Versli mama Olga pristato veido valymo prietaisą

Versli mama Olga pristato veido valymo prietaisą

14. Jul 2015, 16:11 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Geriausias verslas kyla iš asmeninės patirties, o tiksliau - kai patys žmonės susiduria su problema ir randa į ją sprendimo būdą. Taip atsitiko ir vilnietei Olgai Suponevai, kuri ieškodama kuo pagražinti veido odą, atrado veido valymo prietaisą "Pobling" www.pobling.lt ir nusprendė jį pasiūlyti kitoms.

20150713184201-85886.jpg

- Papasakokite, pirmiausia, apie patį daiktą, kuris jus atvedė į verslą - kas yra "Pobling"? 

- "Pobling" yra veido valymo prietaisas, šepetėlis, sprendžiantis užterštos odos problemas. Jis giliai išplauna poras, panaikina inkštirus, po jo naudojimo geriau įsigeria ir geriau dirba ant Jūsų odos visos kitos kosmetinės priemonės. Kaip kruopštaus valymo pasekmė, po kiek laiko išsiplėtusios poros pradeda trauktis, oda išsilygina ir atrodo žymiai sveikesnė. 

- Kaip sugalvojote, jog jums reikia elektrinio veido šepetėlio? 

- Turėjau komedonų problema, kuri kamavo mane praktiškai visą gyvenimą, tačiau ypač paūmėjo po gimdymų ir tuomet pradėjau dairytis veido valymo prietaiso, nes saloninėms procedūroms su dviem vaikais jau nebeturėjau nei laiko,nei galimybių. Tai būtent Pobling pagaliau išsprendė šią mano problemą.

- Kodėl nepirkote tų, kurių jau buvo Lietuvoje?

- Iš tikro daug ieškojau tinkamo sau aparato,bandžiau daug jų, tačiau kiti veido valymo prietaisai man netiko, nes turiu labai jautrią oda, kuri parausta tik prisilietus šepetukui. Todėl pasirinkau būtent pobling’ą, kuris yra toks švelnus, kad gali būti naudojamas net akių makiažo valymui.

- Kaip atradote "Pobling" ir kodėl pasirinkote būtent jį?

- Atradau per internetą. Patiko viskas, pradėdant nuo dizaino, veikimo principo - jis nesisuka, netampo odos, bet greitai 10,000 judesių per minutę dažniu vibruoja maža amplitude, kas yra labai tausuojantis režimas mūsų odai. Šereliai yra itin ploni, sakoma kad du kartus plonesni už žmogaus plauką, tad jie tiesiog ‘įsiskvėrbia’ į poras ir puikiai jas išvalo. Kai kiti panašūs prietaisai tiesiog šveičia odą, nupylinguoja viršutinį jos sluoksnį, Pobling sprendžia pačią problemą- jis išvalo poras.

20150713185240-99591.jpg

- Šepetėlis atkeliauja net iš Pietų Korėjos - ar sudėtinga importuoti prietaisus iš taip toli? 

- Pagrindinis sunkumas importuojant prekes iš užsienio yra pasitikėjimo klausimas. Neturint galimybės pamatyti įmonę, iš kurios perki didelę prekių partiją ir nesant galimybės aptarti sutarties sąlygas tiesiogiai bendraujant, sunku pasiryžti pirmąjam pinigų pervedimui. Teko daug skambinti gamintojui, visus klausimus sprendėm telefonu ir e-mailu.

- Kaip pradėjote patį verslą - kiek reikėjo investicijų, ką pirmiausiai darėte, kaip kūrėte?

- Investicijų reikėjo pirmai partijai gana nemažai, nes teko pirkti didelį kiekį, kitaip nebūtų verslo ar šepetėlio kaina užsikeltų iki dangaus. 

Taip pat kainuoja interneto svetainės dizainas, įmonės steigimas ir kiti formalumai, bet čia jau daug mažiau nei pačios prekės. 

Daugiausiai laiko užėmė informacijos rinkimas- apie gamintoją, prekę, visus privalomus certifikatus, importo formalumai ir t.t.  

Sudėtingiausia yra pristatyti prekę rinkai, padaryti taip, kad apie ją sužinotų ir pradėtų ja domėtis. Mūsų perkrautai rinkai ištikrųjų sunku įterpti dar ir savo produktą, koks geras jis bebūtų. Todėl reklamai investuoju praktiškai visą savo pelną, rengiu konkursus šepetėliams laimėti, noriu, kad šį prietaisą išbandytų kuo daugiau žmonių, nes tikiu kad gera prekė atsipirks vėliau, kai bus daugiau nauduotojų ir atsiliepimų.

- Ar turėjote patirties kuriant verslą?

- Ne, neturėjau. Čia yra mano pirmas ir tikiuosi ne paskutinis projektas.

20150713185258-79311.jpg

- Kokia jūsų profesija buvo (ar vis dar yra) iki vaikučio gimimo? Kaip ji padeda ir ar žadate tęsti tą veiklą?

- Visada dirbau tik samdomą darbą. Iki vaikų gimimo dirbau inžinierinį darbą naftos ir dujų gamybos srityje. Mano darbas buvo kontraktinis, tad po dekretinių atostogų, savaime suprantama, manęs niekas nelaukė. Jei norėčiau dirbti pagal išsilavinimą bei profesiją, reiktų ieškotis naujos darbovietės.

- Ar žadate plėsti produktų pasiūlą?

- Taip, pradėjau domėtis panašių produktų rinka. Domiuosi namie naudojamais grožio aparatais, kurie gal ir nepakeis saloninių procedūrų, tačiau prailgins laiką tarp vizitų į grožio salonus užimtoms mamoms ir kitoms, savo laiką branginančioms moterims.

- Kokie atsiliepimai apie "Pobling" ir kas dažniausiai perka?

- Visada labai džiaugiousi gavus gerą atsiliepimą. Daug merginų sako, kad tapo priklausomos nuo "Pobling" ir neįsivaizduoja kasdieninio vakarinio veido valymo be šio šepetuko, tiesiog trūksta švarumo jausmo, nepasinauduojus juo.

- Pardavinėjate tik internetinėje parduotuvėje, nežadate pasiūlyti "gyvai" pačiupinėti?

- Labai norėčiau suteikti tokią galimybę savo pirkėjoms, kad įsitikintų jo švelnumu ir teikiančiais rezultatais, tačiau viena prekė neatpirktų parduotuvės nuomos ir kitų mokesčių.

20150713185308-14228.jpg

- Ar žadate plėstis į kitas Europos ar Baltijos šalis?

- Būtinai, jau ruošiamas projektas.

- Papasakokite apie savo mergaites ir kaip sekasi derinti verslą ir vaikų auginimą?

- Kai pradėjau verslą mano vyriausioji Valerija (3 metai) jau lankė darželį, o aš buvau vaiko priežiūros atostogose su mažają dukrytę Aleksandrą (1,5 metų). Dirbau kol vaikas miegojo per pietus ir naktimis. Teko pradžiai net vaikščioti į verslo susitikums kartu su vaiku, nes neturėjau nei auklių nei senelių šalia.  Bet verslui įsibegėjus teko leisti į darželį ir mažąją, tiesiog pritrūko laiko. Manau, viskas yra įmanoma, tačiau sunku derinti vaikų auginimą ir verslą, kai yra noras tobulėti, nestovėti vietoje.

- Kur patartumėte mamoms domėtis verslo pradžiamoksliu, norint įkurti savo verslą?

- Internete. Tiesiog "googlinkite" ir rasite visus atsakymus.

Ačiū už atsakymus!

Veido valymo prietaisą "Pobling" galite rasti www.pobling.lt ir www.facebook.com/poblingLithuania

20150713185319-21619.jpg