Savo rajono laikraštyje radau šaunų receptuką, o išbandžiusi dalinuosi su jumis. Pabandykit, gal ir jums patiks :)
Reikės:
2 vnt vištienos krūtinėlės
100 g džiovintų abrikosų
1 svogūno
1-2 šaukštų aliejaus
žalumynų (naudojau šaldytus krapus)
druskos, pipirų.
Tešlai:
200 g miltų,
3 kiaušinių,
11 g sausų mielių,
100 g sviesto,
100 ml neriebios grietinės,
100 g fermentinio sūrio.
Paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Džiovintus abrikosus nuplaukite ir perpjaukite perpus. Žalumynus susmulkinkite. Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, sudėkite vištienos gabaliukus, abrikosus, įpilkite pusę stiklinės vandens. Troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Sudėkite žalumynus, įberkite druskos ir pipirų. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite.
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite į dubenį, įdėkite mieles, įberkite druskos ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su grietine, pamažu supilkite į miltų mišinį. Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite iki vienalytės tešlos. Į tešlą dėkite atvėsusį paukštienos mišinį ir išmaišykite.
Kepimo formą patepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite paruoštą tešlą, išlyginkite paviršių ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 min.
Skanus ir šiltas, ir šaltas.
Skanaus!
Šaunumėlis 😀
Koks sutapimas! Šį pyragą planuoju kepti Velykoms 😀