Versli mama Solveiga: veiksmingiausia reklama - patenkinti pirkėjai

Versli mama Solveiga: veiksmingiausia reklama - patenkinti pirkėjai

20. Oct 2015, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Solveiga Žukienė nuo vaikystės žavisi audinių magija, o sūnaus atsiradimas paskatino imtis savo verslo. "Šilti sapnai" www.siltisapnai.lt - brolienės sugalvotas pavadinimas, kuris iškart atskleidžia, kad šioje elektroninėje parduotuvėje rasite visko, ko reikia visos šeimos ramiam miegui.

20151019151547-16941.jpg

- Kaip kilo mintis imtis savo verslo? 

- Apie savo verslą svajojau seniai, tik vis trūko laiko. Išėjusi į vaiko priežiūros atostogas, nusprendžiau išnaudoti laiką - kai vaikas miega. Verslo pobūdį išsirinkti nebuvo sunku. Mano mama siuvėja ir profesionali tekstilininkė. Visi audiniai ir jų savybės man gerai žinomi nuo mažų dienų. Kai mama siūdavo klientams, aš - savo lėlėms. Užtenka pasižiūrėti ar paliesti audinį ir jau galiu įvardinti jo konstrukciją, tankį ir sudėtį.

- Pradžioje siūlėte patalynes vaikams, bet tai nepasiteisino? Kodėl plėtėte asortimentą?

- Pradėjau nuo pataliukų vaikams. Ir tai pasiteisino. Pagrindinė priežastis – pati kūriau kraitelį savo vaikui, todėl rūpestingai ir atsakingai padėjau ir kitoms mamoms. Šiuo metu taip pat didžioji parduodamos patalynės dalis tenka vaikų miegamajam: antklodėlės, pledai, patalynės komplektėliai. Prasiplėčiau, nes norėjosi prisiliesti prie viso šeimos miegamojo kūrimo ir tai pasiteisina!

- Ką dabar galima rasti elektroninėje parduotuvėje "Šilti sapnai"?

- Elektroninėje parduotuvėje www.siltisapnai.lt  galima rasti viską, ko reikia jaukiam ir gerai įrengtam miegamajam: antklodes (avių, merinosų, kupranugarių, alpakų vilnos, žąsų pūkų ir plunksnų, medvilnines ir poliesterinines), pagalves, patalynės užvalkalus (premium satino, satino, medvilnės), lovos užtiesalus, pledus. Vonios tekstilė: lininiai, bambukiniai ir medvilniniai rankšluosčiai. Labai džiaugiuosi galėdama mamoms pasiūlyti vilnonius šalius, skraistes, liemenes ir chalatus.  

20151019151559-28738.jpg

- Papasakokite apie verslo pradžią - kur ieškojote informacijos apie verslo, el. parduotuvės kūrimą? Kaip sekėsi darbai? Kur klydote? Ką patartumėte kitoms?

- 2010 m. baigiau Informacijos visuomenės studijas ir įgijau magistro laipsnį. Šios tarpdisciplininės studijos orientuotos į šiuolaikinės visuomenės poreikius ir technologijas. Pagrindinis dėmesys skirtas e. valdžiai ir e. verslui. E. verslo pasirinkimą įtakojo turimos žinios ir tai pasirodė patogiausia verslo forma auginant vaiką. Darbai vyko sklandžiai ir greitai. Patarti kitoms mamoms dėl e. parduotuvės nėra lengva, kadangi pati tam turėjau itin daug žinių ir šiokios tokios patirties iš studijų laikų. Visgi manau, jog sėkmingam verslui svarbi ne e. parduotuvės kūrimo eiga, o idėja – kas bus daroma ir ar tai iš tiesų patinka. Žmogus geriausia atlieka tai, kas patį skatina veikti. 

- Dalį produkcijos siuvate, dalį siūlote kitų gamintojų. Kodėl?

- Pagrindinė priežastis – noras atitikti kuo platesnius kliento poreikius. Šiuo metu pati mažai siuvu, pagrindinius darbus atlieka siuvėja. Viskam pačiai pritrūktų laiko. 

- Kokius modelius tenka siūti?

- Patalynė siuvama pagal individualius klientų poreikius ir išmatavimus. Džiaugiuosi, kad pavyksta įgyvendinti įvairius užsakymus. 

20151019151609-52561.jpg

- Ar galvojate apie tikros parduotuvės įkūrimą?

- Mintis įkurti fizinę parduotuvę jau buvo kilusi šią vasarą ir ji dar gyva. Prieš kelis mėnesius atidariau biurą ir e. verslą iškeldinau iš namų. 

Kur reklamuojatės?

- Veiksmingiausia reklama – patenkinti pirkėjai. Šiltų sapnų klientai dažniausiai grįžta ir ne vieną kartą. Rekomendacijos išauga tinkliniu būdu. Pati labai daug laiko skiriu konsultacijoms. Stengiuosi kiek įmanoma geriau atitikti kliento lūkesčius. Dažniausiai e. parduotuvių savininkai reklamuojasi naudodamiesi Google Adwords ir socialiniais tinklapiais kaip reklama Facebook, aš daugiausiai klientų sulaukiu gerų rekomendacijų dėka, o tai yra mano profesionalių paslaugų rodiklis.  

- Kiek reikėjo pinigų verslo pradžiai?

- Apie 10 tūks. EUR pačioje pradžioje ir vėliau uždirbti pinigai buvo skirti verslo plėtrai. 

20151019151622-82616.jpg

- Po kiek laiko pradėjo atsipirkti investicijos?

- Investicijos atsipirko per nepilnus metus laiko.  

- Ar jau galite pragyventi iš šio verslo?

- Verslo pelnas didžiąja dalimi skiriamas verslo plėtrai. Tai yra papildomas šeimos pajamų šaltinis. 

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Pavadinimą galvojo visa giminė. Visus pasiūlymus svarstėme ir bendru sprendimu išrinkome brolienės pasiūlytą variantą. Pavadinimas atitiko mūsų viziją: jis šiltas ir jaukus. Esu labai dėkinga savo brolienei už puikią mintį.

20151019151639-86544.jpg 

- Papasakokite apie savo vaikutį! Kaip sekasi suderinti darbą su motinyste? 

- Auginu vieną sūnų. Jis itin aktyvus ir įdomus vaikas, pasižymi techniniu mąstymu. Vaikas žaisdamas naudojasi mano darbo detalėmis: darbas su kompiuteriu, pokalbiai telefonu, siuntinių pakavimas. Vaikai ką mato, tą perkelia į savo pasaulį. 

Būtent sūnaus atsiradimas šeimoje nulėmė verslo pradžią. Visus pagrindinius darbus atlikdavau vaikui miegant ir tik skubiuosius padarydavau kartu su vaiku. Šiuo metu arba užsiimu su vaiku, arba dirbu. Atskyriau šias dvi veiklas – augdamas vaikas reikalauja vis daugiau dėmesio. Mano darbo metu su vaiku būna auklė. 

 Ar nesigailite, kad nedirbate samdomo darbo? Kokie privalumai turint savo verslą?

- Iki vaiko priežiūros atostogų dirbau valstybės tarnyboje, vėliau mokytojavau. Pasibaigus vaiko priežiūros atostogoms, grįžau į mokyklą ir tik nuo šio rudenio nusprendžiau, kad atėjo laikas darbuotis tik e. verslo srityje. Įsivertinti pilnąjį rezultatą dar kiek per anksti. 

Privalumai turint savąjį verslą – galimybė laisviau kontroliuoti eigą ir darbus, pats esi atsakingas už savo veiksmus, nereikia laukti idėjų patvirtinimo, viskas vyksta žymiai greičiau. 

20151019151710-58719.jpg

- O trūkumai?

- Visa rizika ir atsakomybė lieka taip pat tik man, o nuo to priklauso ir šeimos finansinė gerovė. Pajamų įplaukos sezoniškos, jos niekuomet nebūna vienodos.

- Palinkėjimas ar patarimas kitoms pradedančioms mamoms verslininkėms?

- Pagrindiniai daigai verslo pradžiai yra idėja ką darysi ir ryžtas pradėti veikti. Be šių dviejų dalykų nesusikuria nei vienas verslas, to ir palinkėsiu mamytėms. 

Ačiū už pokalbį!

Solveigos parduotuvę galite rasti www.siltisapnai.lt, ją pakalbinti socialiniame tinkle www.facebook.com/siltisapnai