Versli mama Sandra kuria drabužius ir aksesuarus su atšvaitais

Versli mama Sandra kuria drabužius ir aksesuarus su atšvaitais

07. Jun 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tapus mama į pasaulį pradeda žvelgti šiek tiek kitomis akimis ir supranti, kad dar daug ko čia mums trūksta. Smagu, kad atsiranda tokių mamų, kaip Sandra Kazlauskaitė, kuri norėdama dar labiau apsaugoti savo ir ne tik vaikus sukūrė drabužių ir aksesuarų su atšvaitais ženklą „S.omething A.dorable“ www.facebook.com/saugustilinga/.

20160606111336-65424.jpg

- Papasakokite apie „S.omething A.dorable“ idėją - kas tai yra ir ką siūlote?

- Viskas gimė iš būtinybės. Trumpa istorija: savo didžiąją vesdavau į būrelius, kai eidavom namo - būdavo tamsu, ypač žiemos metu. Atsitikdavo taip, kad pamiršdavom užsidėti atšvaitus, tad pamaniau,kad būtų labai gerai dar prie to pačio stilingi drabužėliai su aksesuarais, kuriuose būtų įtaisyti šie gėriai. Va taip ir gimė idėja. Šiuo metu siūlome kepures su movom, kaklaskares bei marškinėlius,bet tai toli gražu ne pabaiga!

- Kaip sukuriami atšvaitai? 

- Šiais laikais gausu įvairių priemonių: dažai, medžiagos, lipdukai, juostelės, siūlai. Tad sugalvoju kas geriausiai tiktų ir kimbu į darbus. Ir karpau, ir lipdau, ir piešiu, ir siuvu - ties viena priemone neapsistoju.

- Kas kuria kepurių ir marškinėlių dizainą?

- Viską kuriu aš pati. Kai buvau maža - daug eskizuodavau, piešdavau įvairius drabužėlius lėlėm, paskui bandydavau juos pagaminti. Turbūt dar kažkas išliko nuo vaikystės. 

20160606111357-17167.jpg

- Siuvate pati ar turite pagalbininkių? 

- Kolkas siuvu pati, nes pilnu tempu dar nedirbu. Kas keisčiausia, kad mano siuvimas prasidėjo tik gimus antrai dukrytei, tad galiu teigti, kad labai greitai mokausi. O gal visgi atradau save...

- Verslo pradžia visuomet nelengva - kokie iššūkiai jums sunkiausi? 

- Sunkiausia, turbūt pritars kiekviena mama, viską suderinti. Nes dirbu namie, šalia visada būna mano merginos, kurioms irgi labai įdomi mano nauja veikla. Vyresnė, kuriai žiemą bus 6 metai, padeda sugalvoti piešinėlį, kuris, pavyzdžiui, koks tiktų ant marškinėlių, o mažoji, kuriai greit bus 7 mėnesiai, prišliaužia ir vis taikosi ką nors nugriebti. Tokioje verdančioje kasdienybėje tenka dirbti 

- Ar reikėjo daug investicijų ir kam?

- Kiekvienai pradžiai investicijos yra būtinos. Mano atveju pradedant nuo įvairių smulkmenų ir baigiant jau didesniais, stambesniais pirkiniais.

- Kursite elektroninę parduotuvę ar užteks facebook paskyros? 

- Kolkas,  manau, užteks facebook paskyros www.facebook.com/saugustilinga/, bet kadangi idėjų daug, o noro dar daugiau, tai laikui bėgant bus ir elekstroninė parduotuvė!

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

20160606111414-64081.jpg

- Mano mergaičių vardai Smiltė ir Agota, kadangi skubiai reikėjo logotipo, pati jį ir pasigaminau. Ilgai galvos sukt neteko, nes mano įkvėpėjos - dukrytės, tad ėmiau jų vardų pirmąsias raides. Žinoma, logo iš vardų -  ne itin, tad sugalvojau ir anglišką pavadinimą. O anglišką todėl, kad už Lietuvos ribų -  lengviau tartųsi, jei kalbėtume apie aukštus užmojus 

- Ar žadate dalyvauti mugėse? 

- Kaip tik birželio pabaigoje, Alytuje vyks miesto dienos, kuriose pasirodys ir ieškos naujų šeimininkų mano darbai.

- Gal „S.omething A.dorable“ bus galima rasti kituose butikuose?

- Kaip minėjau, turiu daug siekių, tad su laiku tikiuosi bus įmanomas ir toks priėjimo būdas.

20160606111431-56929.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius - kokie vardai, kiek metų, kaip jie žiūri į mamos veiklą ir kaip pavyksta suderinti?

- Smiltė nuo rudens eis į paruošiamųjų grupę, Agotai greitai bus 7 mėn. Vyresnioji labai džiaugiasi, vis prašo pasiūt tai tą ar aną,  nupiešt ant pasiūto rūbelio tokį piešinį arba va tokį, dar ir sesei padeda, už ją nusprendžia - ko norėtų ir ji. Dėl suderinimo veiklos ir vaikų priežiūros - sudėtingas reikalas, bet kadangi nieko nėra neįmanomo, tai kažkaip susiderina, aišku labai sunku,bet tfu tfu tfu - pavyksta.

- Ką dirbote iki tol - kaip tai padėjo kuriant „S.omething A.dorable“?

- Esu baigusi Vilniaus Dailes Akademiją, dirbau mokytoja, o dabar esu motinystes atostogose, bet panašu, kad man kūryba lyg gryno oro gūsis, be jos negaliu. Labai tuo džiaugiuosi, nes dabar tai ką darau man labai patinka!

- Ar nesidairėte - nėra nieko panašaus kuriančio? Nebijote konkurencijos?

- Yra pavienių aksesuarų, drabužėlių su tam tikra detale, bet būtent to, ką darau aš - matyti dar neteko. Konkurencijos tikrai nebijau, nes manau, kad kuo daugiau tokių idėjų - tuo geriau. Viskas daroma dėl mūsų ir mūsų vaikų!

- Ar galime tikėtis, kad ateityje bus visa kolekcija saugių ir stilingų drabužių vaikams?

- Rudeniop tikrai pasirodys nauja kolekcija, kuri papuoš ir sušildys nuo galvos iki kojų! 

20160606111446-36425.jpg

- Gal sukursite kažką ir suaugusiems? 

- Pristatant naujus marškinėlius, sulaukiau klausimų ar neturiu suaugusiems, todėl mąstau, kad reik pamalonint ir juos. Žinoma galvojant apie ateitį, tikrai norėčiau, kad būtų ir suaugusiems, labai gražu,kai visa šeima susiderinus su tam tikrom detalėm. Bet marškinėliai pasirodys suaugusiems jau labai greitai!

- Patarimas mamoms, kurios irgi norėtų imtis kažko savo, bet nedrįsta:

- Kai mokiausi akademijoj, man įstrigo dėstytojo žodžiai: - "svarbiausia yra gera idėja. Gera idėja!", ir aš pilnai sutinku su šiais žodžiais, tik dar pridurčiau "ir tikėjimas tuo, ką darai".

Ačiū už pokalbį!

Sandros kuriamus drabužius ir aksesuarus su šviesą atspindinčiomis detalėmis - www.facebook.com/saugustilinga