Versli mama Rasa: "Vaikus reikia puošti kasdien!"

Versli mama Rasa: "Vaikus reikia puošti kasdien!"

22. Jul 2014, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Didžiuosiuose miestuose ir internete vienas po kito atsiranda įvairiausiai butikai - mažos jaukios krautuvėlės, prekiaujančios išskirtiniais, dizainerių kūriniais. Verslios mamos rubrikoje kalbiname išskirtinės ir vienintelės tokios parduotuovėlės įkūrėją Rasą Latvėnienę, kuri internete įkūrė vaikams skirtą butiką "Baby Boutique" - www.babyboutique.lt!

20140722080959-16359.jpg

- Kaip ir kada gimė mintis atidaryti vaikiškių drabužėlių ir aksesuarų butiką internete?

- Atidaryti vaikiškų drabužėlių e-butiką sugalvojau gimus antrai dukrytei, nes buvo labai sunku vaikščioti su dviem mažais vaikais po parduotuves. Todėl galvodama apie patogumą ir labai brangų laiką mamoms, sugalvojau sukurti elektroninę parduotuvę, kurioje mamytės rastų viską savo vaikams nuo drabužėlių, pižamų, batų iki aksesuarų, žaislų bei dovanų. Kadangi labai vertinu kokybę ir išskirtinumą, todėl kruopščiai atrinkau kūrėjus, su kuo norėjau bendradarbiauti.

- Kaip vyko visas kūrimo procesas? Ieškojote daiktų, kaip atrinkote, kaip ir kas kūrė puslapį? 

- Kadangi pati dažniausiai rengiuosi lietuvių kurtais drabužiais, pastebėjau, kad nemažai jų kurią ir vaikiškas linijas, dar gerai paieškojus radau nuostabių lietuvių vaikiškų drabužių kūrėjų. Kruopščiai atrinkau, kas gali pasiūlyti kokybišką prekę, geras (ekologiškas) medžiagas bei išskirtinumą. Kai nuėjau su keletą jų į pokalbį, pamačiau, kad jie palaiko mano idėją. Pati sugalvojau kaip turi atrodyti puslapis, koks dizainas – o programuotojas pasirūpino, kad svetainė būtų patogi apsipirkti ir visais techniniais darbais.

20140722082350-19121.jpg  

- Kas buvo sunkiausia, neįprasčiausia?

- Sunkiausia buvo pati pradžia, pirmiausia įtikinti gamintoją, kad mano idėja išskirtinė ir, kad mes galime bendradarbiauti, o vėliau įrodyti klientui, kad tu parduodi kokybiškas, išskirtines ir tokiomis pačiomis kainomis prekes, kaip ir gamintojas. Bet įveikus kiekvieną sunkumą, prisimeni ir pagalvoji, kad nieko sudėtingo ir nebuvo. 

- Kaip Lietuvos dizaineriai reagavo į pasiūlymus pardavinėti savo drabužėlius pas jus?

- Esu labai dėkinga tiems dizaineriams, kurie patikėjo mano idėja, nes tik jų dėka man pavyko įgyvendinti savo norus. Tikiuosi, kad prie mūsų butiko prisijunks jų ir dar daugiau. 

- Dabar lietuviško dizaino butikai tiek internete, tiek gyvai yra "ant bangos" - ar manote, kad ir vaikiški daiktai bus tokie paklausūs?

- Tikrai pastebėjau, kad mamos, kurios rengiasi stilingai pačios, gražiai rengia ir savo vaikučius. Smagu žiūrėti, kai Vilniaus senamiesčio gatvelėmis vaikšto stilingos šeimos. Pagaliau lietuviai pradėjo kurti nuostabius rūbus ir mes tai pradėjom vertinti. Mes orientuojames ne į masę, o į išskirtinę asmenybę, kurią reikia ugdyti jau nuo mažens. Lygiai taip pat stiliaus pojūtį jau reikia vaikučiui diegti nuo mažų dienų, tad kodėl šiek tiek į tai neinvestavus?

20140722082408-19685.jpg

- Kaip reagavo vyras, šeima ir draugai į šią jūsų idėją?

- Labiausiai už viską ir esu dėkinga savo vyrui, jo palaikymas ir pašnibždėjimas į ausį, kad “viskas tau pavyks” nei minutei man neleido apleisti savo idėjos. 

- Kiek reikėjo investicijų? 

- Kaip ir visose versluose investicijų ir darbo reikėjo nemažai. Kadangi esame visiškai nauji rinkoje, tai šiuo metu daug investuojame į reklamą. 

- Kokia jūsų profesija prieš tai buvo ar vis dar yra?

- Prieš išeinant motinystės atostogų, dirbau elektroninėje drabužių parduotuvėje marketingo vadove. Tačiau grįžti ten nenorėčiau, nes nepatiko parduotuvės koncepcija, todėl prisiminus visa darbą ir patirtį ir nusprendžiau atidaryti savo e-butiką ir pardavinėti tai, ką pirkčiau pati sau ir savo vaikams. 

- Kokios prekės pačios populiariausios? Mamos puošia labiau mergaites ar berniukus?

- Lietuvoje pačios populiariausios yra praktiškos prekės (treningai, tamprės, džemperiai). Mamos savo vaikučius puošia tik per šventes. O gaila, manau, kad mergaitės turėtų nešioti sukneles, sijonukus kiekvieną dieną, o berniukai, tarkim vaikščioti su marškinėliais su varlyte. Juk visada pamačius stilingą vaikutį, gražu pažiūrėti, tai kodėl nenorime ir savo vaikų taip puošti visada?

20140722082443-77809.jpg

- Ar planuojate kada nors būti ne tik internete, bet ir gyvai? 

- Planuojame atidaryti Vilniaus senamiestyje jaukų ir linksmą vaikams butikėlį, dabar ieškome tam tinkamiausių patalpų. Žmonės Lietuvoje kažkodėl vis dar bijo pirkti internetu, jie neįvertina galimybės, kad nusipirkus prekę ir jai netikus, galima labai paprastai grąžinti ar pakeisti į kitą, kas labai populiaru yra kitose šalyse. Labai varginantis dalykas yra tiek mamai, tiek vaikams, vaikščioti po parduotuves, dažniausiai vaikai net nenori matuotis drabužių, dėl to ir kilo idėja pirmiausia atidaryti e-butiką, kad galėtų pasimatuoti namie, o prekei netikus galėtų grąžinti. Babyboutique.lt paprasta grąžinti prekes, mes iškviečiame kurjerį, kuris atvažiuoja paimti mums grąžinamos prekės, o jei nori pakeisti į kitą, tai antrą kartą siunčiame nemokamai. Tačiau lietuviams vis dar galioja taisyklė – ateiti, pačiupinėti, pasimatuoti ir penkis kartus pagalvoti ar pirkti, todėl ir norime atidaryti “gyvą” parduotuvę (šypsosi).

- Daugelis išsigąsta kainų - vaikutis tą drabužį nešioja tiek trumpai, o kainuoja lyg suaugusio. Ką atsakote į tokius komentarus?

- Mes irgi suaugę nenešiojame tų pačių rūbų amžinai, užsidedame kelis kartus ir žiūrėk nebemadingas, atsibodęs ir panašiai. O už kokybę ir išskirtinumą visada reikia mokėti šiek tiek daugiau, nesvarbu kur bepirktum Lietuvoje ar kitoje šalyje. 

20140722082430-77184.jpg

- Papasakokite apie savo mergaites - kiek metų, kokie vardai ir kas jas prižiūri?

- Turiu dvi nuostabias dukrytes - trimetę Elžbieta ir metų Agotai. Atidarius e-butiką teko susirasti auklę. Kadangi didžiąją dalį dienos dirbu namie, tai susiradau studentę, kuri lyg draugė visą dieną žaidžia, rūpinasi ir moko jas. Na, o vakarais ir savaitgaliais visą dėmesį dukroms skiriame mes su vyru, nors dažnai pagaunu save, kad tik joms užmigus bėgu prie kompiuterio (juokiasi).

- Ar jos turi kalnus drabužėlių? Ką joms perkate? 

- Kalnus drabužių tikrai neturime. Aš visada vadovaujuos taisyklę, kad geriau mažiau, bet kokybiškų ir originalių, nei kalnas pigių ir masinių. Lygiai taip pat perku rūbus ir sau, ir vaikams. 

- Ar daug Lietuvos dizainerių kuriančių vaikams ar galėtų būti ir daugiau? 

- Tikrai lietuvių kurtų drabužėlių galima įsigyti nemažai. Todėl ir sugalvojau, kad būtų labai patogu, jei jie visi būtų vienoje parduotuvėje, kad būtų didesnis pasirinkimas ir nereiktų gaišti laiko ieškant kas geriau, kas gražiau, kas pigiau.

20140722082518-22282.jpg

- Ar galvojate apie užsienio rinkas? 

- Ne tik galvojam, bet ir orientuojames į užsienio rinkas, tam daug dėmesio šiuo metu skiriame reklamai užsienyje. Svetainė yra lietuvių - anglų kalba, ateityje galvojame pridėti dar kelias kalbas. 

- Pavadinimas pakankamai aiškus, bet ar nekilo pasivadinti kažkaip "įmantriau"? 

- Kadangi mes nesukūrėmė jokio naujo produkto, o tik juos apjungėme į vieną, tai ir norėjome, kad pavadinimas aiškiai atspindėtų savo paskirtį. Juk išgirdus "Baby Boutique" iš karto ir lietuviui, ir užsieniečiui aišku, kad tai vaikiškų išskirtinių drabužėlių butikas.

- Ar tyrinėjote konkurentus? Yra tokių?

- Žinoma, prieš pradedant verslą būtina ištirti rinką. Ir labai džiugu, kad mes esame pirmi ir šiuo metu vieninteliai tokie. Turime jau daug butikų suaugusiems, o vaikams tik vieną - Babyboutique.lt. 

Ačiū už pokalbį! Apsidairyti vaikiškame butike galite www.babyboutique.lt, o pabendrauti ir sekti naujienas - www.facebook.com/babyboutique.lt

"Sapnų namai", "Mamoo", "D.J.M. Studio" prekių nuotraukos

22. Jul 2014, 18:49 pypse

Lauksime Jūsų užsakymo 😀 Jei kyls klausimų rašykite info@babyboutique.lt
Linkėjimai,
Baby Boutique

pypse pypse 22. Jul 2014, 11:26

Jėėėė, pačiu laiku perskaičiau apie jus ir pamačiau kaip savo dičkį papuošti krikštynoms. Vakar visą dieną ieškojau kažko rudo ir nieko neradau. Nu reik atsidžiaugt ir daryt užsakymą 😀