Versli mama Laura augindama tris vaikus įkūrė Moters mokyklą

Versli mama Laura augindama tris vaikus įkūrė Moters mokyklą

06. Jan 2015, 12:05 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Daugiavaikė mama Laura Sriubiškienė neslepia, kad kartais norisi pabėgti nuo kasdienybės, susitikti su draugėmis ir tuo pačiu - sužinoti ką nors naujo. Todėl pradžioje susitikimus organizavusi tik su draugėmis Laura nusprendė pasiūlyti tokias paslaugas platesniam moterų ratui ir įkūrė Moters mokyklą www.motersmokykla.lt

20150106065926-53123.jpg

- Žodis mokykla iškart siejasi su ugdymu, tad kas yra Moters mokykla? Ko čia mokoma? 

- Visi mūsų mokymai remiasi pricipu - 70 proc praktika, ir 30 teorija. Mes suteikiame moterims galimybę išugdyti naujus įgudžius gyvenime, kurių pagalba jos tampa gražesnės tiek vidumi, tiek išore. Mokome, kaip labiau pasitikėti savimi, išryškinant savo unikalumą. Kiekviena moteris yra nepakartojama ir verta visa kas geriausia, tik deja, ne kiekviena tai žino. Mokymuose norime stiprinti meilę sau. Suteikti drąsos, noro bei ryžto keistis.

- Kaip gimė pati idėja?

- Viskas prasidėjo nuo draugių rato - bent kartą į ketvirtį susiburiame visos, palikdamos namuose vaikus, vyrus, ir parai laiko pabėgame nuo kasdienybės. Tokie moteriški pasibuvimai labai įkvėpia - pasidaliname patirtimi, gyvenimiškais patarimais, kartu juokiamės ir verkiam. Taip pat kartais į tokius susibūrimus pasikviesdavome kokią nors ekspertę, kartu mokydavomės - pvz konservavimo meno, žolelių gydomųjų savybių, moteriškos kūno kalbos. Visoms labai patikdavo toks derinys - puiki kompanija ir turiningai bei naudingai praleistas laikas. Į namus grįždavau spindinti, pailsėjusi su naujomis mintimis.

20150106070652-19747.jpg

- Prieš kiek laiko pradėjote organizuoti mokymus?

- Moters mokykla aktyviai gyvuoja jau antrus metus. Moteriškumo tema mane domino jau nuo paauglystės, seniai suvokiau, jog graži moteris ne ta, kurios apranga nepriekaištinga tačiau ta, kuri spinduliuoja vidumi ir trykšta džiaugsmu.

- Kaip vyko jos įgyvendinimas? 

- Visų prima pradėjau ieškoti lektorių, savo srities ekspertų - stilistų, psichologų, visažistų ir pan. Susitikimuose su jais, derinant temas svarbu buvo pasižiūrėti bei įvertinti ar sutampa mūsų vertybės. Vėliau vyksta logistiniai parengiamieji darbai, patalpų paieška, priklausomai nuo temos pobūdžio užsiėmimai vyksta skirtingose vietose - nuo choreografijos salės iki jaukaus butiko. 

20150106070736-20064.jpg

- Kaip galvojate temas paskaitoms? Kas kiek laiko jos vyksta?

- Jos gimsta tarsi natūraliai, įsiklausome kas labiausiai aktualu moterims, kurios ateina į užsiėmimus, ir dažnai pačios moterys savotiškai leidžia suprasti kas turėtų būti toliau. Užsiėmimai vyksta nedidelėse grupėse, taigi esant poreikiui juos kartojame, kad daugiau moterų galėtų pasinaudoti teikiama užsiėmimų nauda. Per mėnesį vidutiniškai turime 2-3 užsiėmimus skirtingomis temomis.

- Ar tai verslas, iš kurio jau galima pragyventi?

- Šiuo metu dar ne, tačiau po truputį augame ir turime tokių lūkesčių.

- Kur reklamuojatės?

- Naudojamės interneto teikiamomis galimybėmis, informaciją apie užsiėmus talpiname renginių interneto svetainėse. Ieškome partnerių, kuriems aktualu bei įdomu abipusė reklama. Šiais metais dirbame su viena marketingo bendrove, padedančia mums susidėlioti bei įgyvendinti rinkodaros strategiją.

20150106070839-13930.jpg

- Kaip planuojate plėstis, tobulėti, organizuoti veiklas kituose miestuose?

- Šiuo metu intensyviai plečiamės pasiūlant vis platesnį temų bei lektorių spektrą.

- Kaip šeima prisidėjo prie jūsų idėjos?

- Palaikymu bei tikėjimu jog einu teisinga linkme. Mano vyro supratimas, parama bei patarimai yra didelė vertybė man.

- Papasakokite apie vaikučius - kiek metų, kokie vardai ir kas juos prižiūri? 

20150106070921-90835.jpg

- Esu trijų nepakartojamų vaikų mama. Vyriausias Simas, kuriam sausio mėnesį jam sukaks 6 metai, Ugnei 4 metai, ir jaunėlei Vasarei 2 metukai. Visi vaikai lanko darželį, tad aš galiu sau ramiai darbuotis. Kartais pasidarome mamadienius, iš anksto susitariame kokia tai diena ir kuris vaikas lieka su mama. Kiti eina į darželį. Taip turiu puikia galimybę pabūti su jais atskirai.

- Darbuojatės ne viena, o su kolege - kaip ji prisijungė prie Moters mokyklos? 

- Mano kolegei Giedrei Moters mokyklos idėja pasirodė labai artima bei įdomi. Sutampa mūsų požiuriai į darbo organizavimą, tikslai. Gan dažnas nutikimas - viena pagalvoja, o kita jau skambina būtent tuo klausimu, dėl to labai gerai viena kitą suprantame. 

- Kokie kursai patys populiariausi? 

- Negaliu išskirti populiariausiu, nes vienos moterys labai domisi išoriniu grožiu, joms rūpi stilius, elegancija, makiažas, o kitos vidiniu grožiu. Pastarosios renkasi temas susijusias su saviverte (meilė sau, pasitikėjimas) ar savirelizacijos skatinimu.

20150106070939-16777.jpg

- Ką dirbote prieš tai ir kaip tai padeda jums dabar?

- Esu baigusi ekonomika ir finansus. Man gerai sekėsi finansų srityje ir aš puikiai jaučiausi dirbdama šioje sferoje. Man ir dabar patinka skaičių pasaulis, sukauptos žinios bei patirtis labai pagelbėja Moters mokyklos veikloje.

- Ar daug investicijų jums reikėjo šiam verslui? 

- Finansinių minimaliai, o didžiausia investicija tai yra mūsų pačių laikas.

- Kaip paskatintumėte mamas ryžtis imtis verslo ar keisti veiklos pobūdį?

- Paskatinčiau ieškoti ir nebijoti imtis širdžiau mielos veiklos. Aš tvirtai tikiu, jeigu veikla kyla iš širdies gelmių tai ir yra garantija kad pasiseks. Lengva nebus, ne kartą nusvyra rankos - ir atsiranda daug sakančių - ar aš tau nesakiau, tačiau viduje randi tą tikėjimą kodėl tu tai darai ir žiūrėk tu jau vėl žingsniu arčiau savo norų/siekių įgyvendinimo link. Malonus darbas įkvepia, praturtina iš vidaus, ir tuomet teigiamomis emocijomis galime įkvėpti kitus - namiškius bei draugus.

Ačiū už pokalbį!

Lauros organizuojamus susitikimus rasite motersmokykla.lt arba www.facebook.com/motersmokykla

Artimiausias Moters mokyklos susitikimas - "Stiliaus ekspertė", kuriame moterys su stilistės pagalba išmoks derinti drabužius, teisingai apsipirkti ir neatsilikti nuo mados. Daugiau informacijos: www.facebook.com/events/284823748395012/?ref_newsfeed_story_type=regular

20150106071108-40020.jpg