Versli mama Jurgita: dekoruotų šildyklių verslas gimė iš tingumo

Versli mama Jurgita: dekoruotų šildyklių verslas gimė iš tingumo

11. Oct 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jurgita Vertelkienė į susitikimą atrūksta it rudeninis viesulas - energinga, žvali, užsidegusi pasakoja apie kilusią verslo idėją ir atvirai prisipažįsta, kad apmegzti šildykles kilo iš… tingumo. Susipažinkite - mezgyklos „Bo&CO“ įkūrėja ir mezgėja!

 20161010122235-44168.jpg

- Orai atšalo ir susidomėjimas šildyklėmis padidėjo?

- Taip, sezonas prasideda rudeniop, o pats įkarštis - prieš Kalėdas. Ši dovana ir praktiška, ir simbolinė - juk norime nudžiuginti brangius žmones kažkuo, kas šildytų. 

- Kaip kilo mintis apmegzti šildykles?

- Draugai žino, kad esu labai gera organizatorė, galiu daug padaryti, bet šis verslas gimė iš… tingumo. Man labai patinka megzti. Kai gimė dukra Barbora megzdavau jai - juk viens du ir megztinis jau numegztas. Dukra užaugo, megzti didelius daiktus man ne taip įdomu, bet megzti norisi, nes tai man suteikia atsipalaidavimo. Pradėjau svarstyti, ką megzti? Esu didelė šaltmirė, tad kažkada sumąsčiau, kad reikia apsimegzti šildyklę. Parodžiau idėją vienai draugei, kitai ir visos sako - pardavinėk. Taip ir pradėjau.

- Kada mezgate? 

- Esu pedagogė, todėl vasarą galiu sau leisti patinginiauti, todėl daugiausiai šildyklių primezgu vasarą. 

20161010122608-28196.jpg

- Kiek užtrunka numegzti vieną?

- Per dieną galiu numegzti tris, jeigu niekas netrukdo. Taip pat pasirodys mažesnės šildyklės, jos mezgasi greičiau.

- Jūsų kiekviena šildyklė skirtinga - kas kuria raštus?

- Pati. Su klientais derinamės asmeniškai - kuris raštas, kokia spalva.

- Kiekviena šildyklė turi ypatingą pavadinimą, kaip jie kyla?

- Didžiausias darbas - prisiūti etiketes ir sugalvoti pavadinimus. Žmonėms jie labai patinka, o man stresas. Kai mezgu, aš jau nesekų virbalų, todėl žiūriu serialus - kai pradedu, iškart peržiūriu daugybę serijų ir pavadinimus sugalvoju pagal juos. Va, neseniai žiūrėjau serialą Vikingai“, tad ir šildyklės gavo „Flokio“, „Lagertos“ pavadinimus… (juokiasi). Naują mažųjų šildyklių seriją dukros siūlymu pavadinsiu poniukų „My Little Ponny“ vardais. 

- Kur reklamuojatės?

- Facebooke, bet dažniau žmonės mane patys susiranda. 

- Ar žadate plėstis?

- Tada turėsiu sukti galvą! O aš visai to nenoriu (kvatoja). Man gerai sekasi ir be pastangų. Jei tai išsivystys į kažką daugiau, tada ir darysiu.

20161010122622-60817.jpg

- Koks jūsų pagrindinis darbas?

- Esu socialinė pedagogė darželyje ir šis darbas man labai patinka. Esu baigusi socialinę pedagogiką, psichologiją ir man visada patiko bendrauti. Taip ir bendrauju - su tėvais, su klientais…

- Kur galima panaudoti šią šildyklę?

- Tai itin praktiškas daiktas, kuris turi šimtus panaudojimo būdų ir išgirstu vis apie naujus. Kai Barbora buvo maža, dėdavau jai ją nuo pilvuko dieglių. 

Jeigu vakare pripilsite tikrai verdančio vandens - apmegzta šildyklė šilumą išlaikys iki paryčių. Šiluma padeda, nuo nugaros, mėnesinių, skrandžio, raumenų skausmų.

Visos šildyklės apmegztos natūraliais siūlais. Man patinka ta tikra, besikandžiojanti vilna, kuri turi beprotiškai daug gerų savybių, ypač tinka kūdikiams. Žinoma, turiu ir kelis variantus alergiškiems žmonėms.

Manau, tokias šildykles galėtų įsigyti darželiai - prieš pietų miegą tokias šildykles įdėjus į lovą, vaikučiai rastų jau šiltus patalus. Arba įdėkite į vežimėlį prieš važiuojant į lauką su kūdikiu! 

- Papasakokite apie savo dukrą, ar jai patinka šildyklės?

20161010122555-37019.jpg

- Barborai netikėtai sukako šešeri ir, rodos, ką tik ėjo į lopšelį,  o dabar jau priešmokyklinėje grupėje. Ji irgi kūrėja - padeda man derinti spalvas, kurti pavadinimus ir šildyklę naudojame labai dažnai.

- Kaip kilo pavadinimas - mezgykla „Bo&CO“?

- Kai dukra buvo maža, ji neištardavo savo vardo ir save vadino Bo. O galunė „co“ - tai mano draugai, kurie visada mane skatino.

- Ar pasiūlysite kitų produktų, ne tik šildyklių?

- Mezgiau kepurytes ant stiklainių uogienėms - tai puiki dovana per Kalėdas. Taip pat krepšius įvairiems daiktams. Kas bus toliau - dar negaliu išduoti.

- Koks jūsų patarimas mamoms, kurios irgi turi idėjų, bet bijo pradėti?

- Gaila, kad Lietuvoje dažnai moterims trūksta pasitikėjimo. Juk niekas per galvą neduos. Pažiūrėkite, kiek aš iš tingėjimo padariau, o jeigu turite norą, svajonę - ji gali jus ne tiek nuvesti. Parašykite man, aš patarsiu. 

Ačiū už pokalbį!

Jurgos kuriamas šildykles rasite ir ją pačią pakalbinti galite www.facebook.com/MezgyklaSildykles/

20161010122651-13318.jpg


JustytesMama JustytesMama 29. May 2018, 13:31

Kaip fainiai!!! tokia atsipalaidavusi, besimegaujanti savo darbu mama. zinoma, verslo pletimui reikia apgalvotu planu, daug daugiau aukojamo laiko ir dazniausiai paskolu... Drauge pradejo nuo is virveles nertu krepsiu, dabar jau ir mezga ivairiausias grozybes, nusprende plestis ir atidaryti savo butikeli. Tam teko imti paskola http://kku.lt/paskolos/verslo-paskolos/ nuosirdziai tikiuosi, jog pavyks!