Versli mama Simona kviečia laukti Kalėdų stebuklo kitaip

Versli mama Simona kviečia laukti Kalėdų stebuklo kitaip

15. Nov 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Simona Krasauskienė - mama ir verslininkė, privertusi mus patikėti ne viena idėja. Ji jau svečiavosi Verslios mamos rubrikoje, kuomet pristatė savo sukurtą knygą „Nuotakos biblija, o vėliau - šeimos prisiminimams skirtą kaupti knygą „Šeimos albumas“. Šįkart kaunietė pristato dar vieną jaukią ir išskirtinę idėją - savo kurtą Advento kalendorių „Stebuklų eglutė“.

20161114144820-53112.jpg

- Kaip sugalvojote šią idėją?

- Pernai gruodžio 1 dieną apie antrą valandą nakties į vaikų kambarius nunešiau medines eglutes su segtukais prisegtais vokeliais, kuriuose slėpėsi gerų darbų užduotėlės ir visokie linksmi niekučiai bei, žinoma, dovanėlės. Į Facebook įkėliau nuotrauką, norėdama pasidžiaugti savo idėja, o šiemet su komanda jau pagaminome daugiau nei 200 vnt. tokių eglučių visiems, kurie mane susirado. Tikrai nesitikėjau, kad mano sugalvotas advento kalendorius sprogs tarsi Kalėdų stebuklas ir taps smulkiuoju verslu.

- Kas toji „Stebuklų eglutė“ ?

- Kalėdų laukimas – nuostabus laikas, kada norisi savo vaikams padovanoti kuo daugiau stebuklingų akimirkų. O kodėl to nepadaryti kasdien iki Kalėdų likus 25 dienoms? Advento kalendorius yra labai graži tradicija, keletą metų puoselėjama daugelio lietuvių namuose. Advento kalendorių yra įvairiausių formų, tačiau viena itin artima lietuviškai dvasiai, eko, o svarbiausia, kad vieną kartą įsigiję stebuklingą eglutę, kasmet ją galėsite naudoti tik keisdami elfų raštelius. Juos tėveliai kasmet galės užsisakyti vis kitus iš komandos „„Stebuklų eglutė“ “, arba kurti patys. Eglutė pagaminta iš eglės medienos, todėl namai kvepės eglute, kalendorius taps puikia puošmena. Segtukais ant eglutės pritvirtinti su begaline meile pagaminti vokeliai, kuriuose slepiasi geri darbai, pagyrimai, staigmenos ir laimingas Kalėdų laukimas. Mūsų elgai pasirūpino įdomia veikla šeimai, o tėveliams liks pasirūpinti mažyčiais siurprizais: saldainiukais, lipdukais. Vaikui mažytėmis rankutėmis atplėšus vieną vokelį iš jo pabyra auksinės žvaigždutės, o tada jau galima ištraukti dailiai sumaketuotą lapuką, kuriame yra raštelis su smagia veikla šeimai arba maža dovanėle. 

- Kur pardavinėjama „Stebuklų eglutė“?

- „Stebuklų eglutė“ šiemet pardavinėjama tik www.stebuklueglute.lt interneto parduotuvėje ir DPD kurjerių vežamas pas visus į namus visą lapkritį. Tikrai tikiu, kad atsiras kažkas, kas dar gruodžio pradžioje norės - jiems esame paruošę mini atsargas ir galėsime reaguoti išsiųsdami su DPD arba laukdami savo namuose jų pasiimant.

20161114144919-22030.jpg

- Ar sunku buvo rasti meistrus, kurie pagamintų karkasą?

- Labai sunku... Oj kaip sunku... Skambinau visiems iš versliukai.lt, skelbiu.lt ir t.t. Kreipiausi į baldų gamybos įmones ir kt. Galiausiai liko tik FB draugų rekomendacijos ir vienas jų buvo tas asmuo, su kuriuo dirbome kadais vienoje įmonėje. Man patiko jo pedantiškumas, reiklumas sau, eglutes atvežė šiltame mikroautobusiuke visas susuktas į celofaną, kad nesušaltų ir neišsipurvintų. Žmogus spinduliavo jau telefonu gerą energiją ir tikiu ją perteikė eglutėms, nes viską darė savo rankomis.

Gamybos procesai buvo įvairūs, bet greit radome optimaliausią variantą ir pagaminome pirmas, po to jau kitas eglutes. Visos išglostytos ir išmyluotos.

- Kas bus jeigu pagamintų tų daugiau nei 200 vnt. neužteks visiems norintiems?

- Jau gaminame naują kiekį.  Dar kelios dienos ir jau būsime pasiruošę Vaikų šalis parodai ir jos laukiantiems Stebuklų eglučių įeglintojams - taip vadinu žmones, kurie šiemet priglaus savo namuose naujas gyventojas. Stebuklų eglutes. Jos skleis savo kvapą, tikiu, kuriai nors per kotą nubėgs sakai, jų vokeliai tyliai kuždės, kad  juose slypi stebuklai ir kasdien byrančios žvaigždės primins, kad šeima - didžiausia vertybė. 

Jei jis liks ir naujo kiekio  - liks kitiems metams. Šie metai puikus startas, kitiems metams ruošimės dar anksčiau.

- Kiek šiam projektui reikėjo investicijų?

- Reikėjo daugiausiai laiko ir energijos. Reikėjo pamiršti visus svečius ir draugų lankymus, reikėjo daug važinėti ir ieškoti kur kokią virvelę, segtuką pirkti, kokie klijai eko, o koks sprendimas toks ir kitoks. Kiekviena diena prasidėdavo nuo laiškų atrašymo paryčiais, po to rytas šeimai, o kol vaikai daržely ir mokykloje pagrindinis važinėjimas - Kaunas - Vilnius, visos šių miestų reikalingos rankdarbių parduotuvės, daug susitikimų su savo sričių specialistais ir t.t. Tai buvo neįkainuojama patirtis, įdomios dienos ir jos nesibaigia.

Investicijų reikėjo daug, o įdomiausia tai, kad buvo nepaskaičiuotų investicijų, todėl jų atsirado eigoje dar daugiau. Savas pamokas išmokome ir kitąmet jų nekartosime.

20161114144936-18878.jpg

- Ar rašei verslo planą - kiek kas kaip. Kodėl?

- Verslo plano nebuvo. Buvo procesų sudėliojimas ir stebėjimas. Kai vyras paklausė ar paskaičiavau galimus pelningumus, susimėčiau. Šis projektas su tokia meile ir energija ateina pas kitas mamas iš manęs, kad šiemet aš kaifuoju nuo darbo, o kas bus kitąmet jau pasiskaičiuosiu.

- Kur reklamuojiesi?

- Žinau taisykles, kad be reklamos verslo nebus ir uždarbio taip pat. Tačiau bandau visiems pasakoti apie projektą, jo esmę, dariau daug fotosesijų, daug kam pasakojau ir rašiau, daug beldžiausi į žiniasklaidos duris ir t.t. Galiu sakyti, kad viską išbandžiau ir lengva tikrai nėra. Visur biudžetai reklamai mažiausiai 500 Eur pasiūlymų gavau ir 3000 Eur už banerių rodymą „target groups’ui“ (tikslinei auditorijai - red.pats), bet ... Baneriai nepasakos mano istorijos. Todėl turimą biudžetą investavau į Facebook ir parodą „Vaikų šalis“.

Tikiu, kad geriausia reklama bus laimingos žmonių istorijos ir kitąmet jie grįš jau turėdami eglutes ir norėdami tik dienos stebuklų vokelių, o kiti ateis, nes bus girdėję ir matę pas kažką namuose, darželyje ar įmonėse.  Jei duris uždaro tai, ko prašai pagalbos, tikiu, kad atsiras kažkas kito - kas sutiks papasakoti apie tavo istoriją, idėją ir žinia pasklis. Aš galvoju, kad pačios drąsiausios idėjos gyvenime atrodo kvailos įgyvendinti kitų akyse, nes dažnai žmonės bijo, o aš nebijau pasirodyt kvailai prašydama padėti man paskleisti žinią apie šį projektą. Ir prašiau... ir vis dar prašau... ir žinau, kad dar prašysiu. Tikiu, kad likimas ir mane sauganti žvaigždė man ruošia staigmenas ir jei vieną dieną viskas uždaryta, kitą dieną - kažkas neįtikėtino atsidaro. Kol kas esu laiminga kai išgirstu kai žmonės pasakoja, kad išgirdo apie mano projektą iš draugės, mamos užsiėmimuose, pamatė Facebook ir t.t. Drąsiai tačiau mažais žingsniukais, nebe klaidų bet einam į priekį.

- Tai labai sezoninis ar net, pasakyčiau, mėnesinis daiktas. Ar negalvoji praplėsti daugiau tokių daiktų asortimento?

- Taip, planas yra ir stiprus partneris. Tai bus naujas edukacinis projektas Lietuvoje. Apie jį jau pavasarį su malonumu papasakosiu.

Eglutė sezoninė, tačiau kasmet ji galės būti vis ta pati iki pat 18 metų ir ilgiau. Viena klientė nupirko dvi eglutes savo vaikams, tiesa paminėsiu, kad dukrai 18 m. ir ji gyvena su jais, o sūnui 21-eri ir jis studijuoja kitame mieste, bet atviruką užrašėme su tekstu, kad visus vokelius vešis savaitgalį pas šeimą ir kartu įgyvendins. Taigi, vaikai mums visad vaikais ir nesvarbu kiek metų jiems.

- Kiek motinystė įtakojo tokios idėjos atsiradimą?

- Jei nebūčiau mama, nebūčiau ir sugalvojus šios idėjos. Viskas prasidėjo dar kai Rojus buvo mažas ir kaimynė Živilė parodė savo vaikams nupirktą advento kalendorių, tada su pavydu žiūrėjau ir galvojau.... Gerai, bus mano Rojui 2 metai tikrai kažką padarysiu ir kai artėjo gruodis puoliau į svetainę „Pinterest“ stačia galva ir norėjau įgyvendinti milijonus idėjų ir tiesiog prisisaugojau eglučių, jomis pasidalinau su kolege Aleksandra, ji parodė savo vyro sumeistruotą eglę ir man tik pasitvirtino idėja, kad reikia eglės. Pernai paprašiau, kad man tą eglę sumeistrautų dekoratorė ir jas gavau. Galvojau abiems berniukams veiklas, pirkau dovanas, pakavau ir paryčiais su vyru tempėm tas eglutes į jų kambarius.

20161114144956-81501.jpg

Nebūtų vaikų nebūtų idėjos šios...

- Ar skaičiavai kiek kokiuose projektuose dalyvavai ir dalyvauji? Ar yra kuris nors „pagrindinis“?

- Esu projektų žmogus. Per metus turiu iki 10 didelių ir jiems atiduotų pagal laikotarpius visas savo jėgas ir energiją. Kartais pavargstu nuo ne darbo valandų, nes jos visos darbo, kai tik šeima miega arba darželyje ir mokykloje leidžia savo laiką.

Turiu minčių išeiti į pensiją nuo projektų, nes gavau pasiūlymą prisidėti prie vieno edukacinio projekto ilgam. Jis didelis ir rimtas. Bet matau, kad nuo vienos temos, tiesiai einu prie vaikų, šeimų edukacijos ir viskas kryptingai. Manau, labai greitai visiems pasakosiu kur ir iš ko išeinu ir kur einu. Viskam savas laikas.

- Ar Rojus dar tiki Kalėdų seneliu ir Advento elfais? Neužtiko mamos dirbančios?

- Rojus tiki stebuklais. Pas mus namie jų daug, vieną rytą randa Trolių laišką ant durų, spalvotą su lipdukais, kitą dieną po pagalve randa žvaigždelių, elfų laukia jau ir kai tik pamato sniegą sako: „Mama, jau sniego yra. Ar jis greit neištirps?" To klausia, nes esu sakiusi, kad kai bus daug sniego elfai pradės vaikščioti po namus ir džiuginti vaikus. Tai matyt laukia. Išėjęs į kiemą tikrina ar nėra elfų pėdsakų. Tiki Kalėdų seneliu ir Kalėdų laikotarpio gerumu. Kažkada kalbėjomės, kad laukiant Kalėdų yra žmonių, kuriems liūdna, o jis sako ir šuniukams liūdna, todėl reikia juos aplankyti šunų prieglaudoje ir nunešti maisto bei paglostyti. Taigi ruošimės džiuginti šuniukų.  Jis mato mamą su eglutėmis ir žvaigždutėmis, į vokus TIKRAI pats dėlioja briedžiuko lipdukus ir kai juos tikrinu prieš siųsdama randu ir po du, ir po tris. Jei kažkas ras jų daugiau, manau galės atsiųsti Rojui linkėjimui. Mano vaikai šiemet gaus savo senas pernai metais Elfų atneštas eglutes, tik vėl reikės gaminti naujas veiklas ir jokių namie matytų popieriukų (kvatoja). Dar turiu dvi savaites tam. 

20161114145011-60636.jpg

- Kokios užduotys ir kam jos skirtos? 

Įvairūs tyrimai rodo, kad šeimos per mažai laiko leidžia kartu, kad tėvai nemoka žaisti su vaikais ir vos 7 minutes per parą tėvai leidžia kartu su savo atžalomis. „Stebuklų eglutės“ tikslas – padėti šeimai linksmai praleisti laiką kartu. Ne sudėtingai, o maloniai, skaniai ir taip, kad tas laikas būtų prasmingas. Kiekvieną lapuką pavadinome dienos stebuklu ir toji veikla trunka 3 ar 5 minutes. Kokios jos? Pavyzdžiui - šeimos kino vakaras. Vaikai renkasi filmą, o tėveliai pasirūpina spragėsiais, morkomis ar kitais užkandžiais. Bijoti, kad veiklos bus itin sudėtingos, tikrai nereikia, nes orientavomės į dvi amžiaus grupes – mažylius darželinukus (2 – 6 m.)  ir dičkius (7 – 12 m.) pradinukus. Ir net tėvelius, kad jiems su vaikais tikrai būtų įdomu. 

Taip pat pagaminome ir pusantro metro eglutes darželiams ir pradinėms mokykloms, sukūrėme užduotis grupėms.  Auklėtojos ir mokytojos įsigiję stebuklų eglutes džiaugėsi, kad šiemet Kalėdinė veikla jau suplanuota.

- Užduotėles mamos gaus kartu su eglute, o ką įdėti į tuščius vokelius?

10 tuščių vokelių idėjų:

Dičkiams: bilietą į kiną ir/ar koncertą, saldumynai, šviečiančios žvaigždės, išmanusis plastilinas, naujos ausinės, mini figurėlės su herojais, naujas juokingas trintukas trinti blogoms emocijoms ir pan. 

Mažiukams:

mergaitėms: auskariukai, žiedukas, trintukas, štampukas, mamos gamintas saldainis, lipdukas, žemėlapis į kitą kambarį su misija pabučiuoti tėtį ir t.t.

berniukams: mini modeliukas, saldainiukai, kirptukai, atšvaitas, kamuoliukai, mini herojais, čiulpinukai, dėlionės ir kt.

Pabaigai: žodis Simonai 

Aš esu Simona – Rojaus mama. Mano stebuklui šiemet jau 3,5 m. ir jo Kalėdų laukimą man atrodo, kad kasmet norisi padaryti fantastiškai nuostabų – nupirkti visus jo geidžiamiausius žaislus, atvežti Madagaskaro cirką, iš filmuko ištraukti Trolius ir dar dar daug visko.. Tik kasmet susitvardau ir susikoncentruoju ties žemiškais dalykais ir smagiu buvimu kartu. Noriu, kad jis kažko išmoktų, būtų geras ir dėmesingas bei būtų šeimoje. Todėl kasmet tai vis kitos istorijos ilgų žiemos vakarų... Pernai sukurta „Stebuklų eglutė“ šiemet vėl stovės jo kambaryje su naujais dienos stebuklais, tokiais pat, kurie stovės ir jūsų namuose.

Šiemet 12 01 lauksiu, kaip Kalėdų... Nes ne tik mano namuose vyks stebuklai..  Ne tik aš stebėsiu savo vaiko akis, bet nuolat tikrinsiu el. paštą ir facebook, nes lauksiu jūsų įspūdžių ir nuotraukų.  Tas laukimas atrodo toks ilgas... „Taip norisi lupti dėžę ir traukti eglutę ir miegančiam vaikui statyti kambaryje” – rašo mama, jau spintoje paslėpusi eglutę, o aš kartu su ja ir visais kitais laukiu emocijų.

Nes į kiekvieną eglutę sudėta meilės, šilumos, prisilietimo, daug  rankų darbo. Visos eglutės išglostytos, iščiučiuotos ir išmyluotos. Į jas per rankas perleista daug rūpesčio, meilės ir geros energijos kiekvienam iš jūsų.

Net į smulkiausias detales sudėjome savo meilę ir šilumą

Ši eglutė  mano dovana mano ir Jūsų šeimoms.

Stebuklai gyvena ten, kur šeima

Mūsų vaikams nereikia visko ką galime nupirkti, mūsų vaikams reikia mūsų buvimo kartu…

Mūsų Kalėdų laukimui reikia gerų emocijų ir šiltų prisiminimų, kuriuos sukurtume mes patys, o ne daiktai. 

Įsigykite eglutę šiandien, nes svarbiausia – nepavėluoti. DPD kurjeriai paskutines eglutes iš mūsų šiltų namų paims 11 25 d. ir jums pristatys 11 28.

O paskutinę rudens dieną daugelis Lietuvos mamų negalės užmigti, nes lauks tos akimirkos, kada ryte nubus mažieji namų gyventojai ir tik atmerkę akutes stebėsis kaip gi čia jų kambaryje ar namuose atsirado eglutė ir dar nepaprasta, o su stebuklu kiekvienai dienai. Tikiu, kad mamos lauks ir skaičiuos žvaigždeles mintyse

Mažieji nieko nenutuokdami, o gal jau ir tikėdamiesi stebuklo ramiai miegos

O ryte tėtis su mama lauks stebuklo – stebės vaiko akis kai jis išvys tai, ką tėveliai su begaline meile jam paruošė visoms Kalėdų laukimo dienoms.

O vaikai stebėsis, tikiu, kad džiaugsis, vis nedrąsiai žvilgtelės į mamas ir tėčius, tai į Stebuklų eglutę ir tuomet visi kartu nukabinsite pirmą raudoną taškuotą vokelį, vaikas jį praplėš, ant basų kojyčių jam pabirs žvaigždelės ir visi kartu perskaitysite dienos stebuklą... Beliks tik jį įgyvendinti iškart arba vakare jau sugrįžus į jaukius ir šiltus savo namus.

Tikiu, tas laukimas grįžimo namo visiems bus stebuklingas...

Visi jaudinsis kaip gi čia greičiau visiems kartu nuveikus ryte perskaitytus dalykus...

Tai taps šeimos ritualu kasdien.. Tikiu, kad ir kasmet. 

Stebuklingo jums dienos stebuklų laukimo

Jaukaus ir šilto laiko visiems kartu...

Šeima – tai, kas mums svarbiausia...

Mylėkite ir būkite mylimi.

Iki pasimatymo jaukiuose vokeliuose. Ten visa mano širdis ir meilė sukurta savo vaikui ir perduoda kitos mamos šeimai...

Su meile,

Simona Krasauskienė

Rojaus mama

Mama

Vis dar širdyje stebuklais tikinti maža mergytė….

„Stebuklų eglutes“ rasite: www.stebuklueglute.lt