Versli mama Sonata žengia pirmuosius verslo žingsnius kurdama mezginius

Versli mama Sonata žengia pirmuosius verslo žingsnius kurdama mezginius

24. Aug 2015, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt
Sonata Motiejūnienė verslo naujokė - kurdama savo mažyliams, sukūrė tokių grožybių, kad net seilė varva. O kai ne vienas užklausė kur tokių mezginių įsigyti, Širvintų rajone gyvenanti mama nusprendė pradėti kurti kažką "savo". Ir sukūrė! Pristatome Sonatą ir jos "Tilili" www.facebook.com/tilili
20150819220222-53545.jpg
- Kodėl "Tilili"? Ką tai reiškia?

- Pavadinimas tikslios reikšmės neturi, tiesiog norėjosi kažko trumpo, skambaus, įsimintino ir vaikiško.

- Kokius mezginius šiuo metu pristatote? 

- Šiuo metu veikla labiausiai orentuota į vaikus, pagrindas Ugsiukai ir Kiškučiai

- Kuris gaminukus atsirado pirmiausiai ir kaip? 

- Pirmiausia atsirado tapukai\Ugsai. Mano pirmagimis buvo tikras storuliukas putliomis kojytėmis. Sunku buvo su avalynės uždėjimo, niekas netilpo ant kojytės, todėl nusprendžiau pabandyti kažką numegzti. 

20150819220402-12007.jpg

- Kaip supratote, jog tai tinka ne tik jūsų vaikučiui, bet galima ir pardavinėti?

- Pirmuosius savo tapukus patalpinau savo facebook profilyje ir pasidalinau nuotrauka su draugais. Daugumai jų patiko, tad paprašė numegzti, bet tai buvo dovana, be jokio atlygio.

- Ugai - labai asocijuojasi su madingos avalynės ženklu. Ar nebijote priekaištų dėl panašaus pavadinimo?

- Ugais juos pavadino mano puseserė, bet taip jie  paprasčiausi tapukai 

20150819220508-95634.jpg

- Kaip kilo mintis megzti kiškučius? 

- Kiškučių Zenonų atsiradimo istorija labai netikėta. Mano sūnus darželyje pametė savo mylimiausią žaislą. Buvo daug ašarų ir liūdesio. Ilgai internete ieškojome kažko panašaus į jo žaisliuką, bet jam niekas netiko. Tokį patį radome tik kitoje šalyje, bet kaina buvo super didelė. Tada netikėtai sūnus internete pamatė tokį paprastą meškutį ir paprašė jam tokį numegzti. Aš pabandžiau, bet bemezgant pakeičiau vieną detalę, kitą, trečią ir t.t. ir rezultate gavosi kiškutis.

- Kiek laiko užtrunka vieną pagaminti?

- Tikslaus laiko negaliu pasakyti kiek užtrunka, nes atvirai sakant niekada ir nebandžiau žiūrėti kiek tai laiko užima.

20150819220440-42411.jpg

- Ar mezgate rankomis? Mašina? Pati ar turite jau pagalbininkių?

- Mezgu ir rankomis, ir mezgimo mašina. Yra tam tikrų mezginių, kurių neįmanoma numegzti mašina, tada pasitelkiu rankas  Viską darau viena. 

- Kodėl jie Zenonai? 

- Įteikus sūnui kiškutį jo paklausiau: “Klauduti, kaip jį pavadinsi?” O jis pasakė “Zenonas”. Net pati nežinau iš kur jis sugalvojo tokį vardą.

20150819220519-54279.jpg

- Jūsų ne tik gražūs darbeliai, bet ir iškart puikus apipavidalinimas - su etiketėmis, rimti, "firminiai". Iškart to siekėte?

- Ne. Mano darbai buvo iki šiol megzgami tik šeimos nariams, giminėms ir draugams dovanų. Beto tik dabar kilo mintis imti juos pardavinėti, nes atsirado daugiau laisvo laiko. Namie turime mažą leliuką.  Nusprendus vykdyti prekybą kilo mintis ir apie etiketes, kad turėtų išskirtinumą ir estetinį vaizdą.

- Ką dirbote prieš tai ir kaip tai padėjo? Ar žadate grįžti ar "Tilili" bus pagrindinė veikla?

- Pagal išsilavinimą esu administratorė ir dirbau autoservise. O virbalai ir siūlai mane lydį nuo pat vaikystės. Išėjus motinystės atostogų laisvo laiko padaugėjo tada pradėjau intensyviau megzti. O mezgimo mašina buvo mano mylimo vyro dovana.

20150819220336-11293.jpg

- Ar dalyvaujate mugėse, kur nors kitur prekiaujate gyvai?

- Šiuo metu yra ruošiami dokumentai kad galėčiau įteisinti prekybą ir pradėti ją vykdyti.

- Kas sunkiausia šiame verslo etape? Ko reikia mokytis iš naujo? 

- Mano darbai nėra masiniai, todėl juos kuriu ir mezgu su meile, man tai teikia malonumą. O sunkiausia manau dar priešakyje, nes konkurencija Lietuvoje gana didelė.

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų, kas juos prižiūri ir kaip jie reaguoja į mamos mezginukus?

20150819220319-52021.jpg

- Turiu du nuostabius sūnelius. Klaudijui 5 metai, Gabrieliui ką tik suėjo metukai. Vyresnėlis mano pagalbininkas, kai reikia vynioja siūlus vyniotuvu, paduoda, atneša. Jis ir mano modelis. Dažnai klausiu ar jam patinka koks naujas darbas, nes tik pagal vaiko reakciją matai ar tas gaminys turėtų paklausą. O mažasis, kol kas jam rūpi tik „pareguliuoti“ mamo mezgimo mašiną. Klaudijus lanko vaikų darželį, o mažąjį prižiūriu aš pati. Jis geras vaikas, leidžia mamai megzti.

- Praverkite paslapties šydą - kokių naujovių sulauksime rudenį? 

- Šiuo metu kuriu liniją vaikams, kepurėles su šalikais bei megztukus su kelnytėmis. Planuojama fotosesija ir kai tik gausiu leidimą vykdyti prekybą, patalpinsiu foto facebook puslapyje.

- Ar žadate kurti gyvą ar elektronines parduotuves? Kada? Kodėl taip arba ne?

- Esu gavusi pasiūlymą prekiauti internetinėje žaislų parduotuvėje, bet kol dokumentai nesutvarkyti negaliu. Jei bus mezginukų paklausa (to labai tikiuosi!), kursime savo internetinį puslapį kartu su elektronine parduotuve.

Ačiū už pokalbį!

Sonatos kurtų ugų, Zenonų ir kitų grožybių ieškokite www.facebook.com/tilili

20150819220413-25476.jpg

JustytesMama JustytesMama 26. Sep 2018, 23:51

Kaip smagu kai verslas kartu yra ir gobis. Idomu ka seima i tai sako, juk siaip ar taip, siekant verslo aukstumu vertetu pasikonsultuoti su srities specialistais http://www.iprocess.lt/kodel-konsultantai/4593570407 ir zinoma kur rasti laiko seimai???

floryte floryte 25. Aug 2015, 21:58

Labai miela😀.

24. Aug 2015, 12:43

Dailūs mezginukai! 😀