Versli mama Jurgita susidūrus su sūnaus liga sukūrė natūralių kremų liniją

Versli mama Jurgita susidūrus su sūnaus liga sukūrė natūralių kremų liniją

02. Jun 2015, 12:40 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Daug gamintojų teigia, kad vienas ar kitas produktas geriausias jūsų šeimai, jūsų vaikams, bet ką jie iš tiesų iš mano? Daugelis jų, neabejojame, net šeimos neturi! Todėl labai smagu šiandien "Verslios mamos" rubrikoje pristatyti Jurgitą Šeržentienę, kuri susidūrusi su sūnaus liga nenuleido rankų ir pati sukūrė jam kremą! Dėmesio - Jurgita ir jos "Pupa Supa" (www.pupasupa.lt) odos priežiūros linija.

20150601220056-42669.jpg

- Kaip kilo mintis gaminti kosmetiką?

- Mintis kilo iš gyvenimiško poreikio – kuomet mano trijų mėnesių sūnui Juliui diagnozavo atopinį dermatitą. Tuomet pradėjau domėtis, kas tai per liga, nuo ko ji kyla, kaip ją reikia gydyti. Po metus trukusio gydymo rezultato neturėjome, buvo ta pati niežtinti, šlapiuojanti, raudona oda. Tuomet išvykome į Turkiją ir ten susipažinau su vietiniu gydytoju, iš kurio sužinojau, kad turkai šią ligą gydo kiek kitaip. Ir jų tepalai kūnui yra kitokie. Todėl grįžusi į Lietuvą kreipiausi į Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto (LSMU) mokslininkus, kad jie iš mano atsigabentų žaliavų sukurtų natūralų kremą nuo atopinio dermatito. Tokia buvo pradžia.

- Ar anksčiau buvote bandžiusi kažką panašaus daryti? 

- Dirbu grožio versle, vadovavau geriausiems mūsų šalyje SPA centrams, bet kremų niekada negaminau ir negalvojau, kad gaminsiu. Ir štai! Man labai, labai patinka.

20150601221022-15860.jpg

- Atopinis dermatitas – dažna diagnozė. Kokia jūsų nuomonė dabar, išbandžius viską, apie šią ligą ir jos gydymą Lietuvoje? 

- Čia absoliučiai mano asmeninė patirtis. Lietuvoje mano vaiko niekas negydė ir nesigilino į ligos priežastį. Gydytojai tiesiog kaskart išrašydavo vis kitokių hormoninių tepalų ir išleisdavo namo su paguoda, kad greičiausiai vaikas išaugs. Bet žinote, kai esi naktį normaliai nemiegojęs beveik metus laiko, nes vaikas visas naktis kasosis ir keliasi bei verkia, tada ieškai bet kokios išeities. 

Turkų medicina man pasirodė itin profesionali. Jie vaikui ištyrė žarnyno mikroflorą, nes, jų teigimu, atopinis dermatitas yra sutrikusio virškinimo atspindys odoje. Tuomet jie paskyrė lengvą gydymą gerosiomis bakterijomis ir mikroelementais. Būtinai liepė kuo daugiau tepti odą natūraliais kremais. 

- Kaip kilo mintis, jog jūsų pagamintus kremus galima ne tik sau naudoti, bet ir pardavinėti? 

- Kai suvokiau, kokio masto tai yra problema Lietuvoje, kaip mažai yra natūralių priemonių sukurtų vaikams. Daviau pabandyti draugams ir pažįstamiems, o jų atsiliepimai buvo patys geriausi. Taigi iš pradžių viskas buvo kuriama tik sau, nes man tiesiog labai įdomu ir gera dirbti su mokslininkais, ir žinoti, kad tą darau savo vaikui. Vėliau, kaip matote, išsivystė visa linija. 

- Kuo jie skiriasi nuo kitos rankų darbo kosmetikos? 

- Visų pirma receptūros yra sukurtos bendradarbiaujant su mokslininkais. Antra – kremai gaminami vaistinėje, o technologija, kuria jie gaminami, leidžia išsaugoti visas veikliąsias medžiagas. "Pupa Supa“ kremai bekvapiai (nenaudojami eteriniai aliejai galintys alergizuoti), be jokių dažiklių, parabenų.

20150601221036-95310.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Pavadinimą sugalvojo viena miela mergina vardu Sandra Kasperavičienė, kuri jį tiesiog susapnavo.

- Kaip vyko verslo kūrimas – kokie darbai tokiame versle pirmieji? Kas buvo sunkiausia?

- Žinokit niekas nebuvo sunku, nes ši veikla man labai miela. Ji mane „veža“ ir tada viską galima įveikti, patikėkit. 

- Kremai, tai ne kojines megzti, juos gaminti reikia daugybės popierių, patalpų ir kitų specifinių dalykų – ar negąsdino visas šis procesas? Kas padėjo su juo susitvarkyti? 

- Bet juk kiekviename darbe yra specifika, o kadangi 10 metų dirbu vadovaujantį darbą, kaip pasiekti rezultatų žinau iš praktikos. Reikia nuosekliai dirbti, jei ko nesupranti pats, reikia samdyti suprantančius geriausius specialistus. Aš einu tokiu keliu. 

- Iš kur atkeliauja medžiagos kremams?

- Iš įvairių šalių, iš ten, kur jos geriausios. Iš Indijos, Italijos, Anglijos, Lietuvos. 

20150601221049-50506.jpg

- Kur šiuo metu pardavinėjami „Pupa Supa" kremai?

- Viską pradėjau tikslingai sukurdama pačius aukščiausius standartus atitinkančią elektroninę parduotuvę, kuri pasiekiama adresu www.pupasupa.lt. Tai labai patogi, informatyvi, saugi erdvė, kur galima gauti visą informaciją apie kremus ir čia pat juos įsigyti. O „gyvai“ galima apsipirkti ekologiškoje parduotuvėje Birštone, Kauno „Ąžuolyno vaistinėje“. Labai kviečiu susidraugauti su „Pupa Supa“ socialiniame tinkle „Facebook“ www.facebook.com/PUPASUPA.kosmetika, nes ten daug bendraujam, skelbiu pačią naujausią informaciją, o ir mielų staigmenų pasitaiko...

- Turite planų kremus siūlyti ir užsienio rinkai?

- Taip, mėginiai  jau dabar keliauja į Angliją, Daniją, Italiją, Baltarusiją ir atsiliepimai patys geriausi.

- Ar ruošiatės sukurti daugiau produktų? Kokių?

- Taip, dabar noriu sukurti prausiklį vaikučiams, šampūnus. Mamoms – veido valiklį.

20150601221130-92836.jpg

- Kokia jūsų profesija iki motinystės? Kaip tai padėjo kuriant verslą?

- Aš esu baigusi LKKA sporto pedagogikos magistrantūrą, ir KTU ekonomikos magistrantūrą. Dirbau „Grand SPA Lietuva“ vandens parko direktore, viešbučio „Simboly“ direktore, vadovavau „Aušros SPA“ namams Kaune. Manau, kad kuriant verslą nereikia kažkokio specialaus išsilavinimo. Reikia idėjos, kuri uždegtų ir apsėstų. Ir, aišku, reikia kantrybės ją įgyvendinant. 

- Papasakokite apie savo vaikučius ir kaip jiems patinka mamytės darbas? 

- Dukra Viltenė yra 12 metų, sūnus Julius 3 metų. Abu jie nori, kad mama iš viso nedirbtų ir visą laiką su jais žaistų, leistų laiką kartu. Jie nuolat sako: „Mama, užteks dirbti“.

- Kada ir kokius kremus dabar naudoja jūsų šeima paprastomis dienomis?

- Kadangi pati linija gimė iš mano šeimos poreikių, mes naudojama beveik visus. Sūnus Julius rytais tepamas drėkinančiu probleminės odos kremu, vakare – maitinančiu probleminės odos kremu, nes būtent šie du kremai buvo sukurti jo odai. Smagu, kad jie padeda ne tik mums, bet ir kitoms mamytėms, kurios vis nerasdavo šios problemos sprendimo.  Dukra Viltenė tepasi kremu nuo paauglystės spuogų ir labai juo patenkinta. Sako, kad tobulos asmenukės po to gaunasi. O mudu su vyru kūnus lepiname vitamininiu kūno kremu. Aš veido odą maitinu kremu su kolagenu, o vyras kremu su gintaro rūgštimi. Poveikis puikus, o mes – laimingi.

Ačiū už pokalbį!

Jurgitos sukurtų natūralių kremų rasite www.pupasupa.lt ir ją pakalbinti galite www.facebook.com/PUPASUPA.kosmetika

Nuotraukų autorė - "AiraGracia photography"

20150601221146-41390.jpg