai gražu👍
👍🌷gražu
Labai gražu!! 😀