Velykų puošmenų tradicijos auga idėjomis

Velykų puošmenų tradicijos auga idėjomis

18. Apr 2019, 18:24 Gintarep Gintarep

Kiekviena šalis, kiekviena šeima turi ir kuria savo tradicijas. Šiandien aš jau drąsiai galiu teigti, kad mūsų šeima turi tradicijas. Dalis jų paveldėta iš mano ir iš vyro šeimos, kitą dalį, kuri yra pati didžiausia kūriame patys. Turbūt daug kas pasakys, kad puošmenų, dekoracijų kūrimui reikia finansinių ir laiko išteklių? O aš pasakysiu, kad labiausiai reikia noro. Noro būti su šeima. Kai būna tas noras, tai atsiranda ir laiko, ir meninių gebėjimų, ir išteklių, kurie daug kas pavadins šiukšlėmis.

Tad pradėkime nuo jų.

Turbūt pritarsite, kad tokiame inde mūsų margučiai atrodys daug gražiau. Dar akcentuokime, kad šiukšles paversdami reikalingais daiktais tausojame gamtą. Tad ne tik šaunus užimtumas visos šeimos bendravimui, bet ir reikalingų daiktų gamyba ir meilė gamtai, kuri svarus indėlis į vaikų auklėjimą ir vartojimo ugdymą.

Būsime atviri, tokie indeliai mums mielesni už pirktinius, kurie metų metais užimą vietą, kaupiasi dulkės ir pan.

Jei jau prabilau apie indelius, tai noriu akcentuoti, kad kiaušinių dažymas nereali edukacija visai šeimai. Šie kiaušiniai buvo dažyti šaldytomis mėlynėmis, šįmet dažysime kaktusais. Nustebote? Nesistebėkite, tai įmanoma ir net labai gražu,o kur dar sveikatos atžvilgiu pagyrimai. Dažysime tokiais dažais, kad net nebus baisu jų palaižyti (tai aktualu mažiems vaikiukams).

Keliaujame toliau.

Kiaušinių krepšeliai iš...

Taip, taip iš pieno pakuotės.

O kiaušiniai gal atspėsite iš ko?

Kiaušinukai iš moliūgėlių.

Mums labai aktualus tikslinis užimtumas, tad mėgstame nueiti ir į kūrybines dirbtuvėles.

Jose pasisėmėmė įdėjų. Štai kokių puikių išmokome dalykų prisigaminti. Čia irgi medžiagos, kurios nieko nekainuoja.

 

Išmokome pasidaryti zuikelius.

Vainikus.

 Ir puokštę.

Puokštės gėlytės ir išardytų mezginių likučių. Kuo labiau susigarbanoję siūlai, tuo gražesnės gėlytės.

Vazonas iš skuduro, kuris buvo išmirkytas cemento mišinyje, o vėliau apipurkštas dažais. Kad gėlytės puikiai laikytųsi, labai tiko vazono vidų priberti ąžuolo giliukų.

Tad tiek mūsų šių metų puošmenų.

Zuikiai linki kūrybingų minučių su šeima.