Versli mama Jurga įkūrė jogos studiją

Versli mama Jurga įkūrė jogos studiją

12. May 2015, 13:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Daugelis mūsų skuba, lekia, rūpinasi vaikais, namais, šeima, darbais ir neturime laiko sustoti, pailsėti ir skirti laiko sau. Todėl dabar kviečiame su arbatos puodeliu atsikvėpti ir susipažinti su Jurga Pašiušiene, kuri pristato ketvirtą savo kūdikį - jogos studiją "Ashtanga Yoga Studio" www.ashtangayoga.lt.

20150511220621-52605.jpg

- Kada susidomėjote joga?

- Joga susidomėjau prieš 7 metus. 

- Kaip susidomėjote joga - kaip kilo mintis lankyti būtent jogą, kur pradėjote ir kaip sekėsi? 

Kadangi nuo vaikystės turėjau didelių stuburo problemų, vieną dieną, draugės įkalbėta nuėjau į įvadinius jogos užsiėmimus. Pirmas įspūdis buvo siaubingas! Galvojau, kad patekau į kažkokią sektą, užsiėmimai trukdavo 4val. su visokiais keistais ritualais... Nežinau kuo viskas būtų baigęsi, bet sužinojau, kad laukiuosi ir šį reikalą mečiau (juokiasi).
Kai Jokūbui buvo mėnuo, ta pati draugė nusivedė į kitokią jogą. Ten aš "užsibuvau" ir sutikau savo puikiąją mokytoją.
20150511220639-89783.jpg

- Kaip iš mėgėjos tapote trenere?

- Atradau puikią jogos mokytoją. Ji man davė labai daug, esu be galo jai dėkinga. Ji paruošė mane mokytojų kursams, kurie vyko Berlyne, pas vieną iš garsiausių Aštanga jogos mokytojų (amerikietį) Deivid'ą Swenson'ą. Iki šiol, kai jis atvyksta į Europą, važiuoju į jo užsiėmimus (workshop'us).

- Kaip sugalvojote, jog tai galėtų būti ne tik pomėgis, bet ir verslas? 

- Į jogą visada žiūrėjau nepatikliai. Mat visi susisukimai, susiraitymai, stovėjimai ant galvos man atrodė labai nesaugūs. Negalėdavau suvokti dalykų, kuriuos 'reikia' daryti be jokio protingo paaiškinimo. Tačiau mano mokytojai visiškai pakeitė mano nuomonę - viską galima daryti tinkamai pasiruošiant, niekur neskubant ir, svarbiausia, saugiai! 

Pradėjusi lankyti užsiėmimus kiekvieną dieną supratau, kad tai man ir mano...

Tuo metu buvo gan dažnas variantas: moteris išėjo vaiko priežiūros atostogų, o įmonė, kurioje ji dirbo - bankrutavo... Taip nutiko ir man, tad reikėjo kažko imtis. 

20150511220730-83460.jpg

- Galėjote dirbti samdoma jogos mokytoja kitose jogos studijose, o kodėl nusprendėte įkurti savo?

- Įkurdama savo studiją žinojau ko noriu, žinojau kokiu principu noriu dirbti, ką noriu duoti žmonėms, kad jie suprastų, kad jogos asanos (pratimai) nėra lygu Indija, mantrų giedojimas, tikėjimo pakeitimas ar vegetarizmas.

- Kuo jūsų studija skiriasi nuo kitų? 

- Kaip savo kūdikį, taip ir savo studiją galėčiau liaupsinti iki begalybės!  Ar ji kuo skiriasi nuo kitų - manau, kad ne... Tačiau pas mus jauku ir miela - čia tarsi sustoja laikas. Po užsiėmimų žmonės apsikabinę kvapnios arbatos puodelius draugiškai šnekučiuojasi, nors už studijos durų jie išsibarsto į skirtingas puses.

- Kuo Aštanga joga skiriasi nuo kitų? 

- Šiaip visos jogos yra kažkuo panašios, tačiau Aštanga skiriasi tuo, kad yra viena iš intensyviausių, turi du saulės pasveikinimus, nuoseklią asanų (pratimų) seką, visos praktikos metu išlaikomą specifinį kvėpavimą, kuris labai naudingas žmogaus organizmui.

20150511220749-16286.jpg

- Kokie žmonės dažniausiai lankosi studijoje?

Studijoje lankosi tiek vyrai, tiek moterys, tiek jauni, tiek ir vyresnio amžiaus. Ir daugelis iš jų pakeitė nuomonę apie jogą. Gan dažnai girdžiu: "o aš galvojau, kad mes čia tik kvėpuosim ir medituosim! O pasirodo čia yra ką veikti!"

- Ką dirbote prieš tai? Ar nežadėjote grįžti? Ar tai padėjo?

- Esu baigusi statybos ekonomiką. Ilgą laiką dirbau pagal specialybę. Kad reikėjo kažką keisti, žinojau jau seniai, nes popieriai, sutartys, susitikimai, derybos, kostiumėliai ir aukštakulniai - net dabar pagalvojus kakta raukiasi (kvatoja).

- Kur reklamuojatės ir kaip jus atranda žmonės?

- Iš tiesų nelabai kur reklamuojuosi. Tik facebook'e www.facebook.com/Ashtangajogastudio ir www.vakare.lt. Esu dariusi skrajutes, tačiau tai nelabai pasiteisino. Žmonės apie mane sužino daugiau iš lūpų į lūpas.

 20150511220911-92937.jpg

- Kaip ir kur žadate plėstis?

- Šiuo metu studijuoju kineziterapiją. Man labai svarbūs anatominiai viso kūno niuansai, kiekvieno raumens, kaulų, sanarių, širdies veikla ir kraujotaka.  Juk svarbu žmonėms paaiškinti, kodėl jie negali atlikti vienokių ar kitokių prartimų, svarbu kuo sveikiau ir saugiai sustiprinti kūną. Juk pagrinde sėdime prie kompiuterio, arba vairuojame automobilį - vargšas mūsų stuburas! :) 

Norėčiau išplėsti vedamų užsiėmimų pasiūlą, galbūt priimčiau iniciatyvę merginą ar moterį, užsiimančia kokia nors įdomia veikla, tačiau neturinčią patalpų ar drąsos pradėti. Tai nebūtinai turėtų būti sportinė veikla. Mielai apsvarstyčiau visus pasiūlymus, nes per mano mokslus studija dienos metu yra visiškai laisva :)

- Ar tai verslas iš kurio jau galite išgyventi?

- Kaip Deivid'as Swenson'as sakė: "Geri jogai niekada nebūna turtingi pinigais, jų turtas tai, ką duoda iš širdies". Aš nelinkusi savęs vadinti tikra joge - šį vardą reikia užsitarnauti. Kaip ir įdėti kažkokių ypatingų pastangų, kad ši veikla duotų drąsiai apčiuopiamų pajamų. Tokioje veikloje juk yra sezoniškumas.

20150511220928-69550.jpg

- Kiek reikėjo investicijų ir kas jas suteikė?

- Didelis ačiū mano vyrui už tikėjimą ir palaikymą. Jo dėka turiu tai, ką turiu. Investicijos buvo gan didelės, nes norėjau subtiliai jaukios studijos. 

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų, kokie vardai ir ar jau užsiiminėja joga?

- Turiu tris vaikus, tris sūnus. Edvinas 19m., Rapolas 11m. ir Jokūbas 5m. Jogą išbandę visi! Edvinas paauglystės metu, kai organizmas mėtė visokiausius iššūkius, o kūnas tarsi stabarėjo; Rapolui labai trūksta susikaupimo - joga vienas iš geresnių būdų tą ugdyti. Jokūbas nuo mažų dienų jogą darė visur: namuose, parkuose, pas draugus, prekybos centruose. Buvo laikas, kai vesdavome kartu mamų-vaikų jogą. Tas užsiėmimas jam labai patiko, tačiau vieną dieną teko keliauti į darželį ir mama liko be pagalbininko.

Per atostogas gan dažnai kilimėlius išsivyniojame visa šeima!

20150511220946-32987.jpg

- Kas sunkiausia savo versle?

- Vienai prisiimti visą atsakomybę ir priiminėti teisingus sprendimus.

- O kas maloniausia?

- Kad gali duoti. Nuostabus jausmas apima ir tada, kai matai žmonių šypsenas, nes jie pradeda geriau jaustis, praeina vienokie ar kitokie skausmai, tampa energingesni ir aktyvesni.

Ačiū už pokalbį!

Jurgos jogos studiją rasite https://www.facebook.com/Ashtangajogastudio?ref=hlwww.ashtangayoga.lt Eitminų g. 18, Perkūnkiemis, Vilnius.

20150511220701-24704.jpg

Mamkyte Mamkyte 12. May 2015, 10:11

Labai jauki studija ir jos savininke. 😀 Sekmes, Jurga.