Versli mama Justė: verslą pradėjo, nes nerado Lietuvoje to, ko nori + KONKURSAS

Versli mama Justė: verslą pradėjo, nes nerado Lietuvoje to, ko nori + KONKURSAS

18. Feb 2014, 08:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turbūt jau ne viena mamytė suka galvą kaip papuošti vaikučio gimtadienį ar krikštynas. Su tokiomis mintimis susidūrė ir kaunietė Justė Nemurė, kuri dėl to net įkūrė nuostabių dalykėlių šventėms parduotuvę "Party Design". 

20140217195922-96545.jpg

- Kaip kilo idėja atidaryti šventinės atributikos internetinę parduotuvę?

- Man, kaip ir daugeliui mamų, pačios geriausios verslo mintys gimsta susilaukus vaiko. Tiesiog atsiranda poreikis įvairiems daiktams, paslaugoms, pradedi ieškoti, domėtis, dažnai susiduri su šiokiomis tokiomis problemomus, pavyzdžiui per didelė kaina, specifinių prekių trūkumu Lietuvoje, ribotomis atsisiuntimo galimybėmis iš užsienio ir kt.

Minčių buvo begalybė, tik nesinorėjo investuoti didelių pinigų ir stačia galva nerti į verslo pasaulį. Juk visų pirma buvau kūdikio mama, o jau tik po to "verslininkė". Atėjus pirmajam gimtadeiniui, susidūriau su anksčiau išvardintomis problemomis. Negavau Lietuvoje to, ko norėjau už priimtiną kainą, o iš kitos šalies siųstis buvo per brangu. O norėjosi išskirtinio, užsienio madingo stiliaus gimtadienio savo berniukui. Bežiūrinėdama tokių švenčių nuotraukas internete visai atsitiktinai radau tokių dekoracijų gamintojų puslapį ir nuo to viskas prasidėjo... Teko įsigyti didesnius kiekius negu reikėjo, kad kainos būtų palankios. Tai buvo šiaudeliai, keksiukų formelės, girliandos, šviečiantys balionai ir panašiai. Po kelių dienų atradau puslapį, kur galėjau įsigyti kompiuterinius šablonus, juos atsisiųsti, spausdinti, iškirpti ir naudoti. Tai visi vardiniai reikalai: etiketės, keksiukų papuošimai, popierinės girliandos.

Ir viskas tik dėl didelio noro suruošti vaikui neeilinį gimtadienį. Viskas buvo pasakiškai gražu, turėjome didžiulį gimtadienį kaime ant žalios žolės su daugybe svečių ir įspūdingomis dekoracijomis.

Praūžus didžiajai šventei atėjo apmąstymų metas, kaip ir kur realizuoti susikaupusias prekes ir patyrimą.

Pagrindinė mano verslo vizija buvo ir yra tokia: dirbu tam, kad mamytės užsisakiusios mano dekoracijas galėtų pačios papuošti savo vaikų šventes išvengdamos skambaus ir brangaus "renginių organizavimo". Taigi, nesu renginių organizatorė. Visus savo darbelius įteikiu mamos pridėdama geriausias savo mintis, patarimus ir linkėjimus vaikams.

20140217200159-27478.jpg

- Kaip vyko visas idėjos įgyvendinimas?

- Pirmas žingsnis į viešąją erdvę - paskyra facebook'e. Šios toks susidomėjimas buvo, bet atsidaro poreikis vietai, kur būtų galima susitikti su mamytėmis, pašnekėti, pasitarti ir pačiupinėti turimus daiktelius. Taip įsikūrė studija netoli namų, Laisvės alėjoje, prie šv. Gertrūdos bažnytėlės. Vėliau nusipirkau šabloninę el.parduotuvę, logotipą sukūrė pusseserė, šiek tiek pakoreagavo dizainą, o visas kitas juodas darbas susikurti e-parduotuvę liko man. Didžiavausi savimi, nes buvau per daug atbukusi nuo sistemingo darbo. Kai labai įsijauti į vaiko auginimą, tai pradėjus veiklą sunku ir rišlų sakinį be jokių dedede bababa suregzti (kvatoja).

20140217195956-49488.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą ir kodėl pasirinkote anglišką "Party Design"?

- Pavadinimui labai daug laiko neskyriau, man tiesiog toks atėjo į galvą. Patiko ir tiek. Nesu iš tų žmonių kurie daug svarsto ar abejoja. Užsienietiskas, nes žvelgiam į ateitį išplaukti į platesnius vandenis. Tačiau tam reikalingos ne tik finansinės, bet ir asmeninės investicijos. Reikėtų sukurti užsieniui patraulius produktus, nes šiaudelių ir vėliavėlių jie turi ir taip. 

- Šventinius atributus jūs kuriate pati ar užsakinėjate?

Šiuo metu spausdinimui naudoju kitų žmonių kurtus šablonus, bet juos šiek tiek pakoreguoju. Visai neseniai pradejau studijuoti kompiuterinį piešimą, tad ateityje pati kursiu šablonus ir juos galėsiu naudoti bei parduoti užsienio tinklalapiuose. Taip pat bus galima pasiūlyti ir kitų prekių už šiek tiek mažesnes kainas nei ten įprastos.

20140217200020-85373.jpg

- Kokiomis progomis žmonės renkasi jūsų papuošimus ir ar jaučiasi sezoniškumas?

- Dažniausiai užsako dekoracijų gimtadieniams, tad negalėčiau pasakyti, kad yra ryškus sezoniškumas. Mažiesiems ir mamytėms nėra svarbu kada gimė, gimtadienis vis tiek bus (juokiasi).

- Kiek ir kokių investicijų reikėjo?

- Dėl investivijų sunku pasakyti, nes skaičiuoti baisiai nemėgstu, tad suapvalinus - gal keli tūkstančiai litų. O ir šį verslą labiau kūriau dėl veiklos, bendravimo, gerų emocijų. Labiau net tai pavadinčiau hobiu. Pragyventi iš malonumo retai kam pavyksta, taip ir man. Viską ką uždirbu investuoju vėl, o kitą dalį paaukoju tokioms organizacijoms, kaip "Mamų unija". 

20140217200125-25285.jpg

- Koks jūsų darbas buvo prieš šį verslą?

- Prieš susilaukiant vaiko sukausi restoranų ir viešbučių versle, tai irgi buvo širdžiai mielas darbas. Labai domėjausimaisto gamybos subtilumais. Kai laukiausi, sukūriau paskyrą facebook'e "Mano sielos virtuvė" ir ten rašiau savo receptus su šiek tiek minčių. Tai kaip blogas. 
O kalbant apie darbus, tai kad ir kaip viskas "fainai", manęs niekada nežavėjo mintis dirbti kitiems. Šiuo metu esu vyro sukurtame versle ir jo padedama vadovauju transporto kompanijai.

- Papasakokite apie vaikutį - kaip sekasi dirbant auginti jį?

- Auginame sūnų Jorį, kuriam birželį bus dveji metukai. Apie jį galėčiau kalbėti nesustodama! Gimė visai lengvai, paprastai ir iki šiol auga taip pat ramiai ir paprastai. Visada nuotaikingas, linksmas, bendraujantis ir toks juokingas. Su vyru iki jo gimimo buvome santūrūs žmonės, bet nuo tada mes nuolat juokiamės, nuolat šypsomės, džiaugiamės kiekviena diena praleista kartu.

Didžiausia laimė yra ta, kad mes galime abu augintį vaiką, nes yra galimybės paskirstyti darbus taip, kaip patiems patogu. Dažnai žmonės nusistebi kaip tėtis, taip sugeba "tvarkytis" su vaiku - rengti, keisti sauskelnes, maitinti. Jis daro viską tą patį, kaip ir aš. Didžiuojuosi savo vyru kaip šėčiu, esu garantuota, kad turim patį geriausią tėti. Mums nereikia auklių, nes mes visur kartu, o jeigu kas pakviečia ten, kur su vaiku nelabai nueisi, tai mes ir neinam. Nesakau, kad nebuvome išėję, bet gal porą kartų. Išleidžiam ir vienas kitą truputį atsipalaiduoti.

20140217200049-81342.jpg

- Gal galite duoti kelis patarimus mamoms, kurios planuoja krikštynas ir nori sukurti įdomesnę šventę pačios? 

- Organizuojant savo šventes mamytėms palinkėčiau pasitikėti savo jėgomis, negalvoti, kad nemokėsite, nepavyks ir panašiai. Nieko nėra neįmanomo. Ir aš buvau tik mama ir namų šeimininkė, bet va kas gavosi. Turėdamos laiko panaršykie internete, ten yra galybė idėjų kaip pačioms pasigaminti dekoracijas be didelių investiciju. Jeigu ima neviltis, parašykitė man, susitiksimė, paplepėsimė - mano studija skirta pokalbiams, pasitarimams ir visai nebūtina pirkti.

Ačiū už pokalbį!

"Party design" šventinius atributus galite rasti www.partydesign.lt, internete pabendrauti www.facebook.com/partydesign arba "gyvai" adresu Laisvės al.101, Kaune. 

Justė visoms mamoms linki nuostabios šventės ir nori padovanoti papuošimų komplektą: popierinius šiaudelius, 10 vnt. buteliukų etikečių, 10 keksiukų papuošimų ir 10 palinkėjimų kortelių pasirinkta tematika - dviratuko arba burbuliukų.  

Iki vasario 21 dienos parašykite KOKIAI šventei ir KAIP ruošiatės ir apdovanosime įdomiausią komentarą!

23. Feb 2014, 16:09

kas laimejo?

19. Feb 2014, 14:46

švenčių visada būną o svarbiausi matyt vaikų gimtadieniai taigi artimiausiu metu nusimato būtent jie kovą ir gegužę bus dukrų gimtadieniai taigi ruošiames jiems. Įspudingo balio nesiruošim, bet ramiai dailiai ką pasigaminsim pamynėsim ir tiek. O mažosios gimtadienis bus jau pavasari tai jau bus šilti orai gal ką ir daugiau gales planuoti, kokį pikniką, taigi tokie gražūs papuošimai būtų puiki atributika mūsų mažosioms damoms. 😉

18. Feb 2014, 22:34

Mes ruošiamės ir labai laukiame trijų gražių švenčių. Šį mėnesį 22 dieną mažajai mūsų princesei sukaks 1-neri,(vasara - Krikštynos), o 26 dieną vyresnėlei sukaks 11 metukų. Mažoji sesutė, pagal gydytojų nustatytą datą, turėjo į šį nuostabų pasaulį įžengti per sesutės 10- tąjį gimtadienį, būtent vasario 26 d. Ilgai mąstėm, sprendėm kaip kas bus, kaip kas vyks, juk 10 - tasis Jubiliejus visgi...., na ir vieną vakarą, vyresnėlė glostydama pilvelyje gyvenančią sesutę, jos gražiai paprašė - '' Leliuk, broliuk, ar sesute, būk geras, ateik pas mus ketvirtadienį arba penktadienį, kad spėtum su mamyte grįžt namo ir dar sudalyvauti mano gimtadienyje....''. Na, ir leliukas paklausė, atkeliavo penktadienį, 22 dieną, tad ir į sesytės gimtadienį suspėjom, su didžiausia, brangiausia dovana - SESUTE 😀
Tad dviejų princesių gimtadieniams ruoštis mamytei tikrai yra ką veikti, malonūs rūpesčiai supa, suknelės, papuošimai, žaidimai ir t.t...😀. Visada stengiamės, kad būtų gimtadieniai linksmi ir kiekvienam vaikeliui paliktų didelį, malonų, smagų prisiminimą. Labai smagu, kaip sužinai, jog būtent mūsų Dukrytės gimtadienių, vaikučiai labai, labai laukia visus metus 😀🎉

kodelcia kodelcia 18. Feb 2014, 19:46

Šaunus klausimas. Kaip tik privertėt susimąstyti apie savo mažylio artėjantį trečiąjį gimtadienį. Žvilgtelėjau į kalendorių ir netikėtumas - šiemet sūnelio gimtadienis sutampa su Velykų antrąja diena (04 21). Ta proga bus dviguba šventė. Tad jau dabar imu galvoti kaip originaliai išnaudoti tą sutapimą. Gal tai bus viščiukų, kiaušinukų (siurprizų), kiškučių gimtadienis?

Gerda_M Gerda_M 18. Feb 2014, 18:51

Ruošiamės Godytės krikštynoms, kurios numatomos jau šią vasarą. Jau deriname bažnytinius reikaliukus, svarstome svečių sąrašą ir smagią programą, kuri džiugintų tiek į šventę susirinkusius mažuosius pusbrolius su pusseserėmis, tiek suaugusius. Planuojame, kad žmonių bus virš 20 - tai patys artimiausi ir brangiausi šeimos draugai ir giminės. Dekoracijos mums, ohoho, kaip praverstų! 😀

sraigiukas sraigiukas 18. Feb 2014, 14:06

Artėjant 1-ajam dičkės gimtadeniui, supratau, kad nenoriu savo vaikui gimtadienių kaip švęsdavom mes, kai buvom vaikai. Tada susirinkdavo daugiau suaugusiųjų nei vaikų ir tėvai linksminosi sau, o vaikai nu tai jau kaip Dievas duos kuo jie užsiims.
Tad nuo 1-ojo gimtadienio dukryčių gimtadieniai yra teminiai.
1-asis buvo "Vabaliukų fiesta"
2-asis buvo "Ūkio" tema
3-asis "Teletabiai"
4-asis "Princesių"
Mažosios 1-ąjį gimtadienį dubliavom su krikštynomis.
Dekoracijas stengiuosi daryt pati, 4-tam gimtadieniui jau ir dukrytė padėjo 😀 Patys vaikai pasidarę karūnas, vėrė karolius, klijavo karūną Mildutei. Taip taip mergaitė, kuri priklijuota prie sienos buvo Mildutės dydžio. Ant popieriaus paguldėm Mildutę, apvedžiojom, tėtis padėjo iškirpt, o pati Mildutė nuspalvino. Žaidėm pelę pelę pas ką žiedas žydi ir šiaip dūkom smagiai.
Dabar po truputį ruošiuos Saulės 2-am gimtadieniui "Bitučių" tema, o Milda užsiprašė "Minės" tai burbuliukai mums labai tiktų 😀
O mamai Justei linkiu sėkmės ir turiu pasiūlymą: praplėst asotimentą ir vienkartiniais indais bei servetėlėmis. 😉
Party design puiki el.parduotuvė, jau pasinaudojom jos paslaugomis ir dar tikrai naudosimės 😀

18. Feb 2014, 10:37

Sveiki, nusprendžiau papasakoti apie mūsų dukrytės šventes ir aš. Bet visų pirma nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mama Justė savo pomėgiu džiugina ne tik savo šeimą 😉 Aš visada žavėjausi teminėmis šventėmis, tad pirmoji proga tai įgyventinti buvo 1-asis dukrytės gimtadienis. Pasirinkau rožinę spalvą, nes kaip sakant kada daugiau, jeigu ne dabar 😀 Šventės akcentas buvo lauko pavėsinėje pakabinta mano gaminta grilianda. Taip pat pagaminau keletą mini pom pomų iš servetėlių ( http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2013/04/serveteliu-lankstymas-gvazdikas.html ), sodo medžių šakose pririšau rožinių balionų, taip pat prigaminau maisto smeigtukų su dukrytės inicialais bei "1". Vėliau juos panaudojome fotosesijoje po gimtadienio. Ten pat matyti ir mano gamintas baltasis vienetas. Kita svarbi šventė sekė už keletos mėnesių - krikštynos. Vėlgi gaminau griliandą, tik šį kartą siuvau medžiaginę. Smeigtukus panaudojome fotosesijoje. Neapsiėjau ir čia be rožinių akcentų, tik norėjosi kuo mielesnių, tad net ir megztukas susiderino su miego lėlės kepure 😃 Taigi kviečiu apžiūrėti nuotraukas ir pasisemti idėjų 😉 Na o kita laukianti šventė, kuriai vėl planuoju pasiruošti spalvinę tematiką - jau 2-asis dukrytės gimtadienis. Planuoju gaminti padėkos dėžutes su sausainukais šventės dalyviams, vėlgi griliandą. Galvoje sukasi idėja apie pieno kokteilius, tad reikės ir šiaudelių derančių. Šį kartą dominuos ruda/melsva/balta spalvos. Tad belieka, kad mintys susigulėtų ir imtis darbų, nes šventė artėja kartu su pavasariu 😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 18. Feb 2014, 09:34

MES ruosiames krikstynoms geguze kai sueina metukai.taip darem ir su pirmaja mergaite,gimtadienis,musu vestuves ir krikstynos ta pacia diena buvo. O dabar bus krikstynos, gimtadienis ir dar vienas gimtadienis pirmos mergaites kristatevio...Viskas viena diena. Ir be gausybes sveciu tik seimos narei ir kriksto tevai..nemanau kad reikia iskilmingos sventes, nes vistiek mergaite neprisimins ir dideli renginei vargina tiek tevus tiek mazus vaikus😀 tad sventebus labai paprasta,mergytes bus papuostos sunytemis su gelemis,daug baltu ir raudonu balionu(pazaisti , tortas...dovanos ir pasisedejimas namuose. 😀🌷🌷🌷

motinysteveza motinysteveza 18. Feb 2014, 09:24

kepurytės, vėliavėlės, šiaudeliai - kai suderinta, labai gražu ir šventinę nuotaiką kuriantys papuošimai, bet tai nėra KITOKS gimtadienis....

18. Feb 2014, 08:35

is ryto labai kalbi pasitaikiau 😃

18. Feb 2014, 08:34

kadangi mergaites dar nekrikstytos tai musu didziausios sventes -gimtadieniai. Vyresneles pirmieji gimtadieniai neturejo tam tikros temos... O va mazosios pirmajam gimtadieniui matyt pribrendau ir pasidare idomu rengti palei tam tikra tema 😀 Vyravo balta,raudona ir zalia spalva, tai pagrindines spalvos kurios buvo ant mergytes suknutes 😀 Visus papuosimus dariau namu salygomis ir su visai paprastomis priemonemis - raudoni, kiek kietesni A4 formato lapai, dovanu vyniojamas popierius bei serveteles-raudonos, zalios. Sunkiausia ejosi daryti veliavele, nes vyniojamas popierius slidus tai prireike daug kruopstumo dailiai iskirpti raideles 😀Aisku pirma karta nepavyko taisyklingai raides sudelioti nes gavosi antraip 😃 Ne taip apvertusi - zymejausi... 😃 Kepurytes - pirmiausia raudonas kartonas o ant virsaus uzklijavau vyniojama popieriu. Oi dailios gavosi. Pomponai - daryti serveteliu pagalba. Gavosi dailiai ir pigiai bet krikstynom manau daryciau is specialaus jiem pritaikyto popieriaus 😀 Visa svente buvo akcentuojama tik i mazuosius vaikucius, kuriu turejome tik penkis 😀 Staliuka -spec. uzsakymu, aisku mano dideliu dideliu PRASYMU dare mano vyras 😃 Nesidarbuoja sioje srytyje tai manau gavosi net puikus rezultatas 😀 Buteliuku, lekstuciu ar dar papildomu stalo papuosimu nedariau nes gimtadienyje didzioji dalis vaikuciu sudare net neturinciu vieneriu metuku. Stalas mazas - o vaikuciai pernelyg smalsus viska paciupineti... Beto valgantys tik tam tikra maista.... Ko pasekoje meniu buvo labai menkas 😀 Bet pilnai uztekes 😃 Beje taip idomu buvo rengti gimtadieni, kad susiorganizavau papuosimus ir gimtadienio fotosesijai 😃 cia prireike tik vyniojamo popieriaus 😀 matosi mano darbas paskutineje nuotraukoje . Tad apibendrinant namu salygomis daryti pigus papuosimai, mamytes fotografavimas, gera nuotaika ir nepamirstami ispudziai visam gyvenimui 😀

18. Feb 2014, 08:31

ruosiu sunaus gimtadteniuj,galvoju pakviesti krikstatievius kartu nueiti i vaiku kambari pazaist,po to gryst suvalgyti torta ir isgert sampano,o vaikui sultyciu.