Versli mama Sandra: geriausias laikas yra DABAR!

Versli mama Sandra: geriausias laikas yra DABAR!

25. Nov 2014, 15:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pastebėjome tendenciją, kad mamų verslas dažnai atsiranda... netyčia. Rimti dėdės verslininkai verslo idėjas svarsto metus ar kitus, skaičiuoja, viską pasveria, o motinystė moterims įkvepia spontaniškumo. Gimė idėja ir ją reikia išbandyti! Taip ir šiandienos herojė kaunietė Sandra teigia, kad nėra geresnio laiko, nei dabar, todėl ji pristato naują ženklą - "Kregždutės".

20141125113351-53742.jpg

- Dažna mama pasvajoja, kad galėtų kažką imti ir daryti - kaip prasidėjo jūsų verslo istorija?

- Gal ir keistai bei netikėtai nuskambės, bet viskas įvyko visai neplanuotai, negalvotai... Tiesiog auginau sūnų ir norėjau kažkaip "nuspalvinti" savo mamišką rutiną, o vienas iš būdų buvo piešimas, modeliavimas.  Vieną gražią 2013 metų žiemos popietę, užmigus vaikui, su arbatos puodeliu prisėdau piešti. Tiesiog labai norėjau nupiešti šiltą suknutę, kuri turėtų dvi kišenes, gobtuvą, būtų patogi, praktiška, šilta, miela, ne per trumpa ir puikiai tiktų prie „mano dienos“ ir sezono. Tą dieną nupiešiau vieną, kitą dieną antrą, trečią dieną - pataisiau pirmą suknutę... Buvo taip smagu, kad geras kelias savaites tai tapo mano „pabėgimu iš kasdienybės“.  Tik užmigus vaikui, griebi arbatos puodelį ir piešti. Ir kai sukūriau daug daug suknučių, tada pasakiau sau, o kodėl nepasisiuvus? Na, nors vieną... Ir štai šiandien mes - „Kregždutės“.

- Pasisiuvote vieną modelį ir kaip nusprendėte, jog norisi daugiau?

- Na, turbūt, kad ir kokia graži suknutė atrodė popieriaus lape, iš tikrųjų pasiūta ji buvo daug daug gražesnė(juokiasi). Ir, žinoma, jos patiko mano draugėms. Taip kaip sniego gniūžtė ridenama didėja, taip ir mano kaip kūrėjos "apetitas" augo (šypsosi).

20141125113459-44974.jpg

- Ar anksčiau buvote susijusi su mada, siuvimais?

- Manau, kad visos merginos, moterys esame bent kiek susijusios su mada. Turbūt ir aš nesu išimtis. Visada domėjausi ja ir visad madoje ieškojau praktiškumo. O siūti - nesiuvau.

- Jeigu nesimokėte to, gal ruošiate pagilinti siuvimo žinias?

- Taip, tokių minčių turiu ir tai tik laiko klausimas, kada jos virs realybe.

- Kuo išsiskiria "Kregždutės" iš kitų drabužių? 

- Kiekvieną kūrinuką modeliuoju, kuriu kaip sau, su didele meile ir noru. Medžiagytes renkuosi pati liesdama ir tik pasisiuvus sau, kai gaminukas "išbandytas", patikrintas, siuvu daugiau. Nors kuriu  laisvalaikio suknutes, bet pirmas mano reikalavimas joms - stilius. Jos turi būti tarp elegancijos ir paprastumo. Visos jos turi istoriją, kvepia paslaptimi. Kiekviena suknutė turi vardą, tai tarsi kodas, kuris užšifruoja suknutės kūrimo istoriją... Ką tas kodas slepia – kol kas mažytė mano paslaptis. 

20141125092830-48212.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Pavadinimas atspindi mano norą. Norėjau išskristi iš savo kasdienybės, o kregždutės, kaip dangaus gyvos žirklės (tai žodžiai iš gerai žinomos dainos) suteikė prasmę mano kūrybai. 

- Kur ir kaip reklamuojatės?

- Šiuo metu mus galite rasti facebook puslapyje www.facebook.com/kregzdutes.lt ir turime svetainę www.kregzdutes.lt.

- Kiek dabar modelių yra Kregždučių kolekcijoje?

- Šiuo metu mes turime apie 14 modeliukų, bet dar pažadame daug daug naujovių, nes vis nenustygstame vietoje.

- Ar pardavinėjate tik internetu ar kažkur ir kitur?

- Šiuo metu mūsų gaminiais prekiauja butikai, bet jau "ateiname" ir į internetą.

20141125092858-12359.jpg

20141125125150-22760.jpg- Kaip ir kur ruošiatės plėsti?

- Žinoma, apie ateitį mes galvojame, bet paliekam kol kas ateities vėjams, kur jie mus nupūs.  Šiuo metu turime tik vieną modelį mamai ir dukrytei, bet norim sukurti platesnė kolekciją - tai artimos ateities planai.

- Kaip gimsta kiti modeliai?

- Tikrai būna dienų, kai sukuriu, net kelis modeliukus, o būna, kad ir pabėga mūza, bet kai užplūsta... Viskas labai paprasta. Visada žinau, ko noriu iš modelio - ar su gaubtuvu, su kokiomis kišenėmis... Ir tada tiesiog pieši ir piešiasi.

- Ką dirbote prieš atsirandant vaikučiui? Ar ta patirtis praverčia? Ar ruošiatės grįžti?

- Esu marketingo srities specialistė ir mano turimos žinios labai reikalingos. Dėl grįžimo į darbo rinką, kol kas tai ateities klausimas ir dabar dar rimtai jo nesvarsčiau. Dar noriu pabūti "versli mama" (juokiasi).

 

- Papasakokite apie kregždžiuką - kiek jam metų, koks vardas?

- Mūsų "kregždžiukas" vardu Taurius, jam 2 metukai. Mes labai judrūs, aktyvūs, žingeidūs, mums abiems patinka piešti. Mes abu kartu su didesniais ar mažesniais trukdžiais, bet kartu kuriam rytojų. Hmmm, net susimąsčiau, jei ne Tauriukas, vargu ar būtų ir "Kregždutės"?

- Kaip sekasi suderinti darbą ir vaiko auginimą?

- Iš tikrųjų nėra lengva, bet kai labai nori, kažkas gaunasi. Vaiko miegelio laikas pilnai išnaudojamas darbingiems reikalams, tenka ir "panaktinėti". Einu greitai taip, kiek galiu, bet mano tempas man tinka.

- Ką patartumėte kitoms mamoms, kurios nori pradėti "kažką savo"?

- Pradėti tai dabar! Nėra geresnio laiko, kaip dabar. Labai dažnai paprasti, bet nuoširdūs dalykai, virsta kažkuo nepaprastu ir dideliu. Mamos, aukime kartu su savo mažaisiais!

Ačiū už pokalbį!

Sandros kurtus drabužius galite rasti www.kregzdutes.lt arba facebook.com/kregzdutes.lt

20141125092945-98450.jpg

26. Nov 2014, 12:21

Ačiū visoms, kurios skaitėt, kurios komentavot 😃 labai smagu būti pastebėtai, nuoširdžiai ačiū nuo „Kregždutės“... o dėl suknučių maitinančiai mamytei... aš jau sukūriau, ji jau pakeliui, jos vardas „Angela“ ir tikiuos labai labai, kad ji bus patogi, praktiška, kad su meile kurta tai tikrai 😀 o aš vis tiek, gal ir naiviai, bet tikiu, kas iš širdies, širdin ir patenka 😃 ..iš tikro prisipažinsiu, kad pirmoji mano piešta sunkutė ir buvo maitinančiai mamytei 😃 t.y. pačiai sau...nes viskas prasidėjo, kai dar buvome ypatingai artimi, kai dažnai glausdavau Tauriuką prie savęs 😀 ...

pypse pypse 25. Nov 2014, 20:48

čia asmeninės žinutės nesirašo 😀 rodykit ką turit

25. Nov 2014, 20:19

Kolekcija labai vykus. O ka domina suknytes maitinanciom mamytem prasau parasykit asmenine zinute ir atsiusiu tai ka turime ir ka galime pasiuti 😀 lauksim ziniu 😀 nes pasiulyti tikrai turim ka 😀

Krisliukas Krisliukas 25. Nov 2014, 17:58 pypse

o taip.. 👍 pamenu,kaip ieškodavau patogios bliuzelės ar suknelės didele iškirpte,kad pamaitint galėčiau 😀

pypse pypse 25. Nov 2014, 17:12

visa ši ant bangos dabar kūryba man patinka, gražu, patogu. Arba nepatogu. Kaip pamaitint mažių? negi mamos kūrėjos niekada nesusidūrė su šia problema? aš ieškau patogios suknutės su patogiu priekiu. dar neradau....

25. Nov 2014, 12:52

PATIKO, tik radau viena minusą visos man patikusios sukneles s/m dydžio, galėtų siųsti l/xl manau būtų paklausa 😉