Versli mama Gitana pradėjo organizuoti šeimos turgelius

Versli mama Gitana pradėjo organizuoti šeimos turgelius

30. Sep 2014, 10:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekvienai mamai didelis rūpestis kaip aprengti, apauti mažylį. Tik atsiradus vaikams sužinome, kiek tai daug kainuoja! Rodos, batukas vos pusės sprindžio dydžio, o kainuoja brangiau už suaugusiųjų. Trijų vaikų kaunietė mama Gitana Granickienė irgi susidūrė su šia problema ir nusprendė ją įveikti įkurdama verslą - virtualius ir tikrus "Uodo" šeimos turgelius.

20140930082621-20778.jpg

- Kaip ir kada sugalvojote, jog reikėtų rengti mamyčių turgelius?

- Pirmiausia atsirado internetinis tinklapis www.uodas.lt, virtualus šeimos turgelis, kuriame kvietėme pirkti, parduoti, mainytis nebereikalingais savo šeimos daiktais. Uodo tikslas nuo pat pradžių buvo kurti žalią, atsakingą ir draugišką šeimų bendruomenę, puoselėti šeimos vertybes, padėti šeimoms sutaupyti bei prisidėti prie atsakingo vartojimo idėjos propogavimo. Bet internetinė bendruomenė ir lieka internete. Taigi, norėdami ją sustiprinti, susipažinti artimiau, nusprendėme organizuoti "gyvus" turgelius, kuriuo pavertėme renginiu visai šeimai. 

- Turite internetinį puslapį, kur mamos taip pat gali parduoti įvairius daiktus - kodėl norėjosi tikro turgelio?

- Internetas lieka internetu - daug kad neturi laiko užsiimti daiktų fotografavimu, skelbimų talpinimu, bijo apgavysčių ir pan. Turgelyje viskas vyksta daug greičiau ir smagiau. Gyvas pokalbis, derybos, galimybė daiktą pačiupinėti ir pasimatuoti bei daikto istorija tikrai svarbūs kriterijai pirkti ir parduoti turgelyje

20140930082530-98349.jpg

- Kada atsirado puslapis, o po kiek laiko turgeliai? 

- Tinklapis dabar skaičiuoja trečius gyvavimo metus, o turgeliai - antrąjį sezoną. 

- Pirmieji turgeliai vyko Kaune? Kada pradėjo vykti ir kituose miestuose? Kur ir kas kiek dabar vyksta turgeliai?

- Pirmasis "Uodo" turgelis įvyko pernai rugsėjo mėnesį Kauno halėje. Pradėjome Kauno sporto halės foje, o dabar renginys vyksta pačioje halėje, kuri būna pilnutėlė. Kadangi esame kaunietės, suorganizuoti ir išreklamuoti renginį Kaune yra paprasčiau, todėl kauniečius į renginį kviečiame kiekvieną mėnesį. Vilniuje esame suorganizavę 2 turgelius ir netrukus, pakviesime į trečią. Nepaliekame nuošaly ir klaipėdiečių, nors pajūrio krašte suorganizuoti renginį pačioms esant Kaune daug sudėtingiau ir brangiau. Nei Vilnius, nei Klaipėda neturi tokios puikios halės kaip turime mes kauniečiai. Dideli miestai, o surasti tinkamas patalpas už įkandamą kainą yra pati didžiausia problema.

- Kaip reklamavote pirmuosius turgelius ir kiek dalyvių buvo?

- Ne tik pirmuosius, bet ir dabartinius turgelius visada reklamuojame, skiriame nemažą biudžetą renginio populiarinimui. Reklamuojame tinklapyje www.uodas.lt bei facebooke. Daliname skrajutes, keliaujame per vaikų darželius, žaidimų kambarius, kirpklas, poliklinikas. Pasitelkiame partnerius, kurie padeda populiarinti renginį. O pati geriausia reklama iš lūpų į lūpas (šypsosi).

Pirmame turgelyje dalyvavo 30 pardavėjų, kuris palaipsniui augo ir dabar vidutiniškai susirenka 100 dalyvių.

20140930083315-87406.jpg

- Kokie dabar turgeliai - kiek dalyvių ir ką galima įsigyti, nuveikti? 

- Jau esame suorganizavę 15 renginių, 11 iš jų Kaune ir po du Vilniuje ir Klaipėdoje. Renginiuose susirenka iki 120 dalyvių, parduodančių savo asmeninius daiktus ir 10-15 įmonių, siūlančių naują asortimentą ir paslaugas šeimai. Didžiąją dalį parduodamų prekių sudaro vaikiškas asortimentas, bet vis dažniau savąjį pirkėją suranda ir suaugusiųjų drabužiai, namų apyvokos reikmenys, perskaitytos knygos.  Labai  laukiami rankdarbių kūrėjai ir gamintojai. Vaikams visada siūlome įvairių pramogų, įrengiame žaidimų zoną, kur kviečiame padūkti batutuose, piešti, lipdyti iš molio.

- Kas labiausiai nustebino jus juos suorganizavus "gyvai"? 

- Pati esu gan uždaras žmogus, nemėgstantis viešumos. Daug lengviau yra "gyventi" internete ir parduoti, pirkti, nesusidūrus su žmogumi. Buvo šiek tiek nejauku ir nedrąsu eiti prekiauti gyvai pačiai. Bet jausmas buvo labai fainas, man tai nerealiai patiko... bendrauti, derėtis ir galiausiai grįžti namo be vieno daiktų maišo ir su šiek tiek litų kišenėje.

20140930083356-67008.jpg

- Kuri veikla yra labiau pagrindinė - turgeliai ar puslapis? 

- Abi veiklos papildo vieną kitą ir negalėtų egzistuoti atskirai, neišsilaikytume finansiškai. 

- Kokie ateities planai - kokių minčių turite plėstis, tobulėti?

- Labai norėtume daugiau turgelių Vilniuje - bet nerandame patalpų, kuriose galėtume tai įgyvendinti. Litexpo rūmai yra be galo užimti, be to - šaltuoju metu prisidėjus šildymo kaštams, nuomos kaina tampa nebeįkandama. Taigi turime tenkintis esama situacija. Tinklapyje planuojame šiek tiek dizaino pakeitimų, žinote - tai mano kūdikis, kuri norisi gražinti ir gražinti, net jeigu tai ir neatneša apčiuopiamos naudos (juokiasi).

20140930083331-30038.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius - kokie vardai, kiek metų?

- Auginu 3 vaikus: Tauras - 12 metų, šeštokas, Ugnė - 9 metai, trečiokė ir Kostas - 5 metai, darželinukas.

- Kaip sekasi suderinti darbus ir motinystę? 

- "Uodo" komandą sudaro 4 darbuotojos. Visos mes esame mamos, auginame mažamečius vaikus ir dirbame namuose. Darbo grafikas laisvas, laiką planuojame pačios - taigi tai puiki galimybė derinti darbą ir motinystę. Galime sutikti vaikus grįžtančius iš mokyklos, paruošti jiems pietus, padėti paruošti pamokas, slaugyti sergančius. Bet būna ir taip, kad esi paskendęs darbuose nuo ryto iki vakaro, ir dar sėdi antrą pamainą, kai visi nueina miegoti. 

- Tiesa, ką dirbote prieš "Uodą"? Ar motinystė įkvėpė jus pakeisti veiklos pobūdį?

- Prieš "Uodą" septynerius metus dirbau "Audimas" eksporto vadybininke. Sugrįžus po antro vaiko auginimo atostogų supratau, kad darbas pasidarė nebeįdomus, monotoniškas, tuo metu įmonėje nebuvo karjeros galimybių, taigi pradėjau ieškotis naujo darbo. Išėjau dirbti į nedidelę siuvimo įmonę, kurioje taip pat buvau atsakinga už eksportą, o paskutinius metus už lietuviško prekinio ženklo OXOX vystymą.

Augindama trečiają atžalą, turėjau nemažai laiko, taigi ėmiausi generalinės tvarkos, atsikratyti kalnų išaugtų drabužių, nebereikalingų žaislų, kurie tik užėmė vietą. Pradėjau pardavinėti daiktus forumuose ir pykau, kad nėra patogaus įrankio, kuris leistų patogiai kelti skebimus, filtruoti pagal reikiamas savybes ir greitai surasti reikiamą daiktą. Taip ir atsidaro Uodas.lt - tik iš natūralaus asmeninio poreikio:)

Kai mažyliui suėjo 2 metukai, sugrįžau į ankstesnę darbovietę, tiesa dirbau namuose - administravau internetinę parduotuvę www.eoxox.com . "Uodas" tuo metu nedavė jokių pajamų, todėl dirbau tam, kad savi uždarbį galėčiau investuoti į tinklapio kūrimą. Derindama dvi veiklas pradirbau metus, kol galiausiai turėjau atsisakyti savo pagrindinio darbo ir užmokesčio, kad galėčiau atsidėti tik savojo projekto vystymui.

20140930083426-64555.jpg

- Ar jums pačiai naudingi vykstantys turgeliai? Ką perkate-parduodate?

- Esu nuolatinė turgelių dalyvė ir pardavėja. Kaskart vačiuoju pilna bagažine, džiaugiuosi, kad grįžtu namo su mažiau daiktų, tačiau kitą kartą vėl atsiranda naujų ir vėl važiuoju pilnais lagaminais (juokiasi). Kadangi turgelio metu turiu daug organizacinių reikalų, dažniausiai už prekystalio stovi vyras. Iš pradžių nelabai džiaugėsi šia jam užkrauta našta, bet dabar ir pats aktyviai įsijungė į turgelių veiklą, taigi jokių priekaištų nebeišgirstu. Vaikai irgi aktyviai prekiauja, jau pardavė viską, ką tik gali ir dabar turi gerai pasukti galvelę, kad susigalvotų ką dar parduoti, kad gauti pinigų naujiems žaislams.

- Jūsų nuomone - ar vaikus auginti yra brangu? 

- Taip, auginti vaikus labai brangu. Ypač, kai žinai, kad nupirktas daiktas tarnaus tik sezoną ir tuoj pat reikės naujo. Išaugtus daiktus labai lengva kažkam padovanoti, bet juk tuoj pat reikia pirkti naujus. Todėl uždarbis gautas turgelyje šiek tiek pagebėja finansiškai, be to žinai, kad tavo daiktai toliau sėkmingai tarnauja kitam šeimininkui.

Ačiū už pokalbį!

"Uodas" tinklalapis - www.uodas.lt, naujienos facebooke - www.facebook.com/uodas.lt ir https://www.facebook.com/uodo.seimos.turgelis, o artimiausi šeimos turgeliai, kuriuose galite sudalyvauti ir kaip dalyviai, ir kaip pirkėjai:

  • Klaipėda 10 04
  • Vilnius 10 18
  • Kaunas 10 26

20140930083440-46089.jpg