Versli mama Milda kuria peteliškes + KONKURSAS

Versli mama Milda kuria peteliškes + KONKURSAS

03. Feb 2015, 12:10 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Verslios mamos rubrikos dalyvės dažniausiai savo pašaukimą atranda natūraliai - palengva darydamos, kurdamos, sulaukia pripažinimo ir paklausos. Ir tik tada susimąsto, kad iš to būtų galima ir pragyventi! Smagu pristatyti vilnietę Mildą Paukštę, kurios istorija panaši - gimus pirmagimei prisiminė potraukį rankdarbiams ir pradėjo kurti įvairiausias peteliškes "Dom Bow Ties" (www.lietuviskospeteliskes.lt) tiek vaikams, tiek suaugusiems.

20150203083233-53297.jpg

- Kaip ir kada kilo mintis siūti peteliškes?

- Rankdarbiai, siuvimas, mezgimas mane traukė nuo vaikystės. Galbūt todėl, kad augdama matyvau kasdien mezgančią savo močiutę. 

Kažkada svajojau tapti drabužių dizainere, dalyvavau keliuose jaunųjų dizainerių konkursuose, bet kai atėjo laikas rimtai apsispręsti, kur link pasukti, pasirinkau kitą specialybę.

Kūryba ir rankdarbiai ėjo greta. Siūdavau teminius kostiumus ir aksesuarus įvairioms asmeninėms šventėms, vėliau - pagal užsakymą kitiems, dažniausiai – teminius kostiumus vaikams.

Kažkam prireikė poros peteliškių krikštynoms, vėliau - vestuvėms, vienoms, antroms. Dar vėliau - peteliškės vyrui ir aksesuaro damai derinio. Taip ėmė burtis nuolatinių klientų ratas.

Ir kai galiausiai pajutau, kad reikėtų išgryninti savo veiklą ir užuot trypčiojus vietoje tvirčiau žengti pirmyn, mintys ėmė suktis apie peteliškių parduotuvėlę.

20150203083853-24172.jpg

Nepaleisti šios minties paskatino ir išskirtinė vieta Vilniaus senamiestyje, kurią aptikau besižvalgydama patalpų. Naujų šeimininkų laukė senovę menantis rūsys su arkinėmis nišomis Stiklių gatvėje, kur vietiniai ir iš Europos atvykę meistrai, amatininkai darbavosi nuo XVI amžiaus.

Pasirodė ideali vieta pristatyti tokį elegantišką aksesuarą kaip peteliškės, papasakoti jos istoriją ir įkvėpti šiuo aksesuaru pasipuošti ne tik vyrus, bet ir vaikus bei moteris. 

- Kada jomis gali pasipuošti? Kokioms progoms jos skirtos?

- Peteliškė pagyvina vyro aprangą ne tik tokiomis ypatingomis progomis kaip vestuvės ar jubiliejai – ją puikiausiai tinka ryšėti ar segėti tiesiog einant į koncertą, parodą, gimtadienį, susitikti su draugais. Tai stiliaus detalė, prieskonis, pabrėžiantis ją nešiojančio žmogaus asmenybę.

20150203084013-88237.jpg

Vaikiškas peteliškes mamos savo atžaloms sega per krikštynoms, gimtadienius, fotosesijas, darželio ar mokyklos šventes.

Turime ir moteriškų peteliškių, kuriomis galima paįvairinti ne tik šventinę, bet ir kasdienę aprangą, pasipuošti einant į darbą ar laisvalaikiu.

- Ar yra peteliškių mergaitėms?

- Specialiai mergaitėms skirtų peteliškių neturime, bet jų dėmesį traukia berniukams skirtos varlytės, ypač su nuotaikingais paveikslėliais.

Mano dukrytei gražiausia yra triušeliu Petriuku iš Beatričės Potter pasakų knygos. Iš tokio audinio jai pasiuvau kaspinėlį ant lankelio.


20150203083806-23144.jpgNeretai sulaukiu prašymų prie tėčio peteliškės sukurti šį tą mamai ir vaikučiams.

- Turite ne tik peteliškių, bet ir įvairių aksesuarų vestuvėms - kokių ir kaip jie atsirado?

- Kiti aksesuarai peteliškių parduotuvėje atsirado iš poreikio – vyrai pamažu atranda tokius visai be reikalo primirštus aksesuarus kaip kišenės nosinaitės, sąsagos, atlapo gėlės. Visa tai man taip gražu!

Mielai įgyvendinu įvairiausius jaunavedžių ir ne tik jų sumanymus. Štai visai neseniai renginių vedėjas Paulius Markulis, nešionantis ne vieną mano peteliškę, paprašė jam pasiūti kamerbandą. Tai yra liemens juosta, dėvima prie smokingo vietoj diržo. Buvo puiki proga ne tik pasiūti šį aksesuarą, bet ir pasidomėti jo istorija. 

- Kur pardavinėjate peteliškes?

20150203084133-46301.jpg

- Daugiausia jų yra peteliškių parduotuvėje „Dom bow ties", taip pat internete adresu www.lietuviskospeteliskes.lt

Mano svajonė – ne išbarstyti savo peteliškes po įvairius salonus, o įkurtą parduotuvę paversti tikrais peteliškių namais, kur būtų ne tik mano pačios, bet ir kitų peteliškių kūrėjų darbai, kur netrūktų elegantiškų susitikimų, pokalbių ir žmonės semtųsi įkvėpimo vieni iš kitų. 

Turiu daugybę su peteliškėmis susijusių sumanymų, tik laiko greitai jiems įgyvendinti kol kas stinga.

- Papasakok apie savo vaikučius - kokie vardai, ar eina į darželį, ar jiems patinka peteliškės?

- Auginu du vaikučius – trejų metų dukrelę Ventę ir pusantrų metų sūnų Ugnių. 

Abu kol kas zuja namuose, tai peteliškių reikalai nepraslysta nei pro jų akis, nei pro ausis.

Ventutei smalsu, kur baigus siūti peteliškės iškeliaus - papuošti vaikučių ar suaugusių, į vestuves ar krikštynas. Kelissyk bandė siūti ir pati - auga pagalbininkė.

Ugnių lyg magnetas traukia siuvimo mašina - rūpi pasukioti reguliatorius, pakilnoti svirteles.

20150203083657-46173.jpg

Pirmąją jam skirtą peteliškę pasiuvau dar prieš gimstant, kai ėjome į nėščiosios fotosesiją. Vėliau puošėsi per krikštynas, krikšto mamos vestuves ir kitas šeimos šventes. Kaip beaprengtum, peteliškė suteikia šventiškumo. 

- Kuo prieš tai dirbai ir ar ruošiesi grįžti?

- Pagal išsilavinimą esu žurnalistė, šį darbą dirbau apie dešimt metų.

Nesu apleidusi žurnalistikos, bet turbūt tokia jau yra žmogaus prigimtis nesustoti ir ieškoti naujų saviraiškos būdų. Būtų idealu, jei pavyktų ateityje į viena sujungti visas savo patirtis.

- Ar ankstesnė patirtis pravertė dabartiniam verslui?

- Man atrodo, kad visos patirtys, kaip ir pažintys, yra vertingos ir nenueina veltui. Kai turi pojūtį, kaip galėtų būti, lengviau keliauti toliau.

20150203084334-27515.jpg

- Jei ne motinystė, ar būtų atsiradę „Dom Bow Ties“?

- Sunku pasakyti. Kai baigus studijas įsisuki į darbų karuselę, sustoti ir imtis kažko nauja yra labai rizikinga. Motinystė tarsi leidžia išbandyti šį tą naujo nieko nepraranant.

- Kokios didžiausios baimės pradedant savo veiklą ir kaip jas nugalėti?

- Turbūt toks yra mano būdas, kad jei įdomu, į tą veiklą neriu entuziastingai ir dirbu nuoširdžiai, negailėdama laiko ir jėgų. Mintyse iškart gimsta idealus scenarijus, į ką ta veikla galėtų išsivystyti ir teiktų malonumą. Aišku, realybė neretai pakerpa sparnus, bet bandyti verta. 

- Patarimas mamoms, kurios irgi norėtų kažko imtis, tik nežino kaip pradėti. 

- Nepasakysiu nieko nauja: jei kirba noras, tiesiog reikia imti ir bandyti jį įgyvendinti. Vieniems sumanymams lemta gyvuoti, kitiems – ne, bet tai paaiškėja tik pabandžius.

Ačiū už pokalbį!

"Dom Bow Tie" peteliškes rasite Stiklių g. 6, Vilniuje,  www.lietuviskospeteliskes.lt arba www.facebook.com/lietuviskospeteliskes

Konkursas „Svajonių peteliškė mano vaikučiui“: 

Komentaruose parašykite, kokia peteliškė idealiai tiktų artėjančiai šventei ir vieną sumanymą įgyvendinam bei padovanojam! Svajonių laukiame iki vasario 9 dienos!

20150203084444-25113.jpg

Mergaiciukas Mergaiciukas 07. Feb 2015, 20:29

Šaunuolė mama, tikrai labai dailios peteliškės. Mano sūnui Benui labai tiktų "Vaikiška 9", kuri yra su drakoniukais ir labai primena sūnaus mėgstamiausią patalynę. O šventė- mūsų su vyru vestuvių antrosios metinės. Ačiū.

reaqua reaqua 04. Feb 2015, 15:03

NUOSTABU!!!! 😀 Kokios gražios i kokybiškos peteliškės!
Mano berniukui labai tiktų "vaikiska 21" peteliškė. Ji labai solidi, spalvos puikiai tinka berniukui. O ji mums būtų labai reikalinga, nes birželį visa šeima keliausime į draugų vestuves, kur reikės turėti mėlyną detalę. Mano suknelė bus mėlyna, o mano vyrai pasipuoštų šiomis nuostabiomis peteliškėmis!
Jau įsivaizduoju kaip puikiai atrodysime 😉
Ir būtinai pasigirsime, jog šią peteliškę gavome iš "Dom Bow Tie" 😉

ramune. ramune. 04. Feb 2015, 09:32

Dukrytės krikšto tėtis tikrai nepaprastai nustebtų artėjančio gimtadienio proga gavęs iš jos dovanų peteliškę. Jis paskutinį sykį ją segėjo, kai buvo mažas berniukas. Lai prisimena vaikystę! Manau “Silkine 46” jam labai tiktų.

irmantaite irmantaite 03. Feb 2015, 23:29

Dailu, gražu, stilinga. Nuostabios peteliškės 😀
O sūneliui labai tiktų taškiukais nusėta peteliškė artėjančiam antrajam gimtadieniui. Šiais metais ir senelio jubiliejus. Bus progų pasipuošti 😀

03. Feb 2015, 19:19

O aš norėčiau savo mažąjį pradėti mokyti MEILĖS. Ir kalbu tikrai ne apie Valentino dieną 😀 Norėčiau pradėti mokyti MEILĖS TĖVYNEI. Pati geriausia diena tai pradėti daryti - Vasario 16-oji. Įsegčiau jam lietuvišką peteliškę: ne tik su Lietuvos atributika, bet ir pagamintą Lietuvoje! 😀 Sūnukas galėtų visą dieną vaikščioti iškėlęs galvą, kad yra lietuvis!

P.S. Nes aš tikrai myliu Lietuvą! 😀

ausryte12 ausryte12 03. Feb 2015, 17:34

Du broliukai - Dominykas (4 m) ir Augustas (5 mėn.) vasarą švęs savo tetos įsimintiausią šventę gyvenime- vestuves! 😍 Todėl tetutė būtų labai nustebusi ir džiaugsminga, jei abu sūnėnai būtų pasipuošę vienodomis peteliškėmis, pvz. mėlynai baltais burbuliukais 🎉

lina_baj lina_baj 03. Feb 2015, 14:09

Labai gražūs darbeliai. O mano vyresniajam vasario 20 d. sukaks 6 metukai, artėja mokykla, taigi labai norėtųsi kokios ir puošnios, ir kartu klasikinės pateliškės 😀 Jei atvirai mane labai ta juoda su baltais yaškeliais sužavėjo 😉 O be to artėja sesutės krikštynos, tuo pačiu puikiai pasipuoštų ir sesės šventės proga, juk vyresnysis rimtasis labai mylintis brolis visgi 😍

tifer tifer 03. Feb 2015, 13:42

sūnaus Elijo gimtadienio šventei(vasario 11 sueis 7m.) norėtume šventinės peteliškės,tiksliau trijų peteliškių,dar norėtų per jo gimtadienį pasipuosšti ir broliukai Rokas 5m. ir Paulius 1m.5mėn.

Liucyte Liucyte 03. Feb 2015, 12:43

Žavu: matyti veidai, bet dar negirdėti darbai... 😀
Kadangi per Antanines planuojam savo sūnelio krikštynas, labai norėčiau ta proga papuošti savo mažiuką peteliške. Gražiai atrodytų žydra lininė peteliškė.