Versli mama Sabina kuria baldus iš europadėklų

Versli mama Sabina kuria baldus iš europadėklų

26. May 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ne visos mamos imasi moteriškų ar susijusių su vaikais verslų. Šiandien "Verslios mamos" rubrikos viešnia - vilnietė Sabina Bartašienė, kuri ėmė gaminti... baldus "Made by SABE". Ir ne iš bet ko, o iš europadėklų!

20150526093721-28263.jpg

- Kada ir kur pirmą kartą pamatėte, jog galima gaminti baldus iš europadėklų?  

- Pirmą kartą pamačiau gal prieš metus, dairydamasi idėjų savo interjerui. Tai buvo staliukai. Tačiau tuomet neatkreipiau į juos ypatingo dėmesio.

- Kaip sugalvojote pati tai pasidaryti? O kada ir kaip kilo mintis, jog tai galėtų būti ir verslas? 

- Pati pirmoji mintis ir buvo sukurti verslą, o ne pasigaminti baldus sau. Jau seniai domiuosi mada, stiliumi, interjero dizainu ir visada kirbėjo mintis pačiai kažką sukurti. Pradžioje labiau galvojau apie drabužius, tačiau pastaruoju metu atsirado labai daug talentingų jaunų dizainerių, didelė konkurencija. Tuomet savaičių savaites sukau galvą, ką galėčiau pasiūlyti tokio, ko rinkoje arba apskritai nėra, arba labai maža pasiūla. Pirmas pagamintas baldas buvo naujokei ganėtinai sudėtingas projektas  - krėslas su ratukais ir reguliuojamu atlošu. Manau, kad sekėsi puikiai. Paskui sekė antras krėlas ir stalas prie jų.

20150526095111-86216.jpg

- Ar jūs pati darote šiuos baldus? 

- Absoliučiai viską - nuo palečių užsakymo iki pagalvėles pasiuvimo, darau pati.

- Kaip sugalvojate modelį, kaip vyksta visas procesas nuo tiesiog padėklo iki jau pagalvėlių papurtymo? Kiek užtrunka? Kas sudėtingiausia?

- Modelį sugalvoju… na, tiesiog sugalvoju. Nieko nekopijuoju, tai visada tik mano vaizduotės vaisius. Tiesiog bandau įsivaizduoti, kas būtų patogu, funkcionalu, nekasdieniška, gražu man pačiai ir potencialiems pirkėjams. Pagaminti vieną baldą užtrunka apie 2 dienas, bet tokias nuoširdžias darbo dienas, nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Nemaloniausia dalis yra šlifavimas, nes kyla beprotiškai daug dulkių. Visa kita – tiek dažymas, tiek furnitūros tvirtinimas, tiek siuvimas ar lakstymas po parduotuves ir audinių paieškos, man patinka.

- Ar galima apibūdinti kokie žmonės ir kam dažniausiai renkasi baldus iš europadėklų?  

- Kuriu tokius baldų modelius, kurie galėtų pritapti ir vaiko ar jaunimo kambaryje, kurie tiktų jaukiam pasisedėjimui prie židinio ar lauko terasoje, kuriuos galėtų pasirinkti meniškos sielos žmonės savo studijai, loftui ir panašiai, arba tiesiog ieškantys savo interjerui arba eksterjerui tai, ko parduotuvėse ir pas jų kaimynus nėra.  

- Kuo jūsų baldai skiriasi nuo tų, kurių nuotraukų galima rasti internete? 

- Į baldus visada įdedu mažytę dalelę savęs, savo charakterio,būdo ir vidinio pasaulio išraišką - tai metalinės arba odinės detalės, grandinės, užtrauktukai. Mane pačią dažniausiai pamatysite vilkinčią plėšytus džinsus, odinę striukę, vietoje apyrankės- metalinės grandinės. Man taip gražu.

20150526095125-23093.jpg

- Koks buvo pirmasis tikras baldų užsakymas? 

- Staliukas su ratukais.

- Iš kur gaunate europadėklų - ar jos jau naudotos pagal paskirtį ar specialiai pagamintos jums? 

- Užsakau iš prekiautojų padėklais, mažai naudotus.  Visus nuvalau ir nušlifuoju ir, be abejo, nudažau.

- Kol kas turite facebook puslapy www.facebook.com/madebysabe - kur dar žadate pardavinėti? 

- Projektas dar tik įsivažiuoja, todėl pakanka ir profilio facebook. Tačiau mąstau ir apie tinklapio sukūrimą.  

- Ar dalyvausite dizaino mugėse? 

- Neatmetu šios minties.

- Pavadinimas trumpas ir pažįstantiems jus, suprantamas, kaip vardo trumpinys. Nesinorėjo pasivadinti įmantriau? 

- Šovė būtent tokia mintis. Pavadinimas atspindi tai, kad baldai yra rankų darbo, nuo A iki Ž pagaminti mano rankomis. O žodžio “baldai” pavadinime naudoti nenorėjau, nes manau, kad ateityje atsiras ir namų puošybos elementų, pavyzdžiui -  pagalvėles, laikrodžiai ar panašiai.

20150526095137-25399.jpg

- Kiek kainuoja "Made by SABE" baldai? 

- Nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų.

- Ką dirbote prieš šią idėją, ar ruošiatės grįžti?

- Dirbu ir dabar, tiesiog tai nereikalauja daug laiko. Su vyru turime verslą - jau septintus metus sėkmingai veikiančią apdailos darbus atliekančią įmonę. Ant mano pečių yra administraciniai, marketinginiai ir buhalteriniai reikalai. 

- Ar yra svajonių užkariauti užsienį?

- Svajonių yra, o ar taip atsitiks - bus matyti.

20150526095151-21347.jpg

- Kiek reikėjo investicijų šiam verslui?

- Daug ryžto, laiko idėjoms generuoti, vietos darbams atlikti ir kelių šimtų eurų įrankiams bei medžiagoms nusipirkti.

- Ar nebijote konkurentų, kurie greit nukopijuos jūsų idėjas ir pagamins pigiau? 

- Pati idėja gaminti baldus iš padėklų nėra nauja. Tokių baldų pavyzdžių kupinas internetas, tiesiog iki šiol niekas nesiryžo daryti iš to verslo. Kopijavimo nebijau, nes kopija visada liks kopija. Be to, į tai reikia įdėti tiek pastangų ir laiko, kad jei jau žmogus ryžosi investuoti į įrankius ir medžiagas, tai jam turbūt užteks ir proto sugalvoti kažką savo. Drabužių parduotuvių yra šimtai, bet jūs juk turite mėgstamiausią? 

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek turite, kiek metų, kokie vardai, ką veikia ir kaip prisideda prie mamos verslo?

- Turiu 2 metų sūnų Patriką. Jis jau lanko darželį. O kai nelanko, “labai” man padeda- nudažo baltą stalą juodais dažais arba pats juose išsimaudo, išbarsto medsraigčius ar nukniaukia matavimo ruletę (juokiasi).

20150526095054-35818.jpg

- Kurį "Made by SABE" kūrimo proceso žingsnį pavadintumėte, kaip slenksčiu, kurį peržengus viskas prasidėjo? 

- Tai diena, kai savo seseriai Liucinai papasakojau apie idėją ir tuo pačiu, kaip norėčiau tuos baldus pristatyti (turiu galvoje nuotraukas). O ji pasakė, kad pažįsta puikią fotografę Gabiją Vainiutę iš "Studija Vualia Fotografija", kuri turės laiko fotosesijai už dviejų savaičių. Taigi turėjau 14 dienų keliems komplektams sukurti. Pjūklą, šlifuoklį ir suktuką turėjau tą pačią dieną, padėklai atvažiavo sekančią.

- Ar yra baimė jog nepasiseks? 

- Baimės tikrai nėra. Aš iš tų žmonių, kurie veikia, o ne vien svajoja. Viduje graužtų kirminas, jei nepabandyčiau. O antra,  prekyba jau vyksta, investicijos pamažu atsiperka, todėl viskas yra gerai.

- O sėkmės atveju, kaip šis ženklas atrodys po penkerių metų? 

- Svajonėse?  Ką gi, pasvajokim (šypsosi). "Made by SABE" prekės ženklas taps vienu žinomiausiu ir originaliausiu rankų darbo baldų gamintojų srityje, visi naujakuriai trokš turėti bent vieną interjero ar eksterjero baldą, detalę iš "Made by SABE" kolekcijos ir tai bus tarsi gero skonio išraiška, kaip, pavyzdžiui, nusipirkti žinomo dizainerio drabužį ar kvepalus. "Made by SABE" turės el. parduotuvę bei ekspoziciją viename iš žinomų baldų salonų. Manau, penkmečio planui tiek visai pakaktų.

Ačiū ir sėkmės!

Sabinos kurtus baldus rasite www.facebook.com/madebysabe

Mamkyte Mamkyte 09. Jun 2015, 10:42

Gražu. Šaunuole mamyte.

floryte floryte 27. May 2015, 23:02

Įdomiai, savitai😀

kodelcia kodelcia 27. May 2015, 16:36

🌷