Versli mama Eligija kuria pasakiškas karuseles virš lovos

Versli mama Eligija kuria pasakiškas karuseles virš lovos

13. Dec 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pamačius „Munele“ angelėlius, drambliukus ir kitus nuostabiai mažyčius, ypatingai dailius ir švelnių spalvų vaikiškos karuselės virš lovos kabučius, nusišypsai iš to gerumo. Nes taip gražu, taip miela…Toks ir šis pokalbis su jų kūrėja, dviejų vaikučių mama Eligija Sakalauskiene.  

20161212142116-89272.jpg

- Kaip gimė „Munele“?

- Pirmasis sūnus buvo labai reiklus kūdikis - sunkiai miegodavo, visad reikėdavo nešioti, laikyti prie krūties. Bet noras kažką veikti vis tiek kirbėjo manyje, todėl nesustodama kūriau įvairias verslo idėjas. Net turėjau sąrašą, kur ko tik neprirašydavau nuo putpelių iki pievagrybių auginimo, nes tuomet planavome grįžti gyventi į kaimą. 

Tuo pat metu užsinorėjau sūnui pagaminti žaidimą su magnetinėmis žuvytėmis, kurias vaikas galėtų pats gaudyti. Pagaminau ir taip prasidėjo mano pažintis su filcu. Besilaukdama dukrytės pamačiau švelnių spalvų karuselę iš filco ir… ištirpau. Pasiuvau. Tuomet draugės užsiprašė arba vaikučio gimimo proga pati padovanojau ir taip vieną kitą pagamindavau. Dar prieš dukros gimimą supratau, kad reik įkelti į Facebook, nes kitaip nebebus tam laiko. Praėjo metai, kaip „Munele“ veikia oficialiai, bet per tą laiką leidau sau dirbti ramiai, net buvo momentų, kai ilsėjausi.

Tik prieš gerą mėnesį „Munele“ profilį Facebook tinkle pagyrė Agnė Jagelavičiūtė. Visiškai nemokamai, neprašyta ir prasidėjo! Sulaukiau gausybės užklausų ir net nespėju pagaminti visų užsakymų.

20161212142258-93367.jpg

- Kaip kuriamos šios karuselės?

- Prie jų prisideda visa mano šeima. Vyras daro karuselės karkasą, prie kurio kabinasi žaisliukai. Mano brolis fotografuoja, nes iškart supratau, kad su telefonu darytomis nuotraukomis neprasisuksiu ir taip pat laikiklius, kuriais bus galima pritvirtinti karuselę prie lovos. Vyro sesuo sukūrė logotipą, kitą grafinį dizainą. Pastebėjau, kad nors esame labai visi skirtingi „Munele“ mus suartino!

Ateityje karuselės turės muzikėles. Taip pat vis daugiau žaisliukų gaminu iš 40% natūralios vilnos filco, kuris yra švelnesnis ir natūralesnis, nei paprastas. Lietuvoje sudėtingiausia gauti gražių spalvų - man labai patinka švelnios, pastelinės, bet jų sunku gauti.

- Ar tyrėte rinką, yra konkurentų? 

- Taip, yra kitų, bet manau, jog užteks vietos visiems. Man svarbiausia kokybė - turiu vieną pavyzdį, kurios darbeliai man yra kaip kartelė. Dabar juokiuosi, prisiminusi, kaip siuvau pirmuosius žaisliukus. Dabar jie visai kitokie. 

- Siuvate mašina?

- Ne, visi susiūti specialia siūle rankomis ir adata. Tai kruopštus darbas. Tiesa, sunkiausia ne siūti, bet nusipiešti kaip tai atrodys.

20161212142351-19772.jpg

- Ar pardavinėjate ir užsienio rinkose, pavyzdžiui, svetainėje etsy.com?

- Dar ne. Turiu seniai šią idėją, bet reikia laiko - dabar galiu atsisėsti ramiai tik tuomet, kai vaikai užmiega. Būna, kad pasiuvi pusę debesėlio, jie prabunda, migdai ir vėl siuvi. Etsy.com yra šimtai karuselių, noriu turėti savo braižą. 

Man labai norisi prekiauti lietuviams, bet ne visi gali įpirkti tokiomis kainomis. Aš pati matau, jog parduodu per pigiai… Noriu žmonėms patarti, kad tokią dovaną galima rinktis krikštynoms, palankynoms ir ją dovanoti kartu keliems draugams.

- Kiek laiko užtrunka pasiūti žaisliukus vienai karuselei?

- Labai priklauso nuo modelio. Kadangi kiekvieną deriname individualiai, tai gali būti nuo dviejų iki keturių, penkių… 

Bet prieš siuvant laukia ilgas darbas sugalvoti, kas kaip atrodys. Man labai gražu, kai žmonės renkasi pagal asmeninius simbolius. Vieni norėjo savo meilės istorijos žaisliukuose, kiti - tėvų profesijos simbolių. Gali praeiti diena, savaitė ar mėnuo, kol sugalvoju dizainą. 

20161212142427-85385.jpg

- Ar neplanuojate atsidėti vien tik siuvimui?

- Čia mano svajonė, bet kol kas sunkiai įgyvendinama, nes mažylė dar per maža. Siuvimas man apskritai yra terapija ir vaistai nuo motinystės, atsipalaiduoju po sunkių dienų. Be to, dar ir studijuoju socialinę pedagogiką, todėl tikrai nelengva viską suderinti.

- Kaip sugalvojote pavadinimą ir ką jis reiškia?

- Reikėjo greitai sugalvoti, nes pagrindinis stabdis pradžiai ir buvo pavadinimas. Munelė, tai vaikiškas mėnulio pavadinimas, kurį išgirdau iš draugų dukrytės. Be to, tai netyčia susisiejo su msų vardais - mano vyrą Eimintą, daug kas vadina Mune, o mano vardą trumpina iki Ele. Taigi, juos kartu sudėjus - MunElė. 

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek jiems metų?

20161212142200-85253.jpg

- Vyresnėliui sūnui Emanueliui dabar treji, o dukrai Elžbietai - metukai.

- Ar galima sakyti, kad „Munele“, jau yra verslas, kurio ieškojote?

- Taip, tik nežinau, kas bus kai vaikai paaugs. Jeigu tai neperaugs į kažką didesnį, pasiliksiu, kaip hobi.

- Koks jūsų patarimas mamoms, kurios irgi norėtų pradėti savo verslą?

- Jeigu yra noras, pirmiausia ką reikia padaryti - išdrįsti. Paskui jau viskas susidėlioja. Daug mamų daro, bet nežengia pirmo žingsnio. Bet jeigu degi idėja iš vidaus, kodėl ja nepasidalinus? Jeigu man prieš trejus metus kas būtų pasakęs, kad kursiu karuseles, būčiau nepatikėjusi.

Ačiū už pokalbį!

Eligijos ir jos šeimos kurtas karuseles rasite www.facebook.com/munele

20161212142956-48565.jpg

saulelydis123 saulelydis123 13. Dec 2016, 14:29

Kokios spalvos ❤- nuostabios karuselės 😍