Versli mama Simona - visiems pažįstama MK narė Deivukė!

Versli mama Simona - visiems pažįstama MK narė Deivukė!

15. Apr 2014, 10:24 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šiandien Verslios mamos rubrika - ypatinga, nes joje svečiuojasi ne bet kas, o mums visoms gerai pažįstama nuolatinė MK narė - Deivukė. Jos vardas yra Simona Kivytienė ir ji kuria nuostabius nertus žaisliukus ir kitus daiktelius. Pradžioje, tai buvo tik noras sukurti kažką savo vaikučiams, bet vis dažniau darbeliai iškeliauja į naujų šeimininkų namus.

20140414124535-41106.jpg

- Kaip ir kada kilo mintis pradėti nerti žaisliukus? 

- Jau susilaukus pirmosios dukrytės ir benaršant internete akis užliuvo už nertų žirafėlių, jos atrodė tokios mielos, kad pagalvojau kodėl gi nepabandžius ir man kažko panašaus sukurti savo mergytei. Buvo kilus mintis jas nusipirkti, bet paskui pagalvojau, kad ir pati galiu kažką nunerti saviškei.

- Ar mokėjote nerti ar reikėjo papildomų gudrybių mokytis?

- Nerti buvau išmokus dar mokykloje, tiesa, po jos baigimo, tai nebuvo mano laisvalaikio leidimo būdas, nors dabar iš savo mamos pasiėmiau visas senas mezgimo pamokų knygas, nes norisi tobulėti, o prisiminti kas buvo primiršta visai paranku neriant žaisliukus.

- Kaip sugalvojate kokį žaisliuką nerti?

- Žaisliukų idėjos gimsta kartu su vaikais žiūrint filmukus ir vaikiškus filmus, o kartais net ir vyras pasiūlo kokio žaisliuko idėją. Taip pat ir internete ieškau idėjų, pamačius kažką gražaus kyla noras ir pačiai pabandyti.

20140414124550-52790.jpg

- Kur ieškote schemų kaip ką nunerti?

- Žaisliukams schemų neieškau, interneto platybėse susirandu gražiausią mano akiai variantą ir kelioms dienoms, tai tampa mano dažniausiai matomu atvaizdu, pati nerdama schemų irgi neužsirašinėju, todėl net ir antrą kartą daromas žaisliukas vistiek būna išskirtinis, nekada nebūna dviejų visiškai identiškų, todėl kiekvienas vaikas turi savo vienintėlį ir nepakartojamą žaisliuką.

- Jūsų žaisliukai vadinasi "Mezginukas" - kaip kilo toks pavadinimas?

- Iš pradžių buvo paprastas pavadinimas "Nerti žaisliukai", bet kadangi neriu ne vien tik žaisliukus, pavadinimą pakeičiau į "Mezginuką". "Mezginukas", nes tai skirta vaikams, todėl ir pavadinimas mažybinis.

- Ar prisimenate kada, kam ir ką pardavėte pirmiausiai?

- Pirmąjį žaisliuką pardaviau už simbolinę kainą savo draugei, ji juo pradžiugino savo dukterėčią.

20140414124607-93455.jpg

- Turite puslapį facebook'e, ar nežadate pradėti prekiauti Etsy ar kitur (pvz. gyvai)?

- Turiu pulapi Facebook svetainėje www.facebook.com/pages/Croshet-Toys-Mezginukas , šiuo metu pradėjau kurtis Etsy, kitais metais daviau pažadą sau sudalyvauti ir Kaziuko mugėje. Vasarą yra planų išvykti ir i vietines miestų šventes Lietuvoje ir aplink ją.

- Mezgate ne tik žaisliukus, bet ir tapukus, o ką dar galite nunerti?

- Be žaisliukų mezgu tapukus mažyliams, esant reikalui galiu ir didesniems jas numegzti, tačiau daugiau apsiriboju ties vaikiškais dalykais, kaip kojinytės, pledukai, sarafanai, kepurytės.

- Ar reikia turėti labai dideles siūlų ir vąšelių atsargas?

- Siūlų pilni namai, o jei eidama kažkur užmatau siūlų parduotuvę, jos praeiti tiesiog negaliu. Būna, kad mintis žaisliukui gimsta besirenkant siūlus, tada tiesiog vietoje susidėlioju idėją ir išsirenku reikamų spalvų siūlų. Vąšelių ir virbalų atsargos irgi yra nuolatos pidomos, kartais jie tiesiog prapuola, o po kurio laiko randu įsmeigta i gėlės vazoną.

20140414124620-95676.jpg

- Kiek laiko užtrunka nuo pradžios iki galo pagaminti vieną žaisliuką?

- Vieno žaisliuko pagaminimui dazniausiai skiriu savaitę, bet viskas priklauso nuo žaisliuko dydžio, ir retais atvejais nuo mano pačios nuotaikos, dažniausiai juos darau, kai vaikai miega, būna, kad ir per naktį tenka pasėdėti, bet man žaisliukų gaminimas yra labai geras atsipalaidavimo būdas

- Jūsų vaikučiai greičiausiai turi kalnus žaislų - kurie jų mėgstamiausi?

- Vyresnioji turi ir iki šiol labai myli, savo pirmąją žirafėlę, o mažylis gavo Simpsoną, tai miega tik su juo.

- Papasakokite apie savo mažylius - ar eina į darželį, ką dažniausiai veikiate, ką nunerti jie prašo mamytės?

- Vyrenėlė Saulė šiemet ėmė lankyti darželį, jai trys su puse - tas metas, kai reikia vesti gan ilgas derybas dėl mamos iškeltų reikalavimų. Stengiamės visada rasti kompromisą, nors kartais ir nepavyksta. Mažylis Tautvydas metukų ir 3 mėnesių karaliauja su manim namie, jei aš neriu, tai jis būtinai turi supainioti mano siūlus, todėl ir jis turi savo kelis siūlų kamuoliukus, kad visiems būtų ramiau. Turime, tiksliau atnaujinome tradiciją, kartą per mėnesį visi kartu išeiti ir kažką nematyto aplankyti. Saulė prašo kiekvieno neriamo žaisliuko ir tikina, kad ir jai jo reikia būtinai, bet žaisliukui iškeliavus retai kada prisimena juos.

20140414124635-54236.jpg

- Koks jūsų darbas buvo prieš tai - ar žadate grįžti?

- Prieš išeinant motinystės atostogų dirbau vienoje batais prekiaujančioje įmonėje, tačiau po atostogų i ją grižti nesiruošiu nes jau būnant mama supratau, kad buvęs darbas man nėra mielas, ir norėčiau užsiimti kita veikla.

- Kokie planai reklamuotis ar pardavinėti kažkur kitur?

- Reklamuojuosi kol kas internete, forumuose, labai norėčiau savo internetinės parduotuvėlės, todėl dar turiu apie ką pasvajoti ir kurti ateities planus.

- Ar įsivaizduojate, kad šis pomėgis, papildoma veikla išaugtų į pagrindinį darbą?

- Galbūt mano pomėgis ir netaps pagrindiu pragyvenimo šaltiniu, bet labai smagu prisidėti prie šeimos biudžeto tokiu būdu. Nors niekada negali žinoti, kaip viskas pasisuks, turiu kelis pasiūlymus iš užsienio su specialiais jų pageidavimais, ir jei jie pavyks, galbut tai ir taps pagrindinis pragyvenimo šaltinis :)

Ačiū už pokalbį ir sėkmės!

Simonos darbelius rasite "Mezginukas" facebook paskyroje  www.facebook.com/pages/Croshet-Toys-Mezginukas arba rašykite jai tiesiai deivukes@gmail.com!

20140414124647-83848.jpg

rugpjutis rugpjutis 15. Apr 2014, 21:24

👍👍👍😛SUPER DARBELIAI

15. Apr 2014, 14:42

Nereqalūs darbai, o dar žinant, kad gaminami iš galvos, ne schemų - nuostabu 😀

Krisliukas Krisliukas 15. Apr 2014, 13:56

labai labai gražu, pritariu 😉 🌷
ypatingai tapukai su bitele

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 15. Apr 2014, 11:18

Jeigu esate viena iš verslių mamų - nesikuklinkite ir rašykite mums redakcija@mamyciuklubas.lt! Mes nesikandžiojame, tik pakalbiname 😃

15. Apr 2014, 10:56

Tokios mamos nerealiai puošia Mamyčių klubą! 🌷

15. Apr 2014, 10:47

Dar kartą didžiausios pagyros! Nerealiai gražu!
Beje, labai įdomu skaityti, kai versli mamytė tiesiai iš MK 😉