Versli mama Gitana sukūrė unikalų natūralų žaislą

Versli mama Gitana sukūrė unikalų natūralų žaislą

21. Jul 2015, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kūrybingiems žmonėms idėjos gimsta net ir nelauktai. Gitanos Katauskės šeima turi visai ne su žaislais susijusį verslą, bet gimus mažylei, mintys ir idėjos nukrypo jos lavinimo link... Ir taip gimė unikalus žaislas "Medbokštis".

20150720145158-78741.jpg

- Kas yra "MedBokštis" ir kuo jis ypatingas? 

- „MedBokštis“- ekologiškas, šiltas prisilietimams, kvepiantis mišku medinis žaislas. 

- Kaip galima žaisti su šiuo žaislu?

- „MedBokštis“ – medinė, surenkama piramidė iš įvairios rūšies medienos žiedų, sumautų ant pagaliuko. Kiekvienas arba beveik kiekvienas žiedas atpjautas iš skirtingos medienos, todėl unikalus savo rievėmis, žyminčiomis medžio amžių, skirtingas savo kvapu. Smagu tyrinėti, liesti, uostyti, atpažinti net iš žievės. Vaikučiams nesudėtinga numauti ir užmauti žiedelius ant pagaliuko. Tikslas – sumauti žiedus mažėjimo tvarka, tačiau chaosas skatina kūrybą. Taisyklių čia nėra.

- Kaip kilo mintis sukurti tokį žaislą?

- UAB „Woodbioma“ – medienos kuro gamintoja ir eksportuotoja.  Užsakant gamybai medieną, lieka plonrąsčių, kuriuos ir buvo sumanyta panaudoti šių žaislų ir medinių magnetų gamybai. Be to, tuo metu pirmus mėnesius skaičiavo dukra Augustė, kurios lavinimui stengėmės panaudoti kuo įvairesnius daiktus, net iš gamtos. Taip ir kilo idėja. 

- Kur šiuo metu jį galima įsigyti?

- Masinės šio žaislo prekybos nevykdome, tačiau "MedBokštį" galima įsigyti mūsų įmonės  e.parduotuvėje www.kuronamai.lt , kūdikių akademijoje „Mažųjų valdos“, "Mini Camp" internetinėje svetainėje. 

20150720145208-40506.jpg

- Kaip kilo jo pavadinimas? 

- Lietuvos rinkai naudojame MedBokščio pavadinimą, jis pilnai atspindi žaisliuko savybes ir išvaizdą. Užsienio klientams šį žaislą pristatome „Woody“ pavadinimu, kas į Lietuvių kalbą išvertus reiškia „medinis, medinukas“.

- Ar kūrėte jam pakuotę, logotipą ir kitus marketinginius dalykus? Kas padėjo? 

- Lietuviškoje etiketėje naudojame e.parduotuvės logotipą ir aprašome pagrindines šio žaislo savybes bei galimas medienos rūšis. 

Angliškoji etiketė dar kūrybos stadijoje. 

Vykdydami įmonės veiklą, gauname daugelio klientų prašymų kurti individualias produktų pakuotes. Tai mano darbas. Todėl ir žaisliuko etiketės kūrimo nesinorėjo niekam patikėti – tai malonumas. Beje, tai tik pirmas blynas, visada galimi pakeitimai.    

- Ar žadate jį pardavinėti užsienyje? Pvz. etsy.com?

- Keletą pasiūlymų užsienio klientams esame pateikę. Tai didmenininkai, kuriems ne taip svarbi šio gaminio kilmė. Pardavus tokio tipo klientams, gaminio identitetas žūva, kadangi importuotojas pateikia gaminį savo individualioje pakuotėje arba su savo prekės ženklu. Kai nusistovės gaminio techniniai bei dizaino parametrai, sieksime skleisti informaciją plačiau. 

- MedBokštis atsirado gaminant medienos kurą. Papasakokite apie šį verslą

- UAB „Woodbioma“ – jauna įmonė, kurios pamatai paremti šeimos verslo patirtimi. Nuo 2012 m. įmonė veikia Vilniaus rajone. Gamybos padalinyje dirbo iki 30 darbuotojų, tačiau įmonė 2015 metus pradėjo pertvarkydama bendrovės vystymo strategiją – sumažino savo gamybą iki minimumo, padidino įstatinį kapitalą, o sutartinius įsipareigojimus vykdo per partnerius visoje Lietuvoje. 70 proc. įmonės produktų iškeliauja į Dž.Britaniją, 10 proc. – Vokietiją, 10 proc. – į Olandiją, dar 10 proc. – į kitas šalis, net į Pietų Korėją. Įmonė nuolat didina produktų asortimentą, pakuočių įvairovę, todėl yra patraukli klientams. 

- Ar žadate sukurti daugiau netradicinių žaislų? 

Turime daugiau smagių idėjų, kurias tikimės įgyvendinti. 

20150720145224-41771.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų, ar lanko darželį, mokyklą, kiek jie įkvepia pradėti verslą?

- Mūsų mažajai Augustei šiuo metu metai ir 8 mėnesiai.  Mergaitė nuo rugsėjo mėn. pradės naują savo gyvenimo etapą – taps darželio auklėtine. Su nerimu pasitinkame šį laikotarpį, tačiau tikime, kad viskas klostysis be streso, kadangi mergaitė jau nuo metukų ne pilną dieną būna su aukle.  

Mano vyriausajam sūnui jau 18 m. Jis rugsėjį bus abiturientas. Sunku patikėti. Tai jaudinanti akimirka ne tik jam, bet ir man. 

Vaikai mūsų didžiųjų tikslų įgyvendinimo varikliai. Tai jie skatina imtis netradicinių sprendimų tiek versle, tiek gyvenime. Jie patvirtintų. 

- Koks jūsų požiūris į šiuolaikinius žaislus? Kokius pati renkate savo vaikams? 

- Žaislai – nėra prekė, kurią dažnai perkame. Geriau investuojame į kitokį lavinimą – gyvą: per muziką, šokį, judesį, sportą. Augustė lanko kūdikių akademiją nuo 3 mėn. Mūsų namie nemažai medinių žaislų, dovanotų draugų ir įsigytų parduotuvėse. Labiausiai pasigendame protingų, teisingai išleistų pirmųjų knygelių kūdikiams: su raidėmis, skaičiais, todėl stengiamės lavinti mažylę savarankiškai sukurtomis priemonėmis. 

Ačiū už pokalbį!

"Medbokštį" galima įsigyti www.kuronamai.lt , kūdikių akademijoje „Mažųjų valdos“, "Mini Camp" internetinėje svetainėje. 

20150720145124-31040.jpg

lina_baj lina_baj 21. Jul 2015, 10:29 Liucyte

Aš irgi į tą smailumą atkreipiau dėmesį 😀)) Idėja liuks 😉

pypse pypse 21. Jul 2015, 10:22

Pirmą tokio tipo žaisliuką pamačiau Žaislų jmuziejuje. Jis paliko įspūdį ir dėl to, kad kiekviena riekelė skirtingo medžio, todėl įdomu paanalizuoti ir žievės, medžio struktūra. Idėja ne nauja, bet faina 😀

Liucyte Liucyte 21. Jul 2015, 10:12

Žavi piramidė, liuks idėja, tik pagaliuko viršus toks smailas atrodo...