Versli mama Aurelija atkūrė vaikystės žaidimą + KONKURSAS

Versli mama Aurelija atkūrė vaikystės žaidimą + KONKURSAS

27. Jan 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Verslui idėjų mamos ieško visur - augindamos vaikus, pritrūkusios vienokių ar kitokių daiktų ar net prisiminimais grįžusios į savo vaikystę! Šįkart kalbamės su mama Aurelija, kuri susilaukusi vaikučių norėjo juos pradžiuginti savo vaikytės žaidimu ir jo nerado, bet dėl to rankų nenuleido ir atkūrė žaidimą DinoTino (dinotino.mozello.lt/).

20150126163515-77130.jpg

- Kaip kilo mintis atkurti žaidimą?

- Vaikystėje turėjau labai mėgstamą žaidimą, kuriuo su draugėmis žaisdavome. Nežinau, kodėl jis buvo toks mylimas, nes iš tikro jis labai paprastas, bet atmintyje – smagiai leidžiamas laikas su draugėmis. Gimus pirmam vaikui, šį žaidimą prisiminiau ir pasileidau į paieškas! Galvojau rasiu, nusipirksiu ir turėsime su šeima, o ar vaikai žais, ar ne – jau bus matyt. Paieškos nuėjo veltui, nes šio žaidimo neradau.

Parduotuvėse pilna visokiausių stalo žaidimų, tai tiesa, bet gal dėl sentimentų, gal dėl vaikystės prisiminimų, norėjau surasti būtent šį, o ne kokį kitą panašų žaidimą. Neradau ir mintis apie paieškas užsimiršo kol gimė dukrytė. Kadangi vyresnysis sūnelis pradėjo mėgti telefoninius žaidimus, tada vėl prisiminiau vaikystės žaidimą. Aišku, vėl nieko neradus, pasiūliau vyrui pabandyti patiems žaidimą atkurti.

Susiradom senų nuotraukų, nusipiešėm kaip turėtų būti, ir per kelis mėnesius žaidimas jau buvo pas mus!

- Kaip vyko darbai? Ar radote senąją versiją? Ar ji pasikeitė?

- Viskas vyko gana greitai, kadangi žinojau ko noriu ir žinojau, kaip turi atrodyti žaidimas. Radome žaidimo nuotrauką, kad ir prastos labai kokybės ir ne viskas ten matėsi, bet maketui užteko. Žaidimo mintis liko ta pati, tiesiog žaidimas tapo spalvingesnis nei jo primtakas.

Taigi, padarėme maketą, sugalvojome iš kokios medžiagos turi būti žaidimas (nesinorėjo žaidimo gaminti iš kartono ar kokio popieriaus, nes taip jis greitai susigadintų, tad pasirinkome ilgaamžę, neplyštančią ir nesitepančią medžiagą – tentą. Vaikštukais tapo  rankų darbo medinės šaškės, o įpakavimas – kartoninė tūtą (paprastas dėžutes vaikai greitai sugadina, tad norėjosi kažko patvaresnio).

20150126163618-87650.jpg

- Neseniai atsirado stalui skirtas Dino Tino, bet idėjos kodėl pradžiai pasirinkote didesnį variantą grindims? 

- Pirma atsirado DinoTino grindų žaidimas todėl, kad būtent vaikystėje toks žaidimas ir buvo. O ir parduotuvėse dauguma – nedideli stalo žaidimai, o didžiulių pasiūla labai maža... DinoTino stalo žaidimą padarėme šeimoms, kurios nori būtent šio vaikystės žaidimo, bet namie nėra tiek vietos, kad pasidėti metro ilgio ir metro pločio žaidimo kilimėlį.

- Kodėl nusprendėte tai pasiūlyti ne tik savo vaikams, bet ir kitiems?

- Tiesiog žaidimą pasidarėme sau, po to vieni draugai pamatė, kiti, pradėjo klausinėti iš kur gavome, nes tai paprastas, aiškus žaidimas, tinkamas pradėti vaikus mokytis stalo žaidimų, be to jį gali žaisti visa šeima kartu. Po to sukūriau facebook paskyrą ir sulaukėme nemažai susidomėjusių DinoTino žaidimu.

- Kur pardavinėjate žaidimą? 

- Dabar pardavinėjame per mūsų facebook puslapį bei žaislų parduotuvėje „Mažieji žiniukai“, esančioje Klaipėdoje. Tikimės greitu metu atsiras daugiau norinčių prekiauti DinoTino žaidimu ir kituose Lietuvos miestuose.

- Ar dalyvaujate mugėse, šeimų turgeliuose? Ar verta?

- Kol kas nedalyvavome, bet gal ateityje ir dalyvausime. Dalyvavimas bet kurioje parodoje ar mugėje yra reklama, nes žmonės pamato, įvertina.

20150126163825-44386.jpg

- Kaip pirkėjai reaguoja sužinoję apie šį žaidimą?

- Nuomonių sulaukėme visokių: ir gerų, ir piktų... Vieni džiaugiasi, kad vėl galima įsigyti vaikystės žaidimą, nes, pasirodo, ne aš viena jį žaisdavau. Tačiau yra ir tokių, kurie piktinasi, kad žaidimas nuplagijuotas. Nors aš ir neteigiau, kad tai mano idėja, tiesiog atgaivinau tai, kuo džiaugiausi vaikystėje ir norėjau, kad tuo pasidžiaugtų mano vaikai (šypsosi). Visi itin įvertina žaidimo kokybę!

- Kaip reklamuojatės?

- Kol kas tik per facebook. Reklamos labai brangios, o šis žaidimas mūsų šeimai – kol kas labiau pomėgis, nei verslas.

- Gal planuojate šį žaidimą pasiūlyti užsienio rinkai?

- Būtų tikrai labai smagu, jei šis žaidimas būtų ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Tačiau viskas – ateityje, tikimės, netolimoje.

- Kur gaminamas žaidimas? Ar sudėtinga buvo rasti?

- Žaidimas gaminamas Lietuvos spaustuvėse, o vaikštukai užsakomi pas Lietuvos medžio dirbinių gamintojus. Teko ilgokai paieškoti, nes ne visi galėjo padaryti ko mums reikėjo, bet pavyko.  Kaip sakoma "per kančias, į žvaigždes" (juokiasi).

- Ar tai verslas, ar labiau pomėgis?

- Tai labiau pomėgis, nei verslas. Būtų labai smagu, jei tai išsivystytų į šeimos verslą, o ar taip nutiks, priklausys nuo to, kiek žaidimas bus įdomus Lietuvos ir užsienio rinkoms.

- Kuo dirbote (ar vis dar dirbate) prieš tai?

- Šiuo metu dar esu dekretinėse atostogose, tad dirbu namuose su vaikais. Po jų teks grįžti į administratorės darbą.

20150126163737-69202.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius!

- Turime du vaikučius. Sūneliui jau tuoj sueis 5 metukai, o dukrytei – dabar pusantrų metukų.  Vyresnėlis lanko darželį, o mažoji – su manimi namuose. Neseniai ir šuniuką įsigijome, tad veiklos namie tikrai netrūksta.

- Ar mėgsta jūsų šeima žaisti DinoTino, o gal jau pabodo?

- DinoTino patiko sūneliui nes jis labai greitai suprato, kaip reikia žaisti, kokios taisyklės, kadangi tai paprastas žaidimas. Manau šis žaidimas padeda vaikams įžengti į stalo žaidimų pasaulį. Juk reikia pradėti mokytis nuo paprastų, nesudėtingų, o po to bus galima bandyti žaisti ir sudėtingesnius stalo žaidimus.

Žaisdami taip pat ir mokomės: sūnelis jau išmoko skaičiuoti, supranta žaidimo taisykles, pradėjo džiaugtis ne tik tada, kai pats laimi, o išmoko ir susitaikyti su pralaimėju. Dabar visada sako: šį kartą tu laimėjai, kitą kartą aš gal laimėsiu (juokiasi).

Vakarais susėdame visi ir porą partijų sužaidžiame. Juk žaidimai suteikia neįkainojamą galimybę praleisti laiką su vaiku... Žaisdami išsikalbame, geriau vienas kitą pažįstame, juokaujame ir patiriame tas nepakartojamas artumo akimirkas!

- Galvojate apie daugiau žaidimų atkūrimą ar sukūrimą? 

- Jeigu kils idėjų - būtinai!

Ačiū už pokalbį!

DinoTino žaidimus rasite facebook: https://www.facebook.com/pages/Vaiki%C5%A1kas-grind%C5%B3-%C5%BEaidimas-DinoTino/248536155273065?ref=hl ir http://dinotino.mozello.lt/

KONKURSAS!

Norite gauti DinoTino žaidimą dovanų? Kartu su Aurelija skelbiame konkursą - komentaruose parašyk ketureilį su DinoTino pavadinimu ir originaliausio autorei vasario 2 įteiksime stalo žaidimą DinoTino!

20150126163925-22792.jpg

01. Feb 2015, 15:30

Mama tavo žaidė žaidimą vaikystėj
atspėk, o mielasis, nesunkia šią mislę
žaidimas juk šeimai, pabandom šiandien
DINO TINO ištarti naujai 😀

reaqua reaqua 31. Jan 2015, 11:22

DinoTino nuostabus -
Moko žaisti jis vaikus.
DinoTino įdomus -
Žaisti galime kartu!

floryte floryte 29. Jan 2015, 18:55

Jeigu liūdesys tave apniko,
Trūksta juoko vitamino,
Trauk žaidimą Dino-Tino!

Tu mergaitė ar berniukas,
O gal tėtis ar mamukas?...
Dino-Tino tiks ir seneliukams!

Klaupkite visi ant kelių
Žaiskit šį žaidimą stalo,
Kol akelės miego nepaprašo!

O atgulus pataluos,
Dino-Tino žaisim ir sapnuos,
Kol saulutė patekės rytuos!

Kaip gerai, kad Dino-Tino
Mama šaunuolė atgaivino,
Su dinozaurais žaisti pamokino!
😀❤

kodelcia kodelcia 28. Jan 2015, 19:01

Dinozaurų planeta domimės visa šeima:
Brolis, sesė, net teta, senelis, tėtis bei mama.
Žaidžiame visi kartu, juk tatai labai smagu!
DinoTino mums patinka, proto mankštai puikiai tinka!

Liucyte Liucyte 28. Jan 2015, 15:06

Dino Tino?!
Valio, mama Aurelija jį atgaivino!
Tieskim tentą ant grindų,
Dėkim vaikštukus visų,
Paridenę kauliuku, žaiskim su šeima kartu!

ausryte12 ausryte12 28. Jan 2015, 10:56

D ingooo! Šaukia mano pabiručiai.
I eško jie mažų skaičiukų.
N eberandam, mama, mes!
O, kas žino, kas suras?

T ėtis šliaužia atsigulęs,
I r suranda tuos mažulius.
N agi, eikit šen vaikučiai!
O šim, dūksim jau tikrai su DINO TINO nuostabiai!!! 😀

lina_baj lina_baj 27. Jan 2015, 15:18

D aug dienų mums nuobodžių,
I r vakarų taip pat tamsių,
N orisi mums šio žaidimo,
O kaip tyčia nieks neturi.

T aigi reikia susikaupti,
I r žaidimą kažkaip gauti,
N ugalėsim šį konkursą,
O paskui visi žaist pulsim 😀